lördag 13 maj 2017

RISWRAP MED KYCKLING OCH CURRY 4 PORT.



               HEJSAN !

DET HÄR VAR FRÄSCHT  OCH  SMAKRIKT ,
-VÄLDANS  GOTT  !

HÄR  ÄR RECEPTET  :

1 hel  kyckling, (färdiglagad)
12  RISBLAD,
2  selleristjälkar,
2  morötter,
½  gurka ,
½  burk Lallerstedts  äppel-
och  currysås,  ca  120 ml.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

BENA  ur  kycklingen .
Skär  selleri,  morötter  och  gurka  i  långsmala stavar.
HÄLL  vatten  på  en  tallrik .
Blötlägg  ris-bladen  genom  att  doppa  dem  i  vattnet ,
ett  i  taget .
LÄGG  bladen  på  en  skärbräda  och  fördela  selleri,
morötter  och  gurka  i  ena  kanten.
LÄGG  en  klick  äppel- och  currysås  ovanpå  och
rulla  ihop.

SERVERA  OMEDELBART .

LYCKA TILL !

fredag 12 maj 2017

KYCKLINGRÖRA 4 PERS.



                  HEJSAN !

RISET I DEN HÄR RÄTTEN BLIR LITE EXTRA
SPÄNNANDE OM DET KOKAS I KOKOSMJÖLK.

HÄR  ÄR  RECEPTET :

4 KYCKLINGFILEER,
1 msk smör eller margarin,
2 dl grädde,
1 dl russin,
2 bananer,
100 g minimajs,
3 dl basmatiris,
1 burk kokosmjölk,  400 ml.
2 dl vatten,
salt,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
STRIMLA  kycklingköttet  och  fräs  upp  det 
i  matfettet .
Häll  på  grädden  och  strö  över  russin  och
bananerna  skurna  i  skivor .
Låt  bananerna  bli  varma .
FÖRVÄLL  minimajsen  i  lite  vatten  och 
lägg  dem  i  kycklingröran.
KOKA  under  tiden  riset  i  kokosmjölken
och  det  saltade  vattnet.

LYCKA  TILL !

tisdag 9 maj 2017

SILL-LÅDA PÅ RUTS VIS, 4 PERS.



                      HEJSAN !

Hoppas att NI gillar sill, för den här är mm...jättegod
och enkel att göra .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA  8-10 kalla potatisar .
Skär 3-4 färdigurvattnade  SILLFILEER
i ca 2 cm bitar.
Lägg  upp  i  rader  i  smörad  form  så
varannan  rad  är  potatis  och  varannan
är  sill.
STRIMLA och  mjukfräs 1 purjolök  i
lite smör/margarin.
Fördela  purjolöken över sill och potatis.
Strö på 2 msk ströbröd och några klickar
smör/margarin.

GRATINERA  i  10 min i 225 graders ugn.

SERVERA med 2 dl CREME fraiche  med
1 dl  klippt dill och gräslök .
+ paprika och gurk-bitar.

LYCKA TILL !

KALASGLASS .



               HEJSAN !

På några minuter gör Du den här goda glassen
som älskas av både små och stora gottegrisar.

SÅ HÄR GÖR DU :

Krossa en maräng  och  två  polkagrisar.
Blanda  det  med  två dl vaniljglass  och
några stänk karamellfärg och rör glassen
mjuk,  lägg  upp  glassen i portionsglas
och strö strössel över .

LYCKA TILL !

POLARKYCKLINGFILE', 4 PERSONER.



          HEJSAN !

Det här ser festligt ut att bjuda på, prova !
mm... himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

4 KYCKLINGFILE'ER,
100 g rökt  RENKÖTT,
2 tsk riven pepparrot,
2 msk mjukost,
2 msk hackad persilja,
3 msk CREME fraiche ,
4 smördegsplattor ,
1 äggula,

UGN : 225 GRADER - 150 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG renkött, pepparrot, mjukost, persilja
och CREME fraiche i en mixer eller matberedare
och kör till en pure .
Smaka av med salt och peppar

SNABBA BJUDFISKEN , 4 PERSONER.



                  HEJSAN !

Den här har jag gjort många gånger,
snabbt och enkelt, om Du hastigt ska
bjuda på middag !

HÄR ÄR RECEPTET :

600 g TORSKFILE',
200 g räkor,
150 g mjukost, gärna med RÄKSMAK
3 - 4 msk mjölk,
2 msk torrt vitt vin,(kan uteslutas, tag vatten istället)
1 krm svartpeppar,
hackad  dill,
1 fiskbuljongtärning,
GARNERING :
RÖD  STENBITSROM ,

SÅ HÄR GÖR DU :
GROVHACKA räkorna och blanda dem
med mjukost, mjölk, svartpeppar och dill.
LÄGG den tinade torsken i en låg traktör-
panna.
Smula över buljongtärningen och häll över
vin eller vatten .
BRED över ostblandningen .
Sjud under lock tills fisken är klar, ca 5-7
minuter.
Tiden beror på hur tjocka FILE'ERNA är.
GARNERA med rommen och bjud med
kokt pressad  potatis eller ris och någon
grönsak.

LYCKA  TILL !

måndag 8 maj 2017

TORSK I HUMMERSÅS . 4 PERS.



                    HEJSAN !

mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :

600 g djupfryst  TORSKFILE',
1 fänkålsstånd,
½ tsk salt,
2 dl CREME fraiche,
3/4 dl mjölk,
2 msk  hummerfond,
1 tomat,
10-12 oliver,
färsk timjan ,

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA  TORSKEN  något och skär den i portionsbitar .
Salta dem lätt .
ANSA och tärna fänkålen .
Fräs den mjuk och glansig i lite smör utan att den får
färg.
TILLSÄTT  CREME fraiche, mjölk och hummerfond .
Låt det koka upp under omrörning .
LÄGG  ner fiskbitarna  och ös lite sås över dem.
Låt allt puttra  under lock på svag värme,  6- 8 min.
Smaka av såsen .
HACKA  tomaten under tiden .
Garnera med tomathack och oliver .
Strö över lite färsk timjan .

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !