måndag 28 mars 2016

UGNSBAKAD KASSLER MED ÄDELOSTSÅS . 4 PERS.


HEJSAN !

Det  här  receptet  fick jag av en god  vän , jag älskar  inte  kassler,
- men vi lagade det,   - det var faktiskt riktigt gott !
Prova  Du också,  Du kanske gillar kassler ?
HÄR  ÄR  RECEPTET :
400 g kassler ,
2 msk smör/margarin ,
2 msk vetemjöl ,
2 dl matlagningsgrädde ,
1 1/4 dl vitt vin ,
50 g ädelost ,
200 g vindruvor , röda och gröna ,
2 dl basmatiris ,
2 päron ,
2 dl strimlad babyspenat .

SÅ HÄR GÖR DU !

SÄTT UGNEN PÅ  175 GRADER :
SKIVA kasslern och lägg i en ugnsform .  SMÄLT matfett i en stekpanna,
pudra över mjölet och rör om .  HÄLL  i matlagningsgrädde och  vin ,
koka upp under omrörning och tillsätt smulad ädelost .
HÄLL blandningen över kasslern och toppa med delade vindruvor .
STÄLL in i ugnen ca 15 minuter .KOKA riset enligt anvisningen på paketet.
Blanda med tärnat päron  och babyspenat .
SMAKLIG  MÅLTID , 

LYCKA  TILL !

söndag 27 mars 2016

FIGUR - VÄNLIG CHOKLADKAKA 8-10 BITAR .

HEJSAN !

Samma  goda  smak  som våra fetare systrar !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

3  ägg  ,
2  1/2  dl  rörsocker ,
1  dl  vetemjöl ,
1/2 tsk  bakpulver ,
3/4 dl  kakao ,
2  tsk  vaniljsocker ,
2 krm  salt ,
250 g  kesella   lätt ,
1 tsk  florsocker .

SÅ HÄR GÖR  DU :
VISPA ägg och socker vitt å pösigt .
BLANDA mjöl, bakpulver,  kakao, vaniljsocker  och salt.
Rör ner det i äggblandningen  växelvis med  kesellan .
HÄLL smeten i en rund form  20 cm i diameter med
teflonbeläggning eller lätt smord och bröad .
Grädda i nedre delen av ugnen  i 200 grader ca 20 minuter,
kakan ska vara lite kladdig .
LÅT kakan kallna och pudra över florsocker vid servering.

LÄCKER  CHOKLADKAKA .
LYCKA TILL !

RÖDBETS RÖSTI 4 PERS.

HEJSAN !

Det här är gott att servera  med  gratinerad  getost  och  en  fräsch sallad
eller  till grillat  kött  och  fisk .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul  lök ,
4  potatisar ,
4 rödbetor ,
1 tsk torkad  dragon ,
salt å peppar , 2  msk  smör/margarin,
3 msk  olivolja ,

SÅ  HÄR  GÖR   DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader.
Skala  lök, potatis, och  rödbetor .
Riv  ner  det  med  ett  rivjärn  i  en  bunke  och  strö  på  dragon .
Krydda  med  salt  och  peppar  och  blanda  väl .
SMÄLT  smöret  tillsammans  med  oljan  i  en  gjutjärnspanna .
Häll  i  rotfruktsblandningen .
Platta  till  ytan  med  en  stekspade  till  en  3  cm  tjock  kaka .
STEK  kakan  på  medelvärme ,  ca 10 minuter  per  sida .
Du  vänder  den  enklast  med  hjälp  av  en  tallrik .
PLACERA  gjutjärnspannan  mitt  i  ugnen  och  stek  kakan i ca 10  minuter.

LYCKA  TILL !

TOBLERONE SNITTAR 40 ST.

HEJSAN !

Gillar DU TOBLERONE CHOKLAD ?   Då gillar Du dessa .

