måndag 15 februari 2016

GRATINERAD HÖNÖKAKA 2ST .

HEJSAN! DET här var inte dumt!- jättegott, enligt småfolket! HÄR ÄR RECPTET : 2 HÖNÖKAKOR , 1 PAKET BACON , 1 GUL LÖK , 1 RÖD PAPRIKA , 2 DL CREME FRAICHE , 1-2 VITLÖKSKLYFTOR , SALT å PEPPAR , RIVEN OST . UGN:225 GRADER. SÅ HÄR GÖR DU : SKALA och finhacka löken. KÄRNA ur och hacka paprikan . FRÄS lök, paprika och bacon i lite matfett. LÅT det svalna. RÖR ner CREME FRAICHE och tillsätt pressad vitlök. SMAKA av med salt och peppar .BRED krämen över Hönökakorna och strö över lite riven ost . GRATINERA mitt i ugnen ca 10 minuter . SKÄR kakorna i snibbar och bjud dem till lunch med någon grönsak till . LYCKA TILL !

SMÅ SNABBA RÅGBRÖD , UTAN JÄST 4 ST.

HEJSAN! HÄRLIGA, MUMSIGA BRÖD SOM DU BAKAR PÅ "NOLLTID" ! HÄR ÄR RECEPTET : 2 dl grovt RÅGMJÖL , 2 dl VETEMJÖL , 1 msk BAKPULVER , 1/2 tsk SALT , 2 msk FARINSOCKER , 2 msk SOLROSFRÖN , 3 dl GRÄDDFIL , extra mjöl till utbakningen , UGN 200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : BLANDA samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, farinsocker, och solrosfrön . TILLSÄTT gräddfilen och arbeta raskt ihop till en deg . LÄGG lite vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen. DELA den i 4 bitar och forma till ovala bullar , -bröd . Rulla dem i mjölet. LÄGG bullarna på bakpappersklädd plåt . GÖR några skåror i varje bulle . GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills bullarna fått fin färg och känns torra . LÅT bullarna kallna på galler under bakduk . HIMLA GO'A ! LYCKA TILL !

MAZARINMUFFINS 20 ST .

HEJSAN! TJEJ-TRÄFF, då står de här till buds ! HÄR ÄR RECEPTET : 250 g MANDELMASSA , 150 g SMÖR/MARGARIN rumsvarmt , 1 dl SOCKER , 2 ÄGG , 2 1/4 dl VETEMJÖL , 1 tsk BAKPULVER , GARNERING : ca 1-1 1/2 dl JORDGUBBSFLOR , 1-1 1/2 msk VATTEN , rostade MANDELSPÅN . UGN: 200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : RIV mandelmassan grovt och rör samman den med rumsvarmt matfett och socker . TILLSÄTT äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.BLANDA samman mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten. STÄLL ut ca 20 muffinsformar på bakplåten och fördela smeten i dem , fyll formarna till ca 3/4 . GRÄDDA muffinsen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. LÅT kakorna kallna . RÖR ut jordgubbsflor med vatten till en jämn smet. GLASERA kakorna med den och strö över mandelspån. LYCKA TILL !

söndag 14 februari 2016

APELSINKAKOR 30 ST.

HEJSAN! mmm...SMAKA på dessa underbart goda kakor . HÄR ÄR RECEPTET: 100 g SMÖR/MARGARIN , 1 dl SOCKER , 1 ÄGG , rivet skal av 1 APELSIN , 2 dl POTATISMJÖL , 1 1/2 dl VETEMJÖL , UGN: 200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : RÖR matfett och socker poröst . TILLSÄTT ägget . RÖR ner de övriga ingredienserna . KLICKA med 2 skedar ut degen på pappersklädd plåt . TRYCK TILL kakorna med en gaffel . GRÄDDA ca 12 minuter mitt i ugnen . Jättegoda till en kopp kaffe - jag måste ha något till kaffet och då passar dessa utmärkt ! LYCKA TILL !

torsdag 11 februari 2016

MIN SPECIALRÖRA. 6 PORT.

HEJSAN! Det här kan DU ha som tillbehör till en grönsakssallad eller med rostat bröd... mmm så himla gott ! HÄR ÄR RECEPTET : 1 STOR FÄNKÅL , 400 g CHAMPINJONER , OLIVOLJA , 3 dl MATLAGNINGSYOGHURT , 2 dl CREME FRAICHE , 1 dl HACKAD PERSILJA , SALT å PEPPAR . SÅ HÄR GÖR DU : Finhacka fänkålen . RENSA och finhacka svampen . FRÄS dem i olja några minuter på svag värme så att de mjuknar men inte tar färg . LÅT dem svalna . RÖR ner yoghurt , CREME FRAICHE och persilja . KRYDDA . LYCKA TILL !

MIN MOROTSKAKA .

HEJSAN! mmm...Det här är en saftig och jättegod Morotskaka. Den blir bara godare av att stå ett par dagar . Förvara den i kylskåp . HÄR ÄR RECEPTET : 3 dl RAPSOLJA , 3 dl SOCKER , 4 ST ÄGG , 2 tsk KANEL , 1 tsk BIKARBONAT , 2 tsk BAKPULVER , 1 tsk SALT , 8 dl FINTRIVNA MORÖTTER (CA 500 g) 2 1/2 dl HACKADE HASSELNÖTTER , 2 1/2 dl HACKADE STRÖDADLAR ELLER RUSSIN , TOPPING : 400 g CREME CHEESE , 2 dl CREME FRAICHE , 3 msk HONUNG . SÅ HÄR GÖR DU : SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER . SMÖRJ och bröa en 2-liters form. Vispa ihop olja och socker . TILLSÄTT ett ägg i taget . Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vänd ner morötter, nötter och russin . HÄLL i formen och GRÄDDA i ca 1 timme . LÅT den kallna . RÖR SAMMAN CREME CHEESE MED CREME FRAICHEN och honung i en mat- Beredare . BRED ut TOPPINGEN på kakan . STÄLL DEN KALLT I EN TIM. LYCKA TILL !

måndag 8 februari 2016

GRÖNSAKSPYTT MED FETAOST . 4 PORT.

HEJSAN! Den här är väl värd att göra ...mmm jättegod ! HÄR ÄR RECEPTET : 600 g POTATIS , 1 stor gul LÖK , 1 liten grön ZUCCINI , 300 g färska CHAMPINJONER , 1 msk mild OLIVOLJA , 80 g RUCOLA , 120 g FETAOST , 2 msk hackad PERSILJA , 2 dl CREME FRAICHE . SÅ HÄR GÖR DU : SKALA och skär alla grönsakerna utom persilja och rucola i "pyttipannastora" tärningar . LÄGG tärningarna av grönsaker i en skål, slå på olja och smaksätt med salt å peppar. BLANDA runt så att grönsakerna får en blank yta . LÄGG grönsakerna på en ugnsplåt och stek dem i varm ugn, 225 grader i ca 15 minuter . VÄND runt några gånger under stekningen . NÄR "pytten" är färdig , ta ut den och vänd i rucolan . LÄGG upp pytten på tallrikar och smula feta - osten över . DEKORERA med finhackad persilja . SERVERA med CREME FRAICHE . HOPPAS ATT DET SMAKAR ! LYCKA TILL !