måndag 18 juli 2016
RÖDING MED BLÅBÄRSRISOTTO, 4 PERS.
HEJSAN !
Nu finns det blåbär ute i markerna , varför inte smaka
den här varianten på risotto - ett gott och färgglatt
tillbehör ihop med röding.
HÄR ÄR RECEPTET :
3dl AVORIORIS ,
2 msk rapsolja ,
2 dl rött vin ,
2 dl blåbärsjuice,
2 dl apelsinjuice,
2 msk flytande honung,
3 kryddnejlikor,
1 stjärnanis,
salt, citronpeppar,
1 näve babyspenat(ca 1 dl)
DEKORATION : citron .
Så här gör DU :
LÅT riset bli glansigt i oljan i en tjockbottnad kastrull .
Tillsätt vinet, låt koka in.
Koka upp övriga juicer med honung, kryddnejlika, stjärn-
anis, salt och peppar, späd med lite i taget i riset.
RÖR i finhackad spenat mot slutet och tillsätt blåbären .
SKÄR fisken i portionsbitar, krydda med salt och citron-
peppar. Stek fisken på båda sidor.
SERVERA risotton på tallrik, toppa med rödingen och en citron-
klyfta .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
fredag 15 juli 2016
BRIEFYLLD BIFFTOMAT 4 PERS.
HEJSAN !
Har Ni smakat detta förut ?
HÄR ÄR RECEPTET :
4 bifftomater,
2 msk franska örter,
1 msk olivolja.
2 msk BALSAMICO,
200 g brieost,
4 msk pesto,
1 rödlök,
några oreganoblad.
Så här gör DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur
och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper.
Strö på franska örter och ringla över olivolja
och BALSAMICO.
Ugnsbaka mitt i ugnen 15- 20 minuter .
FÖRDELA brieost och pesto i tomaterna.
Skala och skiva rödlöken och lägg på.
Ugnsbaka i ytterligare 10 minuter.
Toppa med oregano .
LYCKA TILL !
torsdag 14 juli 2016
MOZZARELLAFYLLD FLÄSKFILE . 4 PERSONER.
HEJSAN !
Å , det här var smarrigt ...mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g FLÄSKFILE,
1 mozzarellaost,
1 tsk tryffelolja,
5 salviablad,
1 tsk salt,
1 krm svartpeppar.
Så här gör Du :
ANSA och putsa filen fri från hinnor .
Skär ett längsgående snitt på filen och
vik ut köttet efterhand till en platta .
Banka ut den lite lätt .
SKÄR mozzarellan i skivor och fördela
på köttet .
Droppa över tryffelolja och lägg på salviabladen.
Rulla samman till en fast rulle från långsidan
och fäst med tandpetare . KRYDDA runt om.
STICK i en köttermometer från kortsidan .
GRILLA över jämn glödbädd tills köttet
är ca 68 grader, det brukar ta 15 - 20 minuter.
LÅT köttet vila en stund innan Du skär upp
det i skivor .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
MARINAD .
HEJSAN !
Har Du provat denna marinad till ENTRECOTE ?
MARINAD :
1 msk olja .
1 msk starkt kaffe,
1 tsk worcestersås,
2 msk ketchup.
Så här gör DU :
RÖR ihop marinaden och låt den stå och dra ca 30 min.
Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden.
LÅT vila i kylen ca 30 minuter.
Torka av och grilla köttet ca 3 minuter på varje sida .
SERVERA med förkokta majskolvar som delas i bitar
och penslas med samma marinad och därefter grillas .
LYCKA TILL !
Har Du provat denna marinad till ENTRECOTE ?
MARINAD :
1 msk olja .
1 msk starkt kaffe,
1 tsk worcestersås,
2 msk ketchup.
Så här gör DU :
RÖR ihop marinaden och låt den stå och dra ca 30 min.
Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden.
LÅT vila i kylen ca 30 minuter.
Torka av och grilla köttet ca 3 minuter på varje sida .
