måndag 15 februari 2016
GRATINERAD HÖNÖKAKA 2ST .
HEJSAN!
DET här var inte dumt!- jättegott, enligt småfolket!
HÄR ÄR RECPTET :
2 HÖNÖKAKOR ,
1 PAKET BACON ,
1 GUL LÖK ,
1 RÖD PAPRIKA ,
2 DL CREME FRAICHE ,
1-2 VITLÖKSKLYFTOR ,
SALT å PEPPAR ,
RIVEN OST .
UGN:225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka löken. KÄRNA ur och hacka paprikan .
FRÄS lök, paprika och bacon i lite matfett. LÅT det svalna.
RÖR ner CREME FRAICHE och tillsätt pressad vitlök. SMAKA av
med salt och peppar .BRED krämen över Hönökakorna och strö
över lite riven ost . GRATINERA mitt i ugnen ca 10 minuter .
SKÄR kakorna i snibbar och bjud dem till lunch med någon
grönsak till . LYCKA TILL !
SMÅ SNABBA RÅGBRÖD , UTAN JÄST 4 ST.
HEJSAN!
HÄRLIGA, MUMSIGA BRÖD SOM DU BAKAR PÅ "NOLLTID" !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl grovt RÅGMJÖL ,
2 dl VETEMJÖL ,
1 msk BAKPULVER ,
1/2 tsk SALT ,
2 msk FARINSOCKER ,
2 msk SOLROSFRÖN ,
3 dl GRÄDDFIL ,
extra mjöl till utbakningen ,
UGN 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, farinsocker,
och solrosfrön . TILLSÄTT gräddfilen och arbeta raskt ihop till
en deg . LÄGG lite vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen.
DELA den i 4 bitar och forma till ovala bullar , -bröd .
Rulla dem i mjölet. LÄGG bullarna på bakpappersklädd plåt .
GÖR några skåror i varje bulle . GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter
eller tills bullarna fått fin färg och känns torra .
LÅT bullarna kallna på galler under bakduk .
HIMLA GO'A ! LYCKA TILL !
MAZARINMUFFINS 20 ST .
HEJSAN!
TJEJ-TRÄFF, då står de här till buds !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g MANDELMASSA ,
150 g SMÖR/MARGARIN rumsvarmt ,
1 dl SOCKER ,
2 ÄGG ,
2 1/4 dl VETEMJÖL ,
1 tsk BAKPULVER ,
GARNERING :
ca 1-1 1/2 dl JORDGUBBSFLOR ,
1-1 1/2 msk VATTEN ,
rostade MANDELSPÅN .
UGN: 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV mandelmassan grovt och rör samman den med rumsvarmt
matfett och socker . TILLSÄTT äggen ett och ett under
fortsatt kraftig omrörning.BLANDA samman mjölet med
bakpulver och rör ner det i smeten.
STÄLL ut ca 20 muffinsformar på bakplåten och fördela smeten
i dem , fyll formarna till ca 3/4 . GRÄDDA muffinsen mitt i
ugnen ca 15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra.
LÅT kakorna kallna . RÖR ut jordgubbsflor med vatten till en jämn
smet. GLASERA kakorna med den och strö över mandelspån.
LYCKA TILL !
söndag 14 februari 2016
APELSINKAKOR 30 ST.
HEJSAN!
mmm...SMAKA på dessa underbart goda kakor .
HÄR ÄR RECEPTET:
100 g SMÖR/MARGARIN ,
1 dl SOCKER ,
1 ÄGG ,
rivet skal av 1 APELSIN ,
2 dl POTATISMJÖL ,
1 1/2 dl VETEMJÖL ,
UGN: 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett och socker poröst . TILLSÄTT ägget . RÖR ner
de övriga ingredienserna .
KLICKA med 2 skedar ut degen på pappersklädd plåt . TRYCK
TILL kakorna med en gaffel .
GRÄDDA ca 12 minuter mitt i ugnen .
Jättegoda till en kopp kaffe - jag måste ha något till kaffet
och då passar dessa utmärkt !
LYCKA TILL !
torsdag 11 februari 2016
MIN SPECIALRÖRA. 6 PORT.
HEJSAN!
Det här kan DU ha som tillbehör till en grönsakssallad
eller med rostat bröd... mmm så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 STOR FÄNKÅL ,
400 g CHAMPINJONER ,
OLIVOLJA ,
3 dl MATLAGNINGSYOGHURT ,
2 dl CREME FRAICHE ,
1 dl HACKAD PERSILJA ,
SALT å PEPPAR .
SÅ HÄR GÖR DU :
Finhacka fänkålen . RENSA och finhacka svampen . FRÄS
dem i olja några minuter på svag värme så att de mjuknar
men inte tar färg . LÅT dem svalna . RÖR ner yoghurt ,
CREME FRAICHE och persilja . KRYDDA .
LYCKA TILL !
MIN MOROTSKAKA .
HEJSAN!
mmm...Det här är en saftig och jättegod Morotskaka.
Den blir bara godare av att stå ett par dagar .
Förvara den i kylskåp .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl RAPSOLJA ,
3 dl SOCKER ,
4 ST ÄGG ,
2 tsk KANEL ,
1 tsk BIKARBONAT ,
2 tsk BAKPULVER ,
1 tsk SALT ,
8 dl FINTRIVNA MORÖTTER (CA 500 g)
2 1/2 dl HACKADE HASSELNÖTTER ,
2 1/2 dl HACKADE STRÖDADLAR ELLER RUSSIN ,
TOPPING :
400 g CREME CHEESE ,
2 dl CREME FRAICHE ,
3 msk HONUNG .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER . SMÖRJ och bröa en 2-liters form.
Vispa ihop olja och socker . TILLSÄTT ett ägg i taget .
Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Vänd ner morötter, nötter och russin . HÄLL i formen och GRÄDDA
i ca 1 timme . LÅT den kallna .
RÖR SAMMAN CREME CHEESE MED CREME FRAICHEN och honung i en mat-
Beredare . BRED ut TOPPINGEN på kakan . STÄLL DEN KALLT I EN TIM.
LYCKA TILL !
måndag 8 februari 2016
GRÖNSAKSPYTT MED FETAOST . 4 PORT.
HEJSAN!
Den här är väl värd att göra ...mmm jättegod !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g POTATIS ,
1 stor gul LÖK ,
1 liten grön ZUCCINI ,
300 g färska CHAMPINJONER ,
1 msk mild OLIVOLJA ,
80 g RUCOLA ,
120 g FETAOST ,
2 msk hackad PERSILJA ,
2 dl CREME FRAICHE .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär alla grönsakerna utom persilja och rucola
i "pyttipannastora" tärningar . LÄGG tärningarna av
grönsaker i en skål, slå på olja och smaksätt med salt å
peppar. BLANDA runt så att grönsakerna får en blank yta .
LÄGG grönsakerna på en ugnsplåt och stek dem i varm ugn,
225 grader i ca 15 minuter . VÄND runt några gånger under
stekningen . NÄR "pytten" är färdig , ta ut den och vänd
i rucolan . LÄGG upp pytten på tallrikar och smula feta -
osten över . DEKORERA med finhackad persilja .
SERVERA med CREME FRAICHE . HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)