söndag 21 februari 2016
AUBERGINESALLAD 4 PORT.
HEJSAN!
Den här receptet på Aubergine, bakas i ugnen och
marineras i lite olivolja och vitlökspure .
Servera den som förrätt med sallad och en bit bröd.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 STORA AUBERGINER ,
16 VITLÖKSKLYFTOR,*
3/4 DL OLIVOLJA ,
1 MSK CITRONSAFT ,
1 MSK HACKAD FÄRSK KORIANDER ELLER PERSILJA,
4 TOMATER ,
SALT å PEPPAR ,
*(vitlöken blir mild å rund i smaken när du förväller den)
SÅ HÄR GÖR DU :
PICKA hål i Auberginen med en gaffel.
LÄGG dem på en plåt och ugnsbaka dem i 200 grader i 30 min.
DE ska skrumpna ihop och mjukna . LÅT dem svalna .
DELA Auberginerna och gröp ur innehållet . SKÄR Aubergine-
köttet i stora tärningar. SKALA vitlöksklyftorna . LÄGG
dem i KOKANDE VATTEN i 2 minuter. PRESSA eller mosa dem med
olja, citron och koriander . TÄRNA tomaterna . BLANDA VITLÖKSPUREN
med Aubergine och tomater och smaka av med salt å peppar .
LÅT salladen stå svalt i 30 minuter.
mmm...gott ! LYCKA TILL !
UGNSOMELETT MED RÄKOR 2 PORT.
HEJSAN!
Vad ska vi ha till middag idag ?
Jag hade ingen lust att laga nått, för det var sen frukost.
Så det fick bli ugnsomelett .
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 PURJOLÖK ,
1 KOKT ÄGG ,
1 KOKT SÖTPOTATIS , SKALADE OCH SKIVADE,
1/2 DL HACKAD DILL ,
2 ÄGG+ 2,5 DL MATLAGNINGSGRÄDDE+ 1/2 TSK STÄRKELSE,
250 G RÄKOR ,
CITRONKLYFTOR OCH DILLKVISTAR ,
UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA och skär purjolöken i slantar .
HACKA äggen grovt , skär potatisen i bitar .
BLANDA allt i en smord form , ca 24 cm i diameter .
VISPA ihop ägg, dill, grädde, majsstärkelse och häll
över i formen, salta och peppra .
GRÄDDA i 30 MINUTER .
FÖRDELA räkorna över omeletten och garnera med citron och dill.
Det var jättegott, å vi nöjde oss med det .
LYCKA TILL !
BLÅBÄRS PAJ 8 PORT.
HEJSAN!
Den här var himla god , smaka Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 G BLÅBÄR ,
SMÖR TILL FORMEN ,
5 DL MANDELMJÖL ,
2 MSK FLYTANDE AKACIA HONUNG ,
200 G SMÖR ,
1 PÅSE FLAGAD MANDEL ,
3 DL VISPGRÄDDE ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
LÄGG blåbären i en smord form .
BLANDA MANDELMJÖL, sötningsmedel och smör ,
och bred ut över blåbären .
STRÖ över mandeln . LÅT stå i ugnen i 20 min.
eller tills en gyllene yta .
SERVERA MED VISPAD GRÄDDE .
mmm... LYCKA TILL !
onsdag 17 februari 2016
TACOFISK 6 PORT .
HEJSAN!
Nu är det middagsdags !
Detta brukar barnen gilla... prova !
UGN:225 GRADER, och 25 minuter .
HÄR ÄR RECEPTET :
800 G FRYST TORSK ELLER SEJ ,
2 MSK PRESSAD CITRONSAFT ,
1 TSK SALT ,
3 DL GRÄDDE ,
1 1/2 DL CREME FRAICHE ,
1 PÅSE TACOKRYDDA ,
2 DL LAGRAD RIVEN OST ,
TILL SERVERING NACOCHIPS , SALLAD .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT fisken tina något. SKÄR fisken i skivor , ca
2 cm tjocka . LÄGG fisken i en ugnsform . HÄLL
över citronsaften och salta .
VISPA grädden och blanda med CREME FRAICHE och Tacokrydda .
BRED ut såsen över fisken och strö över den rivna osten.
STÄLL in i mitten av ugnen ca 20 minuter .
SERVERA med NACHOCHIPS och sallad .
RECEPTET KOMMER FRÅN YLVAS KÖK .
SÅ HIMLA GOTT , TACK ! LYCKA TILL NI OCKSÅ !
KLADDIG MJÖLKCHOKLADKAKA MED NÖTTER . CA 12 BITAR.
HEJSAN !
mmm... smaka på denna !
250 G MJÖLKCHOKLAD ,
200 G SMÖR ,
2 DL RÅSTRÖSOCKER ,
3 ÄGG ,
2 1/2 DL VETEMJÖL ,
75 G GROVT HACKADE HASSELNÖTTER ,
(gärna rostade),
GARNERING & SERVERING :
CA 100 G CHOKLAD , (mörk och/eller UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
GROVHACKA chokladen. BRYN smöret lätt . TA från värmen .
LÄGG i chokladen och låt smälta under omrörning .
RÖR i RÅSTRÖSOCKER, ägg, mjöl och nötter . HÄLL smeten
i en smord , bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter .
GARNERING & SERVERING: DEKORERA med ringlad smält choklad . LÅT
stelna och bjud med vispad grädde och blåbär.
(om du använder chokladkaka med nötter t ex Schweizernöt, behövs
inte hasselnötterna i receptet). LYCKA TILL !
måndag 15 februari 2016
GRATINERAD HÖNÖKAKA 2ST .
HEJSAN!
DET här var inte dumt!- jättegott, enligt småfolket!
HÄR ÄR RECPTET :
2 HÖNÖKAKOR ,
1 PAKET BACON ,
1 GUL LÖK ,
1 RÖD PAPRIKA ,
2 DL CREME FRAICHE ,
1-2 VITLÖKSKLYFTOR ,
SALT å PEPPAR ,
RIVEN OST .
UGN:225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka löken. KÄRNA ur och hacka paprikan .
FRÄS lök, paprika och bacon i lite matfett. LÅT det svalna.
RÖR ner CREME FRAICHE och tillsätt pressad vitlök. SMAKA av
med salt och peppar .BRED krämen över Hönökakorna och strö
över lite riven ost . GRATINERA mitt i ugnen ca 10 minuter .
SKÄR kakorna i snibbar och bjud dem till lunch med någon
grönsak till . LYCKA TILL !
SMÅ SNABBA RÅGBRÖD , UTAN JÄST 4 ST.
HEJSAN!
HÄRLIGA, MUMSIGA BRÖD SOM DU BAKAR PÅ "NOLLTID" !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl grovt RÅGMJÖL ,
2 dl VETEMJÖL ,
1 msk BAKPULVER ,
1/2 tsk SALT ,
2 msk FARINSOCKER ,
2 msk SOLROSFRÖN ,
3 dl GRÄDDFIL ,
extra mjöl till utbakningen ,
UGN 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, farinsocker,
och solrosfrön . TILLSÄTT gräddfilen och arbeta raskt ihop till
en deg . LÄGG lite vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen.
DELA den i 4 bitar och forma till ovala bullar , -bröd .
Rulla dem i mjölet. LÄGG bullarna på bakpappersklädd plåt .
GÖR några skåror i varje bulle . GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter
eller tills bullarna fått fin färg och känns torra .
LÅT bullarna kallna på galler under bakduk .
HIMLA GO'A ! LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)