SERVERA med förkokta majskolvar som delas i bitar
och penslas med samma marinad och därefter grillas .
LYCKA TILL !
MELONSKÅLAR MED CHILIRÄKOR 15 GLAS .
HEJSAN !
Räkor och chili, skulle vara gott ihop sades det,
vi provade , och det var det .
Prova Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 melon, gärna CANTALOUPE ,
700 g Honungsmelon,
1 kruka basilika,
ca 30 stora räkor,
MARINAD :
1 dl olivolja,
2 msk hallonbalsam-vinäger,
salt, svartpeppar,
1 chili, finhackad
Så här gör DU:
VISPA ihop olja och vinäger .
Smaksätt med salt och peppar och blanda i chilin.
Lägg i räkorna och låt dem marinera .
TA ut kulor ur melonerna med ett kul-järn,
eller glasskopa .
Finhacka basilikan och blanda med melonkulorna .
Fördela kulor och basilika i små portionsskålar/glas.
Ta upp räkorna ur marinaden och stek dem hastigt
i het panna i lite olja.
Lägg räkorna på melonkulorna och droppa över lite
marinad . FÖRVARAS kallt till serverings-dags .
Det här var riktigt festligt och jättegott !
LYCKA TILL !
fredag 8 juli 2016
VALNÖTSPANERAD STRÖMMING 4 PORT.
HEJSAN !
Det här är så himla gott - å nyttigt !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g STRÖMMINGSFILEER ,
1 uppvispat ägg ,
2 dl sojamjöl ,
1 dl finhackade valnötter ,
salt å peppar ,
4 msk smör/margarin,
FYLLNING :
100 g pesto ,
2 dl hackad bladpersilja,
LINSMOS :
2 dl röda linser ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
2 msk olja ,
1/2 tsk salt ,
TILL SERVERING :
broccoli , parmesanost .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA linserna i dubbla mängden vatten 15 minuter .
Häll av vattnet och mixa dem med stavmixer .
Smaka av med vitlök, olja och salt .
KLIPP upp ryggfenan på strömmingen .
Bred på pesto och strö över persilja på hälften .
Lägg ihop dem två och två efter storlek .
DOPPA flundrorna i ägget , sedan i en blandning
av sojamjöl, nötter, salt och peppar
STEK fisken i smör /margarin .
SERVERA fisken med lins-mos och kokt broccoli
med riven parmesan över .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
FREDAGSMYS - RÄKCOCKTAIL med sting. 4 PORT.
HEJSAN !
GRILLA ???
Visst, är det väl lite kallt ute ännu !
Varför inte servera fredagskvällens räkor i vackra glas
tillsammans med sallad, ananas och en ljuvlig chilisås
som smaksatts med lite sweet chilisås !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g räkor med skal ,
saft av 1 lime ,
1 dl gröna ärter ,
2 skivor färsk ananas, eller konserverad ananas,
1/2 röd paprika ,
1 klyfta isbergssallad ,
blandade salladsblad ,
SÅS :
1 dl turkisk yoghurt ,
1/2 dl majonnäs ,
1 msk sweet chilisås ,
3/4 dl hackad dill ,
DEKORATION:
limeklyfta , dill
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG de frysta räkorna på en tallrik och strö
lite grovsalt över dem .
Täck med hushållspapper och låt dem tina i kylen .
SKALA räkorna . Pressa över lite limesaft .
FÖRVÄLL ärterna i kokande saltat vatten, låt dem
rinna av och svalna .
Skär ananas och paprika i bitar .
Strimla isbergssalladen .
VARVA räkor, salladssorter, ananas och grönsaker
i cocktailglas eller andra fina glas .
SÅS :
RÖR ihop yoghurt, majonnäs, sweet chilisås och dill .
Häll såsen på ena sidan av glaset .
DEKORERA , med limeklyfta och dill .
SERVERA :, med smörstekta baguetteskivor .
TREVLIG KVÄLL och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)