HEJSAN !
Det här måste Ni smaka ....mmm!
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vatten
FYLLNING :
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 dl socker
1 krm salt
3 - 4 dl röda vinbär
SÄTT ugnen på 200 grader.
Hacka ihop smör och mjöl.
Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg .
Tryck ut degen i en form med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter).
Låt formen stå i kylen ca 30 minuter .
Nagga med en gaffel .
Förgrädda pajen ca 10 min.
BLANDA grädde, sirap , socker och salt i en vid kastrull .
Låt det koka utan lock till en simmig konsistens 20 min.
Lägg vinbären i pajskalet och häll över smeten .
GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN CA 20 MIN.
Låt pajen kallna .
Garnera med några vinbärsklasar och servera med
vispad grädde och / eller glass .
från Ester Mosessons gymnasium /Annelie Andreasson
HIMLA GO' KAN NI TRO !
LYCKA TILL !
fredag 14 augusti 2015
FESTLIG SKALDJURSPAJ - 5 - 6 PORT.
HEJSAN !
Här får du recept på en paj som går bra att
förbereda och är festlig att bjuda på i
många sammanhang .
PAJDEG:
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
2-3 msk vatten
FYLLNING:
1 paket bladspenat (eller färsk)
2 burkar krabba ca 170 g ELLER
1 burk krabba och 4 hg räkor
2 dl riven ost
4 ägg
4 dl gräddmjölk
1 tsk salt
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta
samman till en deg, som får vila kallt a 1 tim.
KAVLA eller kläm ut degen i en pajform, nagga
och förgrädda den i 10 min i 225 grader .
(hit går pajen bra att förbereda)
LÄGG spenatbladen i botten på formen och
fördela skaldjuren över ytan .
VISPA samman ägg, ost, salt och gräddmjölken
över pajen .
GRÄDDA ca 25 min och servera pajen (varm eller kall)
med en fräsch sallad till .
HOPPAS ATT DU GILLAR DEN !
Här får du recept på en paj som går bra att
förbereda och är festlig att bjuda på i
många sammanhang .
PAJDEG:
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
2-3 msk vatten
FYLLNING:
1 paket bladspenat (eller färsk)
2 burkar krabba ca 170 g ELLER
1 burk krabba och 4 hg räkor
2 dl riven ost
4 ägg
4 dl gräddmjölk
1 tsk salt
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta
samman till en deg, som får vila kallt a 1 tim.
KAVLA eller kläm ut degen i en pajform, nagga
och förgrädda den i 10 min i 225 grader .
(hit går pajen bra att förbereda)
LÄGG spenatbladen i botten på formen och
fördela skaldjuren över ytan .
VISPA samman ägg, ost, salt och gräddmjölken
över pajen .
GRÄDDA ca 25 min och servera pajen (varm eller kall)
med en fräsch sallad till .
HOPPAS ATT DU GILLAR DEN !
söndag 9 augusti 2015
NEKTARINSALSA 4 PORT.
HEJSAN !
FÖRVANDLA SOMMARENS GODA
NEKTARINER TILL EN FRUKTIG
GRILLSALSA MED STING.
2 MOGNA NEKTARINER
2 DL MATLAGNINGSYOGHURT
2 MSK STARK MANGO CHUTNEY
2 MSK HACKAD SALLADSLÖK
1/2 TSK SALT
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA OCH KÄRNA UR NEKTARINERNA.
HACKA FRUKTKÖTTET GROVT .
BLANDA IHOP ALLA INGREDIENSER .
GOTTTILL GRILLAD LAX OCH KYCKLING .
LYCKA TILL !
FÖRVANDLA SOMMARENS GODA
NEKTARINER TILL EN FRUKTIG
GRILLSALSA MED STING.
2 MOGNA NEKTARINER
2 DL MATLAGNINGSYOGHURT
2 MSK STARK MANGO CHUTNEY
2 MSK HACKAD SALLADSLÖK
1/2 TSK SALT
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA OCH KÄRNA UR NEKTARINERNA.
HACKA FRUKTKÖTTET GROVT .
BLANDA IHOP ALLA INGREDIENSER .
GOTTTILL GRILLAD LAX OCH KYCKLING .
LYCKA TILL !
RÄKRÖRA 4 PORT.
HEJSAN !
BABY LIGHT MY FIRE !
