måndag 12 december 2016
KASSLER MED ÄDELOSTTÄCKE 4 PERS.
HEJSAN !
Passar detta till Middag tro ?
Det går snabbt att göra ,
å , jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
KOKA 250 g broccoli-buketter någon minut.
Lägg dessa i botten på en smord form .
Lägg på 8 ganska tunna skivor av kassler
och skivor av 2 stora tomater .
Fördela 2 msk riven ädelost eller annan ost överst.
GRÄDDA ca 10 minuter i 250 graders varm ugn.
SERVERA med sallad och ris.
SMAKLIG MÅLTID !
söndag 11 december 2016
CAFE' BRASIL . 1 STOR KOPP.
HEJSAN !
Det här var gott - när det är kallt ute .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl STARKT hett kaffe,
1 dl mjölk,
1 msk kakao,
1 - 2 tsk råsocker,
1 krm vaniljsocker,
GARNERING:
marshmallows,
kakao.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samman kakaon, råsockret och
vaniljsockret och vispa ner blandningen
i mjölken.
Värm därefter upp blandningen.
HÄLL kaffet och mjölkblandningen
i en STOR kopp .
Lägg ner några marshmallows i koppen
och strö över lite kakao .
AVNJUT GENAST .
GOD - JUL !
MANDEL- MOCCAMUFFINS , 16 ST.
HEJSAN !
Riktiga Godingar !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g mandelmassa,
100 g smör /margarin,
1/2 dl socker,
2 ägg,
1 1/2 dl vetemjöl,
1 tsk bakpulver,
1/2 dl kallt STARKT kaffe,
GARNERING :
50 g mörk blockchoklad .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
RIV mandelmassan i en bunke
och tillsätt matfettet och sockret.
Rör massan vit och porös.
TILLSÄTT äggen ett i taget och
rör smeten slät mellan varje.
Sikta ner vetemjölet och bakpulvret
i smeten.
Tillsätt sist kaffet och rör varsamt
smeten slät.
SKEDA upp smeten i muffinsformar
så att de blir fyllda till 3/4 .
GRÄDDA muffinsen i mitten av ugnen
i 12 - 14 minuter.
SMÄLT blockchokladen i varmt vatten-
bad eller i mikrovågsugnen.
Bre lite choklad på varje muffins och
ställ dem därefter att stelna .
GOD - JUL !
PLUMKAKA .
HEJSAN !
Också en JUL-KAKA !
Som jag blev bjuden på hos en god vän !
Jag gillar den , vad tycker DU ?
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g smör/margarin,
250 g socker,
4 ägg,
250 g mjöl,
1 tsk bakpulver,
50 g mandel, grovt hackad,
100 g russin,
3 msk madeira,
35 g pomeransskal,
50 g SUKAT,
50 g mörk choklad,
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT russinen dra i Madeira över natten.
Rör socker och smör vitt och pösigt,
rör ner äggen ett åt gången.
TA ifrån lite mjöl och blanda det med
frukterna .
RESTEN av mjölet blandas med bakpulver
och rörs ner i degen.
TILL sist rörs de mjölade frukterna ner
i degen och smeten klickas i en välsmord
och bröad form .
SÄTT kakan i KALL ugn , när temperaturen
når 160 grader , ska kakan stå inne ytterligare
1 1/2 timme.
GOD - JUL !
lördag 10 december 2016
JULGRANS- BULLE .
HEJSAN !
Titta gärna på mitt recept på JULGRANS- BULLE,
det är inlagt 22 /11 - 2015 .
Gå in på receptbloggen som vanligt.
GOD- JUL !
JULENS GODA SAFFRANSBRÖD.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst,
200 g smör,
5 dl mjölk,
2 påsar SAFFRAN,
eller 1 påse SAFFRAN och 1/2 - 1 msk kardemumma ,
2 dl socker ,
1/2 tsk salt,
1dl russin,
1 ägg,
1 1/2 liter vetemjöl .
SÅ HÄR GÖR DU ;
SMULA jästen i en bunke.
Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen
bli fingervarm ca 37 grader.
HÄLL degspadet över jästen och rör tills den är löst .
Tillsätt stött SAFFRAN socker, salt och russin.
Blanda i nästan allt mjölet och arbeta degen smidig .
Jäs den i bunken ca 30 minuter.
ARBETA degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 4 delar och baka ut varje del antingen till
20 Lussekatter , 1 Fläta och 1 Julbröd- Gran eller Jul-kakan - ett Ljus i mitten.
Utbakning av JULTRÄD - GRAN :
Lägg små runda bullar som en triangel .
Fyll den med flera små-bullar .
2 - 3 bullar som skaft - stam.
Jäs, pensla med ägg , strö på pärlsocker på varje bulle .
GRÄDDA : Lussekatter 250 grader, 6- 8 minuter.
Julträd-Gran : 200 grader, 20 - 25 minuter.
Julkakan : 200 grader i 20 - 25 min.
NÄR BULLE- GRANEN ÄR KLAR I UGNEN , LÅT BULLEN SVALNA.
SERVERING :
SÄTTER DU I SMÅ FÖDELSEDAGS - LJUS
I VARJE BULLE OCH BÄR FÖRSIKTIGT IN
GRANEN PÅ EN BRICKA -MED TÄNDA LJUS.
OBS !
LJUSEN MÅSTE SLÄCKAS INNAN NÅGON
FÅR TA EN BULLE FRÅN GRANEN .
Bara att få se barnens tindrande ögon,
och alla andras också .
Är värt att göra denna bulle .
GOD - JUL !
BREDBAR MAKRILLMOUSSE .
HEJSAN !
Den här är himla go'.
Det är en kallrörd snabblagad Mousse,
gjord på fisk med nyttiga naturliga fetter .
Mycket god att servera tillsammans med
Vörtbröd och Knäckebröd .
HÄR ÄR RECEPTET :
120 g rökt makrill, filead och med skinnet borttaget.
2 msk lättyoghurt naturell,
2 tsk lättmargarin,
1 tsk riven lök,
1 tsk rivet citronskal,
2 tsk hackad färsk gräslök eller persilja,
salt och nymald svartpeppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
SE till att inga ben finns kvar ,
mosa med en gaffel.
RÖR ner Yoghurt och lättmargarin
lite i taget tills blandningen har
en slät konsistens.
Krydda och blanda i lök, citronskal,
och gräslök eller persilja.
LÄGG upp i små skålar eller portions-
formar .
TÄCK med plastfolie och ställ in i kylen.
Den här satsen räcker till 2 port.
GOD - JUL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)