onsdag 14 oktober 2015
LÄTTBAKAT BRÖD MED FRUKT 2 BRÖD.
HEJSAN!
Det här är ett jättegott bröd-prova att göra det.
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl VETEMJÖL,
1 dl HAVREKLI,
2 dl GROVT RÅGMJÖL,
2 dl BOVETEFLINGOR,
1 dl LINFRÖ,
2 dl GRAHAMSMJÖL,
2 tsk SALT,
1 MSK BIKARBONAT,
3-4 dl HASSELNÖTTER, APRIKOSER, i mindre bitar, och TRANBÄR blandat.
1 1/2 dl MÖRK SIRAP,
8 dl A-FIL,
2 ÄPPLEN,
GARNERING:
ÄGGVITA till PENSLING, och PUMPAFRÖN.
Så här gör DU:
BLANDA alla torra ingredienser.
Rör ner SIRAP,OCH A-FIL.
Riv ner ÄPPLET. Blanda allt.
HÄLL degen i 2 brödformar(1 liter)
Täckta med bakplåtspapper.
PENSLA med ÄGGVITA och strö över PUMPAFRÖN.
GRÄDDA i 175 grader ca 1 TIMMA.
LÅT svalna utan bakduk innan BRÖDET skivas.
HIMLA GOTT BRÖD GÄRNA MED SMÖR OCH OST PÅ....mmm.
LYCKA TILL!
tisdag 13 oktober 2015
KNAPRIG PEKANPAJ, 8 - 10 BITAR.
HEJSAN!
mmm...Så himla god!
HÄR ÄR RECEPTET:
2 1/2 dl VETEMJÖL,
1 krm SALT,
125 g SMÖR/MARGARIN,
1 msk KALLT VATTEN,
FYLLNING:
4 ÄGG,
3 dl RÅSOCKER,
1 krm SALT,
1/2 tsk BOURBON VANILLA POWDER,
ELLER 1 tsk VANILJSOCKER,
2 msk SMÄLT SMÖR,
200 g PEKANKÄRNOR,
TILL SERVERING:
VANILJGLASS ELLER VISPAD GRÄDDE.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
Nyp ihop MJÖL, SALT och TÄRNAT SMÖR/MARGARIN.
Tillsätt vattnet och arbeta till en deg.
TRYCK ut degen i en pajform och förgrädda ca 10 - 12 minuter.
Ta ut och sänk värmen till 175 grader.
VISPA ihop ÄGG, SOCKER, SALT och VANILLA POWDER.
Rör i det SMÄLTA SMÖRET.
FÖRDELA smeten i PAJSKALET och arrangera NÖTTERNA ovanpå.
GRÄDDA ca 20 minuter tills smeten stannat.
SERVERA LJUMMEN MED VANILJGLASS ELLER VISPAD GRÄDDE.
LYCKA TILL!
RÅRIVEN ÄPPLEKRÄM 4 PORT.
HEJSAN!
Här är ett recept från mina gömmor!
3 ÄPPLEN,
5 dl VATTEN,
1/2 dl RÅSOCKER,
1 msk POTATISMJÖL,
SÅ HÄR GÖR DU:
BLANDA VATTEN, SOCKER och POTATISMJÖL i en kastrull.
Koka upp under omrörning.
Ta från värmen.
RIV ÄPPLENA GROVT och blanda dem direkt i redningen.
HÄLL upp krämen och servera med mjölk.
Snabbt och enkelt.
LYCKA TILL!
måndag 12 oktober 2015
RÖDBETSPAJ MED OST OCH PISTASCHNÖTTER. 4 PERS.
HEJSAN!
Jag såg i en av mat- affärerna att det finns FÖRKOKTA RÖDBETOR i plastförpackning.
HÄR ÄR RECEPTET:
3 dl VETEMJÖL,
125 g SMÖR/MARGARIN,
2 msk ISKALLT VATTEN.
FYLLNING:
3 ÄGG,
3 dl MATLAGNINGSGRÄDDE, ELLER CREME FRAICHE,
150 g RIVEN VÄSTERBOTTENOST,
SALT å PEPPAR,
400 g RÖDBETOR, KOKTA, SKALADE
3 msk HACKADE PISTASCHNÖTTER.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER:
NYP ihop ingredienserna till pajdegen eller kör i matberedare, tryck ut
i en pajform, gärna med löstagbar kant.
STÄLL KALLT.
RÖR samman ÄGG, GRÄDDE, OST, SALT och PEPPAR.
HÄLL fyllningen i pajskalet.
DELA RÖDBETORNA mitt itu.
LÄGG dem vackert och strö över PISTASCHNÖTTERNA.
GRÄDDA MITT I UGNEN CA 35 MINUTER.
LYCKA TILL!
TORTILLA MED PLOMMON OCH ÄDELOST 4 PERS.
HEJSAN!
Å, mmm...underbart gott!
HÄR ÄR RECEPTET:
4 SKIVOR VITT BRÖD,
8 ÄGG,
2 dl MATLAGNINGSGRÄDDE,
1 NÄVE RUCOLASALLAD, hackad,
3-4 PLOMMON, tärnade,
140 g ÄDELOST,
GARNERING:
FÄRSK TIMJAN eller annat GRÖNT.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 225 grader.
Tärna BRÖDET och stek i rikligt med SMÖR/MARGARIN.
Vispa äggen med MATLAGNINGSGRÄDDEN.
LÄGG ett bakplåtspapper i bottnen av en ugnsform, lägg i BRÖDTÄRNINGARNA,
strö över RUCOLA och PLOMMON.
HÄLL över ÄGGSMETEN, smula över ÄDELOSTEN och in i ugn ca 15 minuter.
LÅT kallna, ta upp och skär i fyrkanter, strö över TIMJAN.
HOPPAS DET SMAKAR OCH LYCKA TILL!
PÄRONSALLAD.
HEJSAN!
Denna sallad gillar vi till olika kötträtter.
SÅ HÄR ÄR RECEPTET:
4 PÄRON,
4 ANANASRINGAR,
1/2 dl grovhackade VALNÖTTER,
1/2 dl ANANASSPAD ELLER APLSINJUICE.
SÅ HÄR GÖR DU:
Skala eventuellt PÄRONEN och skär dem i tärningar.
Skär ANANASSEN i bitar.
Blanda alla ingredienserna i en skål.
SERVERA SALLADEN VÄL KYLD.
HOPPAS DET SMAKAR, LYCKA TILL!
FRUKTYOGHURT - MELLANMÅL 4 PERS.
HEJSAN!
Så enkelt det är att göra egen FRUKTYOGHURT, men man tänker inte på det.
HÄR ÄR RECEPTET:
4 dl NATURELL YOGHURT,
1 ÄPPLE,
1 PÄRON,
1 BANAN.
SÅ HÄR GÖR DU:
Skär frukten i bitar och kör den med YOGHURTEN,
i MIXER tills allt finfördelats.
KLART, LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)