MED TVÅ INGREDIENSER ÄR DEN
SÖT - HETA RÄKRÖRAN KLAR
2 DL SKALADE RÄKOR , CA 150 G
2 1/2 DL KALL SÅS , SWEET CHILI
DELA RÄKORNA I HALVOR OCH
BLANDA MED SÅSEN.
GOTT TILL GRILLAD FISK ,
GRÖNSAKER OCH BRÖD .
MMM....SÅ HIMLA GOTT !
LYCKA TILL !
BABY LIGHT MY FIRE !
MED TVÅ INGREDIENSER ÄR DEN
SÖT - HETA RÄKRÖRAN KLAR
2 DL SKALADE RÄKOR , CA 150 G
2 1/2 DL KALL SÅS , SWEET CHILI
DELA RÄKORNA I HALVOR OCH
BLANDA MED SÅSEN.
GOTT TILL GRILLAD FISK ,
GRÖNSAKER OCH BRÖD .
MMM....SÅ HIMLA GOTT !
LYCKA TILL !
FISK - OCH RÄKPAKET PÅ GRILLEN . 4 PORT.
HEJSAN !
FISK SAMSAS BRA MED KÖTT PÅ GRILLEN,
NÄR DU LÄGGER DEN I SMARTA FOLIEPAKET .
400 G FISKFILE', T EX TORSK
1/2 TSK SALT
2-3 VITLÖKSKLYFTOR
200 G SKALADE RÄKOR
50 G KRYDDAT SMÖR
ITALIENSKA KRYDDOR,
TOMAT & CHILI.
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA FISKEN I 4 BITAR OCH SALTA DEM .
SKALA OCH SKIVA VITLÖKEN.
LÄGG FISKEN PÅ 4 ALUMINIUM- FOLIEARK.
LÄGG PÅ VITLÖK OCH RÄKORNA .
KLICKA PÅ SMÖRET .
VIK IHOP PAKETEN ORDENTLIGT SÅ ATT
INGET RINNER UT .
LÅT PAKETEN LIGGA PÅ GRILLEN 10-15 MIN .
FISKEN ÄR FÄRDIG NÄR DEN ÄR VIT OCH FAST .
SERVERA MED FÄRSKPOTATIS .
LYCKA TILL !
FISK SAMSAS BRA MED KÖTT PÅ GRILLEN,
NÄR DU LÄGGER DEN I SMARTA FOLIEPAKET .
400 G FISKFILE', T EX TORSK
1/2 TSK SALT
2-3 VITLÖKSKLYFTOR
200 G SKALADE RÄKOR
50 G KRYDDAT SMÖR
ITALIENSKA KRYDDOR,
TOMAT & CHILI.
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA FISKEN I 4 BITAR OCH SALTA DEM .
SKALA OCH SKIVA VITLÖKEN.
LÄGG FISKEN PÅ 4 ALUMINIUM- FOLIEARK.
LÄGG PÅ VITLÖK OCH RÄKORNA .
KLICKA PÅ SMÖRET .
VIK IHOP PAKETEN ORDENTLIGT SÅ ATT
INGET RINNER UT .
LÅT PAKETEN LIGGA PÅ GRILLEN 10-15 MIN .
FISKEN ÄR FÄRDIG NÄR DEN ÄR VIT OCH FAST .
SERVERA MED FÄRSKPOTATIS .
LYCKA TILL !
NIZZASALLAD MED KALL SÅS . 4 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR EN KLASSISK SALLAD FRÅN FRANSKA REVIERAN.
NJUT AV LÄCKRA SMAKKOMBINATIONER OCH VACKRA
FÄRGER .
4-6 FÄRSKPOTATISAR
250 G HARICOTS VERTS
1/2 RÖDLÖK
2 TOMATER
4 DL GRÖNSALLAD
2 KOKTA ÄGG
2 BURKAR TONFISK I OLJA , 200 G
1 BURK SARDELLER
20 SVARTA OLIVER
2 1/2 DL KALL SÅS ,
VITLÖK & GRÄSLÖK
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA POTATISEN , LÅT SVALNA.
KOKA HARICOTS VERTS OCH
SPOLA DEM KALLA .
SKALA LÖKEN .
SKÄR POTATIS , LÖK OCH TOMATER
I SKIVOR .
DELA SALLADEN I BITAR.
SKALA ÄGGEN OCH SKÄR I KLYFTOR.
LÅT TONFISK OCH SARDELLER RINNA AV
MEN SPARA 3 MSK AV OLJAN.
BLANDA ALLA GRÖNSAKER MED OLJAN I
EN VID SKÅL.
