onsdag 17 maj 2017

SMÖRGÅS MED KRÄFTRÖRA 4 PERS.



               HEJSAN !

SMAKA  PÅ  DENNA -  EN  RIKTIGT  GOD  KVÄLLSMACKA !

HÄR ÄR RECEPTET :
2  dl  CREME fraiche,
2 msk  hackad  dill,
1 krm SAMBAL OELEK,
2  dl  kräftstjärtar från  burk
med lag,
4  skivor  mörkt  rågbröd,
dillvippa ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SMAKSÄTT  2 dl CREME Fraiche  med
2 msk  hackad  dill. några  droppar  lime'
1 krm SAMBAL  OELEK  och  salt.
LÄGG  ner  ca  2  dl  kräftstjärtar  från  burk
med  lag,  sila  bort  lagen.
Rör  om .
Lägg  sallad  på  4  skivor  riktigt  mörkt
rågbröd.
FYLL  på  med  KRÄFTRÖRA .
Toppa  med  en  dillvippa .

LYCKA  TILL !

tisdag 16 maj 2017

ISLATTE 1 GLAS .



                  HEJSAN !

Den  här  är  himla go , lite varmare dagar !

HÄR ÄR RECEPTET :

1 dubbel  espresso ,
1 tsk socker,
4-5 krossade isbitar,
ca ½  dl kall mjölk.

SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL  kaffet  i  ett  högt  glas.
Tillsätt  socker  och  rör  om  så  att  det  löser  sig.
Tillsätt  krossad  is  och  fyll på  med  kall  mjölk.

LYCKA  TILL !




söndag 14 maj 2017

ENKEL FISKGRATÄNG , 4 PERS.



                   HEJSAN !

DEN  HÄR  ÄR  SNABB  OCH  KÄCK !
MED  BLOMKÅLSMOS  ISTÄLLET  FÖR
POTATISMOS,  mmm.... !

HÄR  ÄR  RECEPTET  :

LÄGG 500 g  TORSKFILE  i  en  smord  form.
Krydda  med  salt  och  citronpeppar .
Sätt  in  i  ugnen  200 grader  ca 15  min.
RÖR  ihop  2  påsar  pulver - HOLLANDIESÅS,
enligt  förpackningen,  värm  den  och  blanda i
2 msk  finhackad  dill.
HÄLL  såsen  över  fisken  och  gratinera  ytterligare
ca  5  min.
SERVERA med pressad  potatis  eller  blomkålsmos.

LYCKA  TILL !

OMELETT MED MORTADELLA 1 PORT.



        HEJSAN !

DEN HÄR OMELETTEN HAR JAG TILL
LUNCH ELLER KVÄLLSRÄTT.
SÅ HIMLA GOD, - PROVA DU OCKSÅ !

HÄR ÄR RECEPTET :
2  ägg ,
2  msk  vatten ,
salt och vitpeppar,
1  msk  smör/margarin,
1  dl  riven  Västerbottenost ,
2- 3 skivor  Mortadella ,
2 dl färsk  bladspenat,
2  msk pistagenötter ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
KNÄCK  äggen  i  en  skål  och  blanda  med  vatten,
salt,  och  peppar .
Hetta  upp  en  stekpanna  med  smör  och  häll  i  blandningen.
LÅT  STEKA  på  medelvärme  några  minuter.
Lägg  på  osten  och  fördela  mortadellan  över.
Lägg  på  bladspenat  och  toppa  med  pistagenötterna.

KLART ,    LYCKA  TILL !

lördag 13 maj 2017

RISWRAP MED KYCKLING OCH CURRY 4 PORT.



               HEJSAN !

DET HÄR VAR FRÄSCHT  OCH  SMAKRIKT ,
-VÄLDANS  GOTT  !

HÄR  ÄR RECEPTET  :

1 hel  kyckling, (färdiglagad)
12  RISBLAD,
2  selleristjälkar,
2  morötter,
½  gurka ,
½  burk Lallerstedts  äppel-
och  currysås,  ca  120 ml.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

BENA  ur  kycklingen .
Skär  selleri,  morötter  och  gurka  i  långsmala stavar.
HÄLL  vatten  på  en  tallrik .
Blötlägg  ris-bladen  genom  att  doppa  dem  i  vattnet ,
ett  i  taget .
LÄGG  bladen  på  en  skärbräda  och  fördela  selleri,
morötter  och  gurka  i  ena  kanten.
LÄGG  en  klick  äppel- och  currysås  ovanpå  och
rulla  ihop.

SERVERA  OMEDELBART .

LYCKA TILL !

fredag 12 maj 2017

KYCKLINGRÖRA 4 PERS.



                  HEJSAN !

RISET I DEN HÄR RÄTTEN BLIR LITE EXTRA
SPÄNNANDE OM DET KOKAS I KOKOSMJÖLK.

HÄR  ÄR  RECEPTET :

4 KYCKLINGFILEER,
1 msk smör eller margarin,
2 dl grädde,
1 dl russin,
2 bananer,
100 g minimajs,
3 dl basmatiris,
1 burk kokosmjölk,  400 ml.
2 dl vatten,
salt,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
STRIMLA  kycklingköttet  och  fräs  upp  det 
i  matfettet .
Häll  på  grädden  och  strö  över  russin  och
bananerna  skurna  i  skivor .
Låt  bananerna  bli  varma .
FÖRVÄLL  minimajsen  i  lite  vatten  och 
lägg  dem  i  kycklingröran.
KOKA  under  tiden  riset  i  kokosmjölken
och  det  saltade  vattnet.

LYCKA  TILL !

tisdag 9 maj 2017

SILL-LÅDA PÅ RUTS VIS, 4 PERS.



                      HEJSAN !

Hoppas att NI gillar sill, för den här är mm...jättegod
och enkel att göra .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA  8-10 kalla potatisar .
Skär 3-4 färdigurvattnade  SILLFILEER
i ca 2 cm bitar.
Lägg  upp  i  rader  i  smörad  form  så
varannan  rad  är  potatis  och  varannan
är  sill.
STRIMLA och  mjukfräs 1 purjolök  i
lite smör/margarin.
Fördela  purjolöken över sill och potatis.
Strö på 2 msk ströbröd och några klickar
smör/margarin.

GRATINERA  i  10 min i 225 graders ugn.

SERVERA med 2 dl CREME fraiche  med
1 dl  klippt dill och gräslök .
+ paprika och gurk-bitar.

LYCKA TILL !