lördag 29 oktober 2016
FRYST BLÅBÄRSSYLT .
HEJSAN !
Efter upptining, bör Du äta upp sylten inom 1 vecka.
Förvara i kylskåp .
1 sats .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 KG BLÅBÄR ,
4 1/2 DL SOCKER ,
1 PÅSE FRYSPULVER (60 g)
SÅ HÄR GÖR DU :
RENSA och skölj bären .
Mosa dem med en potatisstöt .
BLANDA sockret med FRYSPULVRET och strö blandningen
över bären under kraftig omrörning tills sylten börjar tjockna .
HÄLL sylten i lämplig frysförpackning och frys omedelbart.
JÄTTEGOTT PÅ SMÖRGÅS !
LYCKA TILL !
DILLMARINERAD LAXSALLAD 6- 8 PERS.
HEJSAN !
LAX, är det godaste jag vet , - smaka Ni på denna !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g färsk lax ,
LAG :
1- 1 1/2 fiskbuljongtärning ,
4- 5 dl vatten ,
kryddgrönt , t ex dill, persilja eller koriander.
DILLDRESSING :
1 dl matolja ,
1/2 - 3/4 dl vatten ,
2 msk vitvinsvinäger ,
salt och peppar ,
1 knippa hackad dill,
EXOTISK SALLAD :
1 isbergssalladshuvud
1 CARAMBOLAFRUKT ,
1 AVOCADO ,
1/2 gurka ,
1/2 gul paprika ,
1 grön paprika ,
3 KUMQUATS ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i kuber och koka upp lagen .
Lägg några lax-kuber i taget i en hålslev och koka ca 1 minut
tills fisken blir fast och genomskinlig .
BLANDA ihop dressingen och häll över lax-kuberna.
Låt kallna och marinera i kyl 1- 2 timmar .
SKÄR grönsakerna och frukten i mindre bitar och blanda
försiktigt med laxen .
KAN serveras som ensamrätt med en gräddfils- och majonnässås,
eventuellt smaksatt med stenbitsrom och strimlad purjolök samt
ett gott bröd .
Underbart gott ska Ni veta , hoppas att Ni gillar det!
LYCKA TILL !
fredag 28 oktober 2016
RÄKMUMS 4 PORT.
HEJSAN !
Fredag eller Lördag kväll ,
fest ...mm mums!
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g skalade räkor ,
1 dl grädde ,
2 msk finhackad dill ,
4 ägg ,
UGN :200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRA 4 ugnsfasta portionsformar .
Fördela räkorna i formarna .
Vispa samman grädde och dill och
häll över räkorna .
Salta och peppra .
KNÄCK ett ägg i varje form och
grädda i vattenbad i ugn 10- 12 min
tills äggvitan stelnat .
Hoppas att Ni gillar det !
LYCKA TILL !
onsdag 26 oktober 2016
CLEMENTINRUTOR CA 40 ST .
HEJSAN !
NU SLUTAR SOMMARTID, 30/10 -16.
DÅ GÅR VI IN I VINTERMÖRKRET.
Varför inte smaka dessa jättegoda CLEMENTINRUTOR,
som lyser upp i mörkret .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 1/2 dl mjölk ,
3 ägg ,
3 dl strösocker ,
3 3/4 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
2 tsk vaniljsocker ,
LAG :
1 dl saft av clementin (ca 3 ST )
skal av en clementin , tunna strimlor,
1 dl strösocker ,
GARNERING :
florsocker ,
clementinbitar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
LAGEN : KOKA upp clementinsaft, skal och strösocker .
Låt småputtra 10 minuter tills lagen blir simmig .
Låt svalna .
SMÄLT SMÖRET och tillsätt mjölken . LÅT svalna .
VISPA ägg och socker pösigt .
Rör ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker .
Vänd ner detta i ägg- blandningen .
HÄLL smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter .
Känn med en sticka om kakan är klar .
GÖR hål i den varma kakan med en gaffel och
skeda över lagen .
Låt kakan svalna i formen och skär i små rutor.
DEKORERA med små clementinbitar och pudra
över florsocker .
LYCKA TILL !
måndag 24 oktober 2016
TACOGRATÄNG 4 PERS.
HEJSAN !
Har Ni gjort taco gratäng någon gång ?
Inte jag - men ska göra det en dag .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g blandfärs ,
2 msk margarin ,
1 burk krossade tomater ,
1!2 påse SANTA MARIA TACO KRYDDMIX ,
1 msk fransk senap ,
1 msk grönsaksfond ,
salt , örtpeppar ,
GRATINERING :
25- 30 NACHOS ,
riven ost .
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN färsen i margarinet och finfördela den med en gaffel.
Tillsätt tomater, kryddmix, senap och grönsaksfond och låt
allt koka ca 15 minuter .
Smaka av med salt och örtpeppar .
LÄGG köttfärsröran i en eldfast form .
Täck ytan med NACHOS och strö rikligt med ost över.
GRATINERA i ugnen på 225 grader tills osten har smält
och alla NACHOS fått lagom färg , 7- 10 minuter.
SERVERA gratängen direkt .
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !
VÄSTKUSTMACKA PER/PORT.
HEJSAN !
Den här gör vi emellanåt ...mmm så himla gott ,
HÄR ÄR RECEPTET :
1 skiva formfranska ,
1 msk smörgåsmargarin,
2 salladsblad ,
1/2 avokado ,
dill ,
VÄSTKUSTSALLAD :
2 CRABSTICKS ,
1 msk lättmajonnäs ,
1/2 dl kesella ,
12 skalade räkor ,
salt och citronpeppar,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR CRABSTIKSEN i mindre bitar, blanda ner majonnäs
och kesella och vänd ner räkorna .
Smaka av med salt och peppar .
BRED margarin på brödet och lägg sedan på salladsblad .
Skär AVOCADON i skivor och lägg på smörgåsen .
Toppa med västkustsalladen och garnera med dill .
LYCKA TILL !
VEGETARISK LYXSMÖRGÅS PER/PORT.
HEJSAN !
Visst är det väl gott med smörgås ibland !
Jag gjorde den här - smaka Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 grahamsbulle ,
1 msk smörgåsmargarin ,
2 salladsblad ,
10 skivor gurka ,
5 vindruvor ,
persilja ,
KESOSALLAD :
1 hårdkokt ägg ,
4- 6 valnötter ,
1 ananas-ring ,
1/2 dl keso ,
1 tsk söt senap ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ägg, valnötter och halva ananas-ringen
(spara andra halvan till garnering),
och blanda ihop övriga ingredienser till kesosalladen.
SMAKA av med salt .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)