LÄGG I ÄGGKLYFTOR , TONFISK, SARDELLER
OCH OLIVER .
RINGLA ÖVER LITE AV DEN KALLA SÅSEN .
SERVERA RESTEN TILL .
SMAKLIG MÅLTID !
HÄR ÄR EN KLASSISK SALLAD FRÅN FRANSKA REVIERAN.
NJUT AV LÄCKRA SMAKKOMBINATIONER OCH VACKRA
FÄRGER .
4-6 FÄRSKPOTATISAR
250 G HARICOTS VERTS
1/2 RÖDLÖK
2 TOMATER
4 DL GRÖNSALLAD
2 KOKTA ÄGG
2 BURKAR TONFISK I OLJA , 200 G
1 BURK SARDELLER
20 SVARTA OLIVER
2 1/2 DL KALL SÅS ,
VITLÖK & GRÄSLÖK
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA POTATISEN , LÅT SVALNA.
KOKA HARICOTS VERTS OCH
SPOLA DEM KALLA .
SKALA LÖKEN .
SKÄR POTATIS , LÖK OCH TOMATER
I SKIVOR .
DELA SALLADEN I BITAR.
SKALA ÄGGEN OCH SKÄR I KLYFTOR.
LÅT TONFISK OCH SARDELLER RINNA AV
MEN SPARA 3 MSK AV OLJAN.
BLANDA ALLA GRÖNSAKER MED OLJAN I
EN VID SKÅL.
LÄGG I ÄGGKLYFTOR , TONFISK, SARDELLER
OCH OLIVER .
RINGLA ÖVER LITE AV DEN KALLA SÅSEN .
SERVERA RESTEN TILL .
SMAKLIG MÅLTID !
GRILLAD FISK MED KRÄFTTSATSIKI 4 PORT.
HEJSAN !
KAN DET HÄR PASSA MÅNTRO ?
4 FISKFILE'ER MED SKINN
T EX GÖS, ELLER REGNBÅGE
1 MSK SMÖR/RAPSOLJA
1 TSK SALT
1 KRM SVARTPEPPAR
KRÄFTTSATSIKI :
1/2 GURKA
1/2 TSK SALT
150 G KOKTA KRÄFTSTJÄRTAR
2 DL MATYOGHURT
1 PRESSAD VITLÖKSKLYFTA
1 KRM SVARTPEPPAR
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV GURKAN GROVT PÅ HUSHÅLLSPAPPER.
STRÖ ÖVER SALT OCH LÅT DRA I 15 MINUTER .
LÅT KRÄFTSTJÄRTARNA RINNA AV OCH GROV-
HACKA DEM .
PRESSA UR GURKSAFTEN , BLANDA MED KRÄFTOR,
MATYOGHURT, VITLÖK OCH PEPPAR .
PENSLA FISKEN MED SMÖR & RAPSOLJA OCH KRYDDA
MED SALT OCH PEPPAR .
GRILLA FISKEN 3-4 MIN PÅ VARJE SIDA.
SERVERA FISKEN MED KRÄFTTSATSIKI OCH GRÖNSAKER .
GÄRNA GRILLADE TOMATER TILL.
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
KAN DET HÄR PASSA MÅNTRO ?
4 FISKFILE'ER MED SKINN
T EX GÖS, ELLER REGNBÅGE
1 MSK SMÖR/RAPSOLJA
1 TSK SALT
1 KRM SVARTPEPPAR
KRÄFTTSATSIKI :
1/2 GURKA
1/2 TSK SALT
150 G KOKTA KRÄFTSTJÄRTAR
2 DL MATYOGHURT
1 PRESSAD VITLÖKSKLYFTA
1 KRM SVARTPEPPAR
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV GURKAN GROVT PÅ HUSHÅLLSPAPPER.
STRÖ ÖVER SALT OCH LÅT DRA I 15 MINUTER .
LÅT KRÄFTSTJÄRTARNA RINNA AV OCH GROV-
HACKA DEM .
PRESSA UR GURKSAFTEN , BLANDA MED KRÄFTOR,
MATYOGHURT, VITLÖK OCH PEPPAR .
PENSLA FISKEN MED SMÖR & RAPSOLJA OCH KRYDDA
MED SALT OCH PEPPAR .
GRILLA FISKEN 3-4 MIN PÅ VARJE SIDA.
SERVERA FISKEN MED KRÄFTTSATSIKI OCH GRÖNSAKER .
GÄRNA GRILLADE TOMATER TILL.
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)