onsdag 6 januari 2016
CHILI CON CARNE I PAPRIKASKÅLAR 4 PERSONER .
HEJSAN!
Å.. det här måste, Ni prova Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 G KÖTTFÄRS ,
1 HACKAD GUL LÖK ,
1 MSK OLJA ,
1 TSK SALT ,
2 KRM PEPPAR ,
2 DL KROSSADE TOMATER ,
1/2 TSK CHILIPULVER ,
1 TSK SPISKUMMIN ,
1 TSK MALD KORIANDER ,
1 PRESSAD VITLÖKSKLYFTA ,
1 FINHACKAD RÖD PAPRIKA ,
400 G SVARTA ELLER RÖDA BÖNOR ,
4 GULA PAPRIKOR ,
RIVEN OST ,
RUCOLA .
SÅ HÄR GÖR DU :
STEK färs och lök i olja i en stor stekpanna . KRYDDA .
TILLSÄTT tomater, kryddor och pressad vitlök . SJUD ,
köttfärsgrytan i 5 minuter .
BLANDA ner paprikan och koka upp . SKÖLJ av bönorna i
ett durkslag . BLANDA ner dem i grytan och koka upp .
DELA paprikorna på längden och fyll dem med chilin .
STRÖ över ost , GARNERA med rucola . UGN :200 GRADER
i 15 minuter .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
måndag 4 januari 2016
KANELÄPPLEN MED MARÄNG 4 PORT .
HEJSAN !
Dags för efterrätt !
Snabb och enkel , gärna efter fisk eller soppa!
VARSÅGODA : 4 SYRLIGA ÄPPLEN , 1 DL VATTEN , 1/2 DL SOCKER ,
1 KANELSTÅNG , 3 ÄGGVITOR , 1/2 DL SOCKER , FLAGAD MANDEL .
SÅ HÄR GÖR DU : KOKA upp vatten , socker och kanel . SKALA
och klyfta äpplena och koka dem lätt i lagen . LÄGG blandningen
i en ugnsfast form . VISPA äggvitorna till skum . TILLSÄTT sockret
och vispa till HÅRT SKUM . LÄGG smeten på äpplena . STRÖ över mandel .
GRÄDDA i 175 grader , ca 10 minuter eller tills marängen fått färg .
LYCKA TILL !
SNABBA BRÖDBULLAR MED HAVREGRYN . .
HEJSAN !
Bröd som inte behöver KNÅDAS det är bra .
HÄR ÄR RECEPTET : 50 G JÄST , 5 DL VATTEN , 2 TSK SALT ,
2 1/2 DL HAVREGRYN , CA 9 DL VETEMJÖL .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke . HÄLL på fingervarmt vatten och
rör tills jästen löser sig . ARBETA in salt , havregryn och
mjöl . DEGEN ska vara ganska lös . ARBETA degen lite och låt den
jäsa minst 1 timme . SÄTT ugnen på 200 grader . LÄGG upp degen på
mjölat bakbord UTAN ATT KNÅDA . SKÄR "bullstora" bitar och lägg
över direkt på bakpappersklädd plåt . LÅT jäsa i 20 minuter .
GRÄDDA I CA 10 MINUTER .
NU ÄR DET KLART ! LYCKA TILL !
söndag 3 januari 2016
POTATISHALVOR MED KYCLKING , 4 PORT .
HEJSAN !
Det här är en rätt där allt sköter sig själv i ugnen .
Vi bakar potatis och kyckling var för sig , men vid servering
har vi lagt samman allt i en form , bra !
VARSÅGODA :
1 KG POTATIS ,
1 MSK OLJA ,
1 MSK HONUNG ,
2 MSK SESAMFRÖN ,
8 KYCKLINGBEN ,
2 MSK SMÖR/MARGARIN ,
3 MSK HONUNG ,
1 MSK CHILIPULVER ,
SALT Å PEPPAR ,
1 LIME ,
SÅS : 2 AVOKADOR , 1 CITRON , TABASCO , UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär potatisen i halvor . HÄLL Oljan i botten av en
ugnsfast form och lägg i potatishalvorna . PENSLA med honung
och strö över sesamfrön . SÄTT in potatisen i ugnen .
LÄGG kycklingklubborna i en annan ugnsfast form . SMÄLT matfettet
i en kastrull , blanda i honung och chilipulver , salt å peppar .
Pensla blandningen på kycklingklubborna . SKÄR limefrukten i klyftor
och pressa saften över kycklingklubborna . GRILLA klubborna i 25 minuter.
SKALA avokadorna och ta bort kärnorna . MIXA avokadorna med saften från
1 citron och droppa i tabasco . SMAKA av med salt å peppar .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
POTATISPAJ MED OST , 4 PORT .
HEJSAN !
Det här är en trevlig kvällsrätt där potatis samsas väl med
purjolök och grönmögelost . VARSÅGODA :
PAJDEG :
3 DL VETEMJÖL ,
100 G SMÖR/MARGARIN ,
2 MSK KALLT VATTEN .
FYLLNING :
10 CM PURJOLÖK ,
5 MEDELSTORA POTATISAR ,
150 G GRÖNMÖGELOST ,
2 DL KAFFEGRÄDDE/MATLAGNINGSGRÄDDE ,
2 ÄGG ,
UGN 200 GRADER :
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA i matberedare samman ingredienserna till pajdegen .
Kör med kniven tills en degboll bildas , låt vila minst 30 min
i kylen .
KAVLA eller tryck ut degen i en form , ca 23 cm i diameter .
Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen .
TVÄTTA och skiva purjolöken . Skala och skiva potatisen . LÄGG
purjolök och potatis i det förgräddade pajskalet . SMULA över
grönmögelosten . VISPA samman kaffegrädde och ägg . HÄLL blandningen
över fyllningen och grädda i ca 30 minuter .
SERVERA , med bladsallad , och JULSKINKA ELLER LAX , som blivit över
sen JULEN .
LYCKA TILL !
torsdag 31 december 2015
onsdag 30 december 2015
HAVETS LÄCKERHETER PÅ COUSCOUSBÄDD, 6 PORT.
HEJSAN !
Det här passar till NYÅR , att äta någon gång under kvällen .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 PORTIONER COUSCOUS ,
SMÖR , OLJA , OCH SALT ENL. ANVISNING PÅ FÖRP.
1 KUVERT SAFFRAN ,
1 PRESSAD VITLÖKSKLYFTA ,
1 PKT DJUPFRYST GRÖN SPARRIS ,
6 SKIVOR FÄRSKRÖKT LAX ,
CA 200 G SKALADE RÄKOR ,
1 FÖRP. PANERADE BLÄCKFISKRINGAR , (ca 250 g) ,
OLJA TILL STEKNING ,
100 G SMAKRIK OST i SMÅ KUBER ,
1 LIMEFRUKT .
SÅ HÄR GÖR DU :
LAGA till Couscousen enligt anvisningarna . TILLSÄTT saffranet ,
innan vattnet kokar upp och smaksätt mot slutet med vitlök .
LÄGG upp couscousen på ett varmt fat och GARNERA med sparrisen,
som fått koka ett par minuter i saltat vatten , skivor av laxen ,
räkorna och nystekta bläckfiskringar . STRÖ osten ovanpå .
SERVERA MED LIMEKLYFTOR SOM KAN PRESSAS ÖVER .
GOTT NYTT ÅR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)