 HÄR  ÄR  RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 dl strösocker ,
1 msk vaniljsocker ,
1/2 tsk bikarbonat ,
1 msk ljus sirap ,
2 dl vetemjöl ,
50 g TOBLERONE ,

SÅ HÄR GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Lägg  smör, socker, vaniljsocker, bikarbonat  och  sirap  i en  matberedare
och  mixa  ljust  och  krämigt .  MIXA  sist  i  mjölet.
HACKA  TOBLERONEN .
Stjälp  ut  degen  på  lätt-mjölat  bakbord och  arbeta  in  TOBLERONEN
för  hand .
DELA  degen  i  3  bitar  och  forma  dem  till  längder ,  lika  långa som  plåten.
Lägg  längderna  på  bakpappersklädd  plåt  och platta till  dem  något .
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  i  ca  10  minuter.
Låt  svalna  helt  och servera .
TIPS!
Förvara  SNITTARNA  i  en  burk  med  tätt-slutande  lock ,  så  bevaras
deras  sprödhet  längre .
LYCKA  TILL !

lördag 26 mars 2016

KLADDKAKA MED AFTER EIGHT 10 BITAR .

HEJSAN!

Har Du smakat denna ....mmm, jättegoda kladdkaka någon gång?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100 g smör ,
2 ägg ,
2 dl strösocker ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
3 msk kakaopulver ,
1 1/2 tsk bakpulver ,
100 g AFTER EIGHT ,
1 -2 päron ,
SERVERA  MED  : VISPAD GRÄDDE .

SÅ  HÄR   GÖR  DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Blanda samman vetemjöl, kakaopulver, och  bakpulver ,vänd ner i äggsmeten
tillsammans med det smälta smöret .
SMÖRA  och  bröa  en  form  med   löstagbar  botten , ca 21 cm i diameter .
Häll  smeten i formen  och  stick ner bitar  av  AFTER EIGHT
i  kakan  och  skalade klyftade päron .
GRÄDDA  i  mitten  av  ugnen  i ca  20  minuter .

Den här kakan gjorde  sin  början under 70 talet , den bakades flitigt då .
LYCKA  TILL !

PÄRON MED VALNÖTSKOLASÅS , EFTERRÄTT 4 PORT .

HEJSAN !

SMAKA detta efter  fisken !

HÄR ÄR RECEPTET :
LAG:
3 dl vatten ,
1 dl RÅSOCKER ,
1 msk citronsaft .

SÅS :
2 tsk vetemjöl ,
1 dl socker ,
100 g smör/margarin ,
1 msk citronsaft ,
100 g hackade valnötter ,
2 tsk riven färsk ingefära .

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och socker .  RÖR om tills sockret smält  och tillsätt citronsaften.
Skala päronen  men låt skaften sitta kvar .
LÄGG ner päronen i lagen  och sjud dem tills de känns mjuka  men fortfarande
lite fasta ca 15 minuter . VÄND  dem  några  gånger .  Låt  kallna i lagen .
LÄGG alla ingredienserna till kolasåsen  i en kastrull och koka upp .
SERVERA:   Päronen med  valnötskolasåsen och lättvispad  grädde .

LYCKA TILL !


SKINKINLINDAD FISKFILE 4 PORT.


HEJSAN!

DETTA ÄR ,
MUMS  FILLIBABBA !

HÄR ÄR RECEPTET :
400g  HOKIFILE , lätt tinad ,
salt och peppar ,
4 msk pesto ,
4 skivor Parmaskinka ,

RISOTTO :
1 hackad  gul lök ,
2 msk  smör .
2 dl ARBORIORIS ,
5 dl grönsaksbuljong ,
2 dl vitt  vin
1/2 tsk salt , 2 krm peppar ,
2 dl  riven PARMESANOST  eller  VÄSTERBOTTENOST .

SÅ   HÄR  GÖR  DU :
TORKA  av den  lätt  tinade  fisken  på  hushållspapper.
Skär i 4 bitar . Salta och peppra .
Lägg en matsked Pesto på varje bit  och  linda en skinkskiva  runt .
Lägg bitarna på ett ugnssäkert  fat  och  tillaga  i  200 grader , ca 20 min.
FRÄS löken i smör i en kastrull . TILLSÄTT  Risgrynen  och 4 dl grönsaksbuljong.
Låt  riset  koka  på  svag  värme  utan  lock. RÖR  då och då .
När  vätskan  kokat  in  efter ca 15 min , häll i ytterligare  1 grönsaksbuljong och vin.
Fortsätt att  koka  under  omrörning  tills all vätska  kokat in .
RISOTTON SKA VARA KRÄMIG .
Salta och peppra  och rör ner osten .
SERVERA  Fisken med Risotton , tomater , gröna sojabönor  , eller ärter.

SMAKLIG MÅLTID ,  LYCKA TILL !