onsdag 17 maj 2017
SMÖRGÅS MED KRÄFTRÖRA 4 PERS.
HEJSAN !
SMAKA PÅ DENNA - EN RIKTIGT GOD KVÄLLSMACKA !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl CREME fraiche,
2 msk hackad dill,
1 krm SAMBAL OELEK,
2 dl kräftstjärtar från burk
med lag,
4 skivor mörkt rågbröd,
dillvippa ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMAKSÄTT 2 dl CREME Fraiche med
2 msk hackad dill. några droppar lime'
1 krm SAMBAL OELEK och salt.
LÄGG ner ca 2 dl kräftstjärtar från burk
med lag, sila bort lagen.
Rör om .
Lägg sallad på 4 skivor riktigt mörkt
rågbröd.
FYLL på med KRÄFTRÖRA .
Toppa med en dillvippa .
LYCKA TILL !
tisdag 16 maj 2017
ISLATTE 1 GLAS .
HEJSAN !
Den här är himla go , lite varmare dagar !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dubbel espresso ,
1 tsk socker,
4-5 krossade isbitar,
ca ½ dl kall mjölk.
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL kaffet i ett högt glas.
Tillsätt socker och rör om så att det löser sig.
Tillsätt krossad is och fyll på med kall mjölk.
LYCKA TILL !
söndag 14 maj 2017
ENKEL FISKGRATÄNG , 4 PERS.
HEJSAN !
DEN HÄR ÄR SNABB OCH KÄCK !
MED BLOMKÅLSMOS ISTÄLLET FÖR
POTATISMOS, mmm.... !
HÄR ÄR RECEPTET :
LÄGG 500 g TORSKFILE i en smord form.
Krydda med salt och citronpeppar .
Sätt in i ugnen 200 grader ca 15 min.
RÖR ihop 2 påsar pulver - HOLLANDIESÅS,
enligt förpackningen, värm den och blanda i
2 msk finhackad dill.
HÄLL såsen över fisken och gratinera ytterligare
ca 5 min.
SERVERA med pressad potatis eller blomkålsmos.
LYCKA TILL !
OMELETT MED MORTADELLA 1 PORT.
HEJSAN !
DEN HÄR OMELETTEN HAR JAG TILL
LUNCH ELLER KVÄLLSRÄTT.
SÅ HIMLA GOD, - PROVA DU OCKSÅ !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg ,
2 msk vatten ,
salt och vitpeppar,
1 msk smör/margarin,
1 dl riven Västerbottenost ,
2- 3 skivor Mortadella ,
2 dl färsk bladspenat,
2 msk pistagenötter ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KNÄCK äggen i en skål och blanda med vatten,
salt, och peppar .
Hetta upp en stekpanna med smör och häll i blandningen.
LÅT STEKA på medelvärme några minuter.
Lägg på osten och fördela mortadellan över.
Lägg på bladspenat och toppa med pistagenötterna.
KLART , LYCKA TILL !
lördag 13 maj 2017
RISWRAP MED KYCKLING OCH CURRY 4 PORT.
HEJSAN !
DET HÄR VAR FRÄSCHT OCH SMAKRIKT ,
-VÄLDANS GOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 hel kyckling, (färdiglagad)
12 RISBLAD,
2 selleristjälkar,
2 morötter,
½ gurka ,
½ burk Lallerstedts äppel-
och currysås, ca 120 ml.
SÅ HÄR GÖR DU :
BENA ur kycklingen .
Skär selleri, morötter och gurka i långsmala stavar.
HÄLL vatten på en tallrik .
Blötlägg ris-bladen genom att doppa dem i vattnet ,
ett i taget .
LÄGG bladen på en skärbräda och fördela selleri,
morötter och gurka i ena kanten.
LÄGG en klick äppel- och currysås ovanpå och
rulla ihop.
SERVERA OMEDELBART .
LYCKA TILL !
fredag 12 maj 2017
KYCKLINGRÖRA 4 PERS.
HEJSAN !
RISET I DEN HÄR RÄTTEN BLIR LITE EXTRA
SPÄNNANDE OM DET KOKAS I KOKOSMJÖLK.
HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILEER,
1 msk smör eller margarin,
2 dl grädde,
1 dl russin,
2 bananer,
100 g minimajs,
3 dl basmatiris,
1 burk kokosmjölk, 400 ml.
2 dl vatten,
salt,
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA kycklingköttet och fräs upp det
i matfettet .
Häll på grädden och strö över russin och
bananerna skurna i skivor .
Låt bananerna bli varma .
FÖRVÄLL minimajsen i lite vatten och
lägg dem i kycklingröran.
KOKA under tiden riset i kokosmjölken
och det saltade vattnet.
LYCKA TILL !
tisdag 9 maj 2017
SILL-LÅDA PÅ RUTS VIS, 4 PERS.
HEJSAN !
Hoppas att NI gillar sill, för den här är mm...jättegod
och enkel att göra .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA 8-10 kalla potatisar .
Skär 3-4 färdigurvattnade SILLFILEER
i ca 2 cm bitar.
Lägg upp i rader i smörad form så
varannan rad är potatis och varannan
är sill.
STRIMLA och mjukfräs 1 purjolök i
lite smör/margarin.
Fördela purjolöken över sill och potatis.
Strö på 2 msk ströbröd och några klickar
smör/margarin.
GRATINERA i 10 min i 225 graders ugn.
SERVERA med 2 dl CREME fraiche med
1 dl klippt dill och gräslök .
+ paprika och gurk-bitar.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)