tisdag 30 maj 2017

MOROTSSALLAD MED PINJENÖTTER 2-3 PERS.



                HEJSAN !

SMAKA PÅ DENNA FÄRGGRANNA  SALLAD !

HÄR ÄR RECEPTET :

25 g skalade pinjenötter ,
1 apelsin,
50 g russin , sköljda
1 krm spiskummin ,
250 g morötter ,
1 msk vinäger ,
3 msk olivolja ,
(extra jungfru)
peppar, salt
1 msk finhackad persilja.

SÅ HÄR GÖR DU :

ROSTA  pinjenötterna gyllenbruna i en
het torr stekpanna .
Låt nötterna svalna på en tallrik .
Tvätta apelsinen och riv 1 msk av det
orange skalet .
PRESSA  saften ur apelsinen .
Koka  upp  saften, det rivna skalet, russin
och spiskummin i en kastrull och låt koka
tills nästan all vätska kokat in .
SKRUBBA  eller skala  morötterna  och 
riv dem, eventuellt i en matberedare .
Vispa ihop vinäger, olivolja, salt och peppar
i en skål till en dressing och blanda den med
morötterna  och  pinjeblandningen.
STRÖ  persilja och de rostade pinjenötterna
över.
GOTT TILL GRILLAT KÖTT OCH GRYTOR.

LYCKA  TILL !

















































































































































































































fredag 26 maj 2017

OST MED MELONSALSA 4 PORT.



              HEJSAN !

mmm...så go'.

SALT OST OCH SÖT FRUKT SAMSAS I EN
MEDELHAVSINSPIRERAD FÖRRÄTTSSALLAD.

VARSÅGODA !

150 g APETINA vit ost
50 g rucola

MELONSALSA :
1 klyfta vattenmelon,
ca 300 g
1 bit gurka, ca 10 cm
1 salladslök,
rivet skal av ½ citron,
1 msk flytande honung,
1 tsk SAMBAL OELEK,
1 krm salt ,
svartpeppar.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och kärna ur melon och gurka.
Skär dem i små bitar och strimla salladslöken.
BLANDA  med övriga ingredienser till salsan.
SKÄR osten i skivor.
Lägg rucola på 4 tallrikar.
Lägg på osten och toppa med salsan och
nymald svartpeppar .

SMAKLIG MÅLTID !

måndag 22 maj 2017

SALLAD MED KASSLER OCH ÄDELOST 4 PERS.



             HEJSAN !

FÖRSOMMARFRÄSCH  SALLAD, 
prova  att  göra  den  !

HÄR ÄR RECEPTET :
8  skivor  kassler,
ett  par  olika  sorters  sallad ,
4  kalla  potatisar ,
1  päron ,
1  knippe  rädisor ,
50  g  ädelost ,
2  msk  valnötter ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  eller  bryt  salladen  i  bitar.
Skär  också  potatis  och  päron  i  bitar .
Skiva  rädisorna.
Blanda  samman  det  på  fat  eller  i  en  skål.
Lägg  på  en  skiva  ädelost.
SKVÄTT  över  rapsolja  och  vinäger,  en 
nypa  salt  och  peppar.

SERVERA  med  bröd  och  varm  eller  kall kassler.

LYCKA  TILL !


söndag 21 maj 2017

HALLÄNDSK LAXPUDDING, 4 PORT.


               HEJSAN !

DEN HÄR  ÄR  INTE  ATT  FÖRGLÖMMA !
mmm....

HÄR  ÄR  RECEPTET :
350  g  lättrimmad  LAXFILE' ,
8 - 10  kokta  kalla  potatisar ,
1  gul  lök ,
3  msk  finhackad  dill ,
4  ägg ,
4  dl  mjölk ,
1 krm vitpeppar ,
UGN : 210 GRADER.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
STRIMLA  LAXFILE'N  och  skiva  potatisen .
Skala  och  finhacka  löken .
Fräs  den  mjuk  och  glansig  i  lite  smör  utan
att  den  tar  färg.
VARVA  POTATIS,  lök,  hackad  dill  och  lax
i  en  smord  form.
Börja  och  sluta  med  potatis .
VISPA  samman  äggen  med  mjölk  och  vitpeppar.
Häll  äggstanningen  över  potatisen .
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  30- 35 minuter eller  tills
äggstanningen  har  fin  färg  och  stelnat .

LYCKA  TILL !

BOHUSLÄNSK SKAGENRÖRA 8- 10 PERS.



               HEJSAN !

DEN  HÄR  ÄR  ETT  MÅSTE !
mmm.... himla go'.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1200 g  räkor  med  skal ,
100 g  rökt  lax ,
1  dl  CREME Fraiche ,
½  dl  majonnäs ,
1  knippe  finhackad  dill ,
50  g  stenbitsrom ,

SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA  räkorna  och  skär  dem  i  mindre  bitar.
Hacka  laxen  och  dillen  ganska  fint.
Rör  samman  CREME Fraiche  med  majonnäsen.
TILLSÄTT  räkor, lax, dill  och  stenbitsrom .
Rör  om  så att  allt  blandas  väl.
Smaka  av  .

LYCKA  TILL !

onsdag 17 maj 2017

SMÖRGÅS MED KRÄFTRÖRA 4 PERS.



               HEJSAN !

SMAKA  PÅ  DENNA -  EN  RIKTIGT  GOD  KVÄLLSMACKA !

HÄR ÄR RECEPTET :
2  dl  CREME fraiche,
2 msk  hackad  dill,
1 krm SAMBAL OELEK,
2  dl  kräftstjärtar från  burk
med lag,
4  skivor  mörkt  rågbröd,
dillvippa ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SMAKSÄTT  2 dl CREME Fraiche  med
2 msk  hackad  dill. några  droppar  lime'
1 krm SAMBAL  OELEK  och  salt.
LÄGG  ner  ca  2  dl  kräftstjärtar  från  burk
med  lag,  sila  bort  lagen.
Rör  om .
Lägg  sallad  på  4  skivor  riktigt  mörkt
rågbröd.
FYLL  på  med  KRÄFTRÖRA .
Toppa  med  en  dillvippa .

LYCKA  TILL !

tisdag 16 maj 2017

ISLATTE 1 GLAS .



                  HEJSAN !

Den  här  är  himla go , lite varmare dagar !

HÄR ÄR RECEPTET :

1 dubbel  espresso ,
1 tsk socker,
4-5 krossade isbitar,
ca ½  dl kall mjölk.

SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL  kaffet  i  ett  högt  glas.
Tillsätt  socker  och  rör  om  så  att  det  löser  sig.
Tillsätt  krossad  is  och  fyll på  med  kall  mjölk.

LYCKA  