tisdag 9 maj 2017
SILL-LÅDA PÅ RUTS VIS, 4 PERS.
HEJSAN !
Hoppas att NI gillar sill, för den här är mm...jättegod
och enkel att göra .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA 8-10 kalla potatisar .
Skär 3-4 färdigurvattnade SILLFILEER
i ca 2 cm bitar.
Lägg upp i rader i smörad form så
varannan rad är potatis och varannan
är sill.
STRIMLA och mjukfräs 1 purjolök i
lite smör/margarin.
Fördela purjolöken över sill och potatis.
Strö på 2 msk ströbröd och några klickar
smör/margarin.
GRATINERA i 10 min i 225 graders ugn.
SERVERA med 2 dl CREME fraiche med
1 dl klippt dill och gräslök .
+ paprika och gurk-bitar.
LYCKA TILL !
KALASGLASS .
HEJSAN !
På några minuter gör Du den här goda glassen
som älskas av både små och stora gottegrisar.
SÅ HÄR GÖR DU :
Krossa en maräng och två polkagrisar.
Blanda det med två dl vaniljglass och
några stänk karamellfärg och rör glassen
mjuk, lägg upp glassen i portionsglas
och strö strössel över .
LYCKA TILL !
POLARKYCKLINGFILE', 4 PERSONER.
HEJSAN !
Det här ser festligt ut att bjuda på, prova !
mm... himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILE'ER,
100 g rökt RENKÖTT,
2 tsk riven pepparrot,
2 msk mjukost,
2 msk hackad persilja,
3 msk CREME fraiche ,
4 smördegsplattor ,
1 äggula,
UGN : 225 GRADER - 150 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG renkött, pepparrot, mjukost, persilja
och CREME fraiche i en mixer eller matberedare
och kör till en pure .
Smaka av med salt och peppar
SNABBA BJUDFISKEN , 4 PERSONER.
HEJSAN !
Den här har jag gjort många gånger,
snabbt och enkelt, om Du hastigt ska
bjuda på middag !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g TORSKFILE',
200 g räkor,
150 g mjukost, gärna med RÄKSMAK
3 - 4 msk mjölk,
2 msk torrt vitt vin,(kan uteslutas, tag vatten istället)
1 krm svartpeppar,
hackad dill,
1 fiskbuljongtärning,
GARNERING :
RÖD STENBITSROM ,
SÅ HÄR GÖR DU :
GROVHACKA räkorna och blanda dem
med mjukost, mjölk, svartpeppar och dill.
LÄGG den tinade torsken i en låg traktör-
panna.
Smula över buljongtärningen och häll över
vin eller vatten .
BRED över ostblandningen .
Sjud under lock tills fisken är klar, ca 5-7
minuter.
Tiden beror på hur tjocka FILE'ERNA är.
GARNERA med rommen och bjud med
kokt pressad potatis eller ris och någon
grönsak.
LYCKA TILL !
måndag 8 maj 2017
TORSK I HUMMERSÅS . 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g djupfryst TORSKFILE',
1 fänkålsstånd,
½ tsk salt,
2 dl CREME fraiche,
3/4 dl mjölk,
2 msk hummerfond,
1 tomat,
10-12 oliver,
färsk timjan ,
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA TORSKEN något och skär den i portionsbitar .
Salta dem lätt .
ANSA och tärna fänkålen .
Fräs den mjuk och glansig i lite smör utan att den får
färg.
TILLSÄTT CREME fraiche, mjölk och hummerfond .
Låt det koka upp under omrörning .
LÄGG ner fiskbitarna och ös lite sås över dem.
Låt allt puttra under lock på svag värme, 6- 8 min.
Smaka av såsen .
HACKA tomaten under tiden .
Garnera med tomathack och oliver .
Strö över lite färsk timjan .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
PASTAGRATÄNG MED KORV 4 PORT.
HEJSAN !
SMAKA PÅ DEN HÄR JÄTTEGODA GRATÄNGEN,
VERKLIGEN i BÅDE liten OCH STOR SMAK !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 port . kokt pasta,
1 gul lök,
600 g korv,
1 msk smör/margarin,
250 g körsbärstomater,
150 g majskorn,
2 msk maizena, majsstärkelse
5 dl mjölk,
1 tsk paprikapulver,
1 msk kalvfond,
salt, peppar,
½ dl färsk basilika,
2 dl riven ost,
SERVERA MED :
sallad,
UGN 225 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG pastan i en smord ugnsform .
SKALA och hacka löken .
Skär korven i skivor som är ½ cm breda.
Stek lök och korv i en stekpanna
fredag 5 maj 2017
TACOLÖVBIFF MED GUACAMOLE, 4 PORT.
HEJSAN !
Prova detta, mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET .
400 g lövbiff,
1 broccoli-huvud,
½ rödlök,
1 vitlöksklyfta,
1 liten squash,
100 g färsk grön sparris,
100 g sockerärter,
1 msk rapsolja,
1 påse tacokryddor,
150 g PÄRLTOMATER.
GUACAMOLE :
2 mogna AVOKADOR,
1 vitlöksklyfta,
½ lime,
SÅ HÄR GÖR DU :
Gör först GUACAMOLEN genom att dela på AVOCADORNA
och ta bort skal och kärnor.
Lägg AVOKADOKÖTTET i en matberedare tillsammans med
vitlöken och limesaften .
Mixa till en jämn röra . SMAKA av med salt och peppar. STÄLL kallt.
STRIMLA köttet och strö på salt och peppar.
Skär broccolin i buketter .
Skala och skiva rödlöken .
Finhacka vitlöksklyftan .
Skär squashen i skivor och dela sparrisen i mindre bitar.
HETTA upp en wokgryta med olja och woka alla grönsakerna
i någon minut.
Tillsätt köttet och tacokryddan .
Stek i ytterligare någon minut.
Dela tomaterna och blanda ner före servering.
SERVERA med guacamole .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)