söndag 14 maj 2017
ENKEL FISKGRATÄNG , 4 PERS.
HEJSAN !
DEN HÄR ÄR SNABB OCH KÄCK !
MED BLOMKÅLSMOS ISTÄLLET FÖR
POTATISMOS, mmm.... !
HÄR ÄR RECEPTET :
LÄGG 500 g TORSKFILE i en smord form.
Krydda med salt och citronpeppar .
Sätt in i ugnen 200 grader ca 15 min.
RÖR ihop 2 påsar pulver - HOLLANDIESÅS,
enligt förpackningen, värm den och blanda i
2 msk finhackad dill.
HÄLL såsen över fisken och gratinera ytterligare
ca 5 min.
SERVERA med pressad potatis eller blomkålsmos.
LYCKA TILL !
OMELETT MED MORTADELLA 1 PORT.
HEJSAN !
DEN HÄR OMELETTEN HAR JAG TILL
LUNCH ELLER KVÄLLSRÄTT.
SÅ HIMLA GOD, - PROVA DU OCKSÅ !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg ,
2 msk vatten ,
salt och vitpeppar,
1 msk smör/margarin,
1 dl riven Västerbottenost ,
2- 3 skivor Mortadella ,
2 dl färsk bladspenat,
2 msk pistagenötter ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KNÄCK äggen i en skål och blanda med vatten,
salt, och peppar .
Hetta upp en stekpanna med smör och häll i blandningen.
LÅT STEKA på medelvärme några minuter.
Lägg på osten och fördela mortadellan över.
Lägg på bladspenat och toppa med pistagenötterna.
KLART , LYCKA TILL !
lördag 13 maj 2017
RISWRAP MED KYCKLING OCH CURRY 4 PORT.
HEJSAN !
DET HÄR VAR FRÄSCHT OCH SMAKRIKT ,
-VÄLDANS GOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 hel kyckling, (färdiglagad)
12 RISBLAD,
2 selleristjälkar,
2 morötter,
½ gurka ,
½ burk Lallerstedts äppel-
och currysås, ca 120 ml.
SÅ HÄR GÖR DU :
BENA ur kycklingen .
Skär selleri, morötter och gurka i långsmala stavar.
HÄLL vatten på en tallrik .
Blötlägg ris-bladen genom att doppa dem i vattnet ,
ett i taget .
LÄGG bladen på en skärbräda och fördela selleri,
morötter och gurka i ena kanten.
LÄGG en klick äppel- och currysås ovanpå och
rulla ihop.
SERVERA OMEDELBART .
LYCKA TILL !
fredag 12 maj 2017
KYCKLINGRÖRA 4 PERS.
HEJSAN !
RISET I DEN HÄR RÄTTEN BLIR LITE EXTRA
SPÄNNANDE OM DET KOKAS I KOKOSMJÖLK.
HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILEER,
1 msk smör eller margarin,
2 dl grädde,
1 dl russin,
2 bananer,
100 g minimajs,
3 dl basmatiris,
1 burk kokosmjölk, 400 ml.
2 dl vatten,
salt,
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA kycklingköttet och fräs upp det
i matfettet .
Häll på grädden och strö över russin och
bananerna skurna i skivor .
Låt bananerna bli varma .
FÖRVÄLL minimajsen i lite vatten och
lägg dem i kycklingröran.
KOKA under tiden riset i kokosmjölken
och det saltade vattnet.
LYCKA TILL !
tisdag 9 maj 2017
SILL-LÅDA PÅ RUTS VIS, 4 PERS.
HEJSAN !
Hoppas att NI gillar sill, för den här är mm...jättegod
och enkel att göra .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA 8-10 kalla potatisar .
Skär 3-4 färdigurvattnade SILLFILEER
i ca 2 cm bitar.
Lägg upp i rader i smörad form så
varannan rad är potatis och varannan
är sill.
STRIMLA och mjukfräs 1 purjolök i
lite smör/margarin.
Fördela purjolöken över sill och potatis.
Strö på 2 msk ströbröd och några klickar
smör/margarin.
GRATINERA i 10 min i 225 graders ugn.
SERVERA med 2 dl CREME fraiche med
1 dl klippt dill och gräslök .
+ paprika och gurk-bitar.
LYCKA TILL !
KALASGLASS .
HEJSAN !
På några minuter gör Du den här goda glassen
som älskas av både små och stora gottegrisar.
SÅ HÄR GÖR DU :
Krossa en maräng och två polkagrisar.
Blanda det med två dl vaniljglass och
några stänk karamellfärg och rör glassen
mjuk, lägg upp glassen i portionsglas
och strö strössel över .
LYCKA TILL !
POLARKYCKLINGFILE', 4 PERSONER.
HEJSAN !
Det här ser festligt ut att bjuda på, prova !
mm... himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILE'ER,
100 g rökt RENKÖTT,
2 tsk riven pepparrot,
2 msk mjukost,
2 msk hackad persilja,
3 msk CREME fraiche ,
4 smördegsplattor ,
1 äggula,
UGN : 225 GRADER - 150 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG renkött, pepparrot, mjukost, persilja
och CREME fraiche i en mixer eller matberedare
och kör till en pure .
Smaka av med salt och peppar
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)