torsdag 31 december 2015

GOTT NYTT ÅR !

GOTT NYTT ÅR ! ÖNSKAR JAG ER ALLA , VI SES NÄSTA ÅR !

onsdag 30 december 2015

HAVETS LÄCKERHETER PÅ COUSCOUSBÄDD, 6 PORT.

HEJSAN ! Det här passar till NYÅR , att äta någon gång under kvällen . HÄR ÄR RECEPTET : 4 PORTIONER COUSCOUS , SMÖR , OLJA , OCH SALT ENL. ANVISNING PÅ FÖRP. 1 KUVERT SAFFRAN , 1 PRESSAD VITLÖKSKLYFTA , 1 PKT DJUPFRYST GRÖN SPARRIS , 6 SKIVOR FÄRSKRÖKT LAX , CA 200 G SKALADE RÄKOR , 1 FÖRP. PANERADE BLÄCKFISKRINGAR , (ca 250 g) , OLJA TILL STEKNING , 100 G SMAKRIK OST i SMÅ KUBER , 1 LIMEFRUKT . SÅ HÄR GÖR DU : LAGA till Couscousen enligt anvisningarna . TILLSÄTT saffranet , innan vattnet kokar upp och smaksätt mot slutet med vitlök . LÄGG upp couscousen på ett varmt fat och GARNERA med sparrisen, som fått koka ett par minuter i saltat vatten , skivor av laxen , räkorna och nystekta bläckfiskringar . STRÖ osten ovanpå . SERVERA MED LIMEKLYFTOR SOM KAN PRESSAS ÖVER . GOTT NYTT ÅR !

NYÅRS-STJÄRNOR MED FETAOST .6 PORT.

HEJSAN ! Till Kalkonsalladen , kan Du ha dessa goda festliga stjärnor. HÄR ÄR RECEPTET : RULLAD KYLD SMÖRDEG , 1 UPPVISPAT ÄGG , SMAKRIK FETAOST GÄRNA GREKISK . FÄRSK ROSMARIN . SÅ HÄR GÖR DU : RULLA ut smördegen och skär eller ta ut stora stjärnor med mått . LÄGG dem på pappret som följer med , och lägg pappret på en plåt . PENSLA eventuellt stjärnorna med uppvispat ägg , och grädda dem i 225 grader ca 5 minuter eller tills de fått fin färg . SMULA sönder fetaosten grovt och lägg i en liten skål. VÄRM i mikron under högst 1 minut eller tills osten blir lite krispig. KAN också värmas över vattenbad . LÄGG en klick ljummen fetaost på varje stjärna . GARNERA med lite smulad rosmarin och servera genast . GOTT NYTT ÅR !

NYÅRSGOTT 6 PORT... KALKONSALLAD.

HEJSAN ! KALKONSALLAD PÅ FAT ! VAD SÄGS OM DET ? HÄR ÄR RECEPTET : 400 G LÄTTRÖKT KALKON i TUNNA SKIVOR , 1 ASK COCTAILTOMATER , CA 20 FÄRSKA SOCKERÄRTER , 10 SVARTA OLIVER MED KÄRNA , 1 1/2 DL KIKÄRTER (BURK) , RUCCOLASALLAD , 4-6 SMÅ PERSIKOHALOR (BURK), DRESSING : 1 MSK RAPSOLJA , 1 MSK BALSAMVINÄGER , 1 MSK FLYTANDE HONUNG. SÅ HÄR GÖR DU : VIK och rulla kalkonskivorna och ställ dem tätt på ett fat. DELA tomaterna och skär sockerärterna i grova bitar . STÄLL eller lägg kött- rullarna på ett fat och garnera med övriga ingredienser . VISPA samman ingredienserna till dressingen och skvätt över i sista stund . SERVERA med sprödvärmt bröd eller NYÅRS- stjärnor med fetaost. GOTT NYTT ÅR !

tisdag 29 december 2015

MOAS FRESTELSE 4 PERSONER .

HEJSAN ! MOAS FRESTELSE BLEV TILL , FÖR ATT ALLA INTE GILLADE SILL , VI TOG KÖTTFÄRS , PURJOLÖK OCH POTATIS , ...mmm, så himla gott! TÄNKTE ATT VI KUNDE PROVA DETTA I MELLANDAGARNA, ELLER ? HÄR ÄR RECEPTET : 5-6 POTATISAR , 1-2 PURJOLÖKAR , 4 HG BLANDFÄRS , 3 DL MATLAGNINGSGRÄDDE ELLER KAFFEGRÄDDE , 2 TSK SALT , 1 TSK CURRY , 1/2 TSK VITPEPPAR , SÅ HÄR GÖR DU : SKALA och strimla potatisen, skölj. Skiva och skölj purjolöken . Stek potatis och purjolök i lite smör . Smörj en ugnssäker form, lägg i 1 lager potatis/purjolök. LÄGG färsen färdigkryddad över potatis/purjolök . Lägg sista lagret med potatis/ purjolök över färsen .BRYN först i 225 grader ca 20 minuter . SÄNK värmen till 200 grader, späd med grädden och låt stå i 45 minuter. SERVERA : Blomkål och andra grönsaker som DU gillar . SMAKLIG MÅLTID !

onsdag 23 december 2015

GOD JUL !

EN RIKTIGT GOD -JUL ! ÖNSKAR JAG ER ALLA ! VI SES IGEN !

FYRA SORTERS ISCHOKLAD 50 ST.

HEJSAN ! DA'N FÖRE DA'N , DÅ GÖR VI ISCHOKLAD ! HÄR ÄR RECEPTET : 200 G CHOKLAD , 100 G KOKOSFETT , 2 MSK RUSSIN , RIVET SKAL AV 1/2 APELSIN , 1 MSK STARKT BRYGGT KAFFE . SÅ HÄR GÖR DU : BRYT chokladen i bitar och låt den smälta över sjudande vattenbad . Se till att ingen vattenånga kommer ner i chokladen , då blir den grynig . Smält kokosfettet och låt det svalna . BLANDA kokosfettet med den smälta chokladen , lite i taget . RÖR kraftigt hela tiden . KLICKA ut smet i 12 aluminiumformar . LÄGG 12 russin i andra formar och fyll dem med choklad. DELA den återstående smeten i två lika delar . TILLSÄTT apelsinskal i den ena och kaffe i den andra . FYLL de resterande formarna . LÅT ischokladen stå ca 1 timme i kylen eller tills den stelnat . ALL LYCKA TILL ! EN RIKTIGT GOD-JUL, ÖNSKAR JAG ER ALLA !