måndag 2 november 2015

ÖRTPASTA MED KYCKLING. 2 PORT.

HEJSAN! DET HÄR TAR INTE LÅNG TID, å JÄTTEGOTT ÄR DET ! HÄR ÄR RECEPTET: 200 g PASTA, T EX PASTASKRUVAR, 250 g KYCKLINGFILE', SALT å PEPPAR, 1 msk SMÖR eller MARGARIN, 1 VITLÖKSKLYFTA, 1/2 RÖD CHILIPEPPAR, 1 msk OLIVOLJA, 2 msk PERSILJA, 1/2 dl PESTO = FÄRDIGKÖPT, 1/2 CITRON, RIVET SKAL, 2 msk RIVEN PARMESANOST, 10 KÖRSBÄRSTOMATER. SÅ HÄR GÖR DU: KOKA PASTAN och låt den rinna av . KRYDDA KYCKLINGEN med SALT å PEPPAR och stek i en stekpanna med SMÖR ca 5 minuter per sida . Låt eftersteka gärna under lock, tills köttsaften är ofärgad . SKALA och SKIVA VITLÖKEN . KÄRNA UR och HACKA CHILIN . FRÄS VITLÖK och CHILI någon minut i en stekpanna med OLJA . BLANDA fräset med PASTAN . RÖR i PERSILJA , PESTO , och CITRONSKAL . Strö över PARMESAN och PEPPAR . SERVERA , med skivad KYCKLINGFILE' och delade TOMATER . SMAKLIG MÅLTID !

ITALIENSK KYCKLINGGRYTA MED CITRON. 4 PERS.

HEJSAN! Nu var det längesen vi hade KYCKLING, så nu blir det några sådana recept. DET HÄR ÄR EN FESTGOD GRYTA MED FRISK SMAK AV ÖRTKRYDDOR OCH CITRON. KOKT RIS ELLER KOKT PRESSAD POTATIS SMAKAR BRA TILL. HÄR ÄR RECEPTET: 1 STOR HEL KYCKLING, HELST FÄRSK, SALT, SVARTPEPPAR, 100 g SMÖR, 5 KLYFTOR VITLÖK, 1/2 tsk SALVIA, 1/2 tsk TIMJAN, eller 2 KVISTAR, 2 små CITRONER, SÅ GÄR GÖR DU: DELA KYCKLINGEN, i mindre delar. Krydda med SALT å PEPPAR och lägg delarna i en smörad ugnsform. Strö på ÖRTKRYDDORNA och fördela de skalade VITLÖKSKLYFTORNA ÖVER. PRESSA, den ena CITRONEN och häll saften över KYCKLINGDELARNA. Skiva den andra CITRONEN och LÄGG över. Fördela SMÖRET i klickar och täck med FOLIE. SÄTT in KYCKLINGEN MITT i UGNEN i 200 GRADER CA 50-60 MINUTER. Tag bort FOLIEN, och HÖJ till 250 GRADERS ÖVERVÄRME, de sista 10 min. SERVERA, DIREKT UR GRYTAN, MED TILLBEHÖREN. (vill Du frysa grytan, tag först bort Citronen). LYCKA TILL !

söndag 1 november 2015

MUSSLOR PÅ SPENATBÄDD 4 PORT.

HEJSAN! Det här är en snabb rätt som jag tar till emellanåt. Inte dumt alls, servera med bröd till. HÄR ÄR RECEPTET: 1 PAKET (ca 250 g ) FRYST HEL SPENAT, 1 BURK (225 g)MUSSLOR, 4 dl MJÖLK, 4 ÄGG, 2 dl LAGRAD OST, 1/2 tsk SALT. SÅ HÄR GÖR DU: TINA SPENATEN,DET GÅR SNABBT I MIKROVÅGSUGN. FÖRDELA SPENATEN, i en lätt smord ugnssäker form. LÅT MUSSLORNA rinna av. Fördela dem ovanpå SPENATEN. KOKA UPP MJÖLKEN, och låt den svalna. Vispa sönder ÄGGEN. TILLSÄTT MJÖLKEN, OSTEN och SALTET. HÄLL äggstanningen över MUSSLORNA. GRÄDDA i 200 GRADER i 30 MINUTER eller tills äggstanningen stelnat. SERVERA med ett gott BRÖD. HOPAS ATT DET SMAKAR OCH LYCKA TILL!

lördag 31 oktober 2015

LÄTTA BRÖDKAKOR MED FIN SMAK AV KARDEMUMMA.8 ST.

HEJSAN! De här måste Ni smaka, för mig ett barndomsminne, så varsågoda! HÄR ÄR RECEPTET: 100 g SMÖR /MARGARIN, 5 dl VATTEN, 1 PAKET TORRJÄST, 1/2 dl SOCKER, 1 tsk SALT, 1 dl VETEKLI, 1/2 msk FINSTÖTT KARDEMUMMA 2 liter VETEMJÖL. SÅ HÄR GÖR DU: SMÄLT SMÖRET, häll på VATTNET och värm till 45 grader. Blanda TORRJÄST, SOCKER, SALT, MJÖL, VETEKLI och KARDEMUMMA, och tillsätt SMÖRVATTNET. Arbeta samman till en smidig deg. LÅT DEN JÄSA I CA 1 TIMME. ARBETA sedan upp degen på bakbordet. Dela den i 8 delar, som vardera formas till en rund bulle, och kavlas ut till en 1/2 centimetertjock kaka. NAGGA KAKAN på båda sidor och låt jäsa i 30 minuter. GRÄDDA i 275 GRADER ca 5 MINUTER. LYCKA TILL!

LÄCKERBITAR 48 ST.

HEJSAN! Kakorna är överdragna med en läcker KOKOSKRÄM...mmm. HÄR ÄR RECEPTET: 5 ÄGG, 4 1/2 dl SOCKER, 4 1/2 dl VETEMJÖL, 3 tsk BAKPULVER, 2 msk KAKAO, 2 dl VATTEN, 200 g SMÖR/MARGARIN, KOKOSKRÄM: 100 g SMÖR/MARGARIN, 4 dl KOKOS, 2 dl SOCKER, 2 ÄGG, SÅ HÄR GÖR DU: VISPA ÄGG och SOCKER riktigt pösigt. Blanda med BAKPULVER och KAKAO och sikta ner det i smeten. KOKA upp VATTEN, och SMÖR så att det smälter. Rör ner det till sist i smeten, som hälls i en STOR LÅNGPANNA, ca 30x40 cm. GRÄDDA i 200 GRADER tills kakan är nästan färdig, ca 20 minuter. GÖR KOKOSKRÄMEN under tiden. Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda upp under vispning. BRED krämen över den nästan färdiga kakan och grädda vidare i 225 grader tills krämen har fått fin färg, ca 10 minuter. Det blir 48 stycken. LYCKA TILL!

fredag 30 oktober 2015

APRIKOS - & VALNÖTSBRÖD .

HEJSAN ! mmm... så himla gott ! Det här BRÖDET ska JÄSA UNDER NATTEN , smart va'! HÄR ÄR RECEPTET: 25 g JÄST, 5 dl KALLT VATTEN, 2 tsk SALT, 200 g STRIMLADE TORKADE APRIKOSER, 200 g KROSSADE VALNÖTTER, 1 liter VETEMJÖL, SÅ HÄR GÖR DU: Smula sönder JÄSTEN, i en bunke med VATTNET. Rör tills JÄSTEN lösts upp. Rör ner SALT, APRIKOSER och VALNÖTTER. Arbeta in MJÖLET lite i taget till en smidig lös deg ca 10 min. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, med måtten 30 x 20 cm. Häll ut degen i formen och täck med en bakduk. LÅT STÅ I RUMSTEMPERATUR UNDER NATTEN. Sätt ugnen på 175 grader. GRÄDDA i mitten av ugnen ca 50 minuter. LYFT UR FORMEN och LÅT SVALNA PÅ GALLER FÖR EN KRISPIG BOTTEN. LYCKA TILL OCH HOPPAS ATT DET SMAKAR!

söndag 25 oktober 2015

OSTFYLLDA OXRULLADER 4 PORT.

HEJSAN! Säg OXRULLADER och det börjar vattna sig i munnen...mm. HÄR ÄR RECEPTET: ca 150 g FÄRSK BROCCOLI, 2 msk SMÖR eller MARGARIN, ca 125 g ÄDELOST, 4 stora eller 8 små LÖVBIFFAR, 1 tsk SALT, 1 krm SVARTPEPPAR. SÅS: 125 g ÄDELOST, 2 1/2 dl MATLAGNINGSGRÄDDE, 1 tsk VETEMJÖL, 1 tsk SOJA, SALT och PEPPAR, 1 1/2 msk OSÖTAD SENAP, FÄRSKA ÖRTKRYDDOR. UGN:200 GRADER. SÅ HÄR GÖR DU: ANSA BROCCOLIN, och dela den i mindre bitar. Hetta upp MATFETTET och fräs BROCCOLIN, blank och smidig. SKIVA ÄDELOSTEN, tunt. Lägg LÖVBIFFARNA på en skärbräda, SALTA och PEPPRA på KÖTTET. Lägg ÄDELOST och små BROCCOLI-BITAR på varje LÖVBIFF. Rulla ihop KÖTTET och stek det i MATFETT, med skarven först vänd neråt. Om RULLADERNA är stora så behöver de kanske stekas färdigt i ugnen . SÅS: TA upp LÖVBIFFSRULLADERNA och rör ner ÄDELOSTBITAR tillsammans med GRÄDDE och MJÖL i pannan. Krydda med SOJA, SALT och PEPPAR . Låt såsen koka under omrörning i någon minut . SMAKA av med SENAP . SERVERA RULLADERNA , med såsen och med ugnsrostade GRÖNSAKER . Strö över lite FÄRSKA ÖRTKRYDDOR . HOPPAS ATT DET SMAKAR OCH LYCKA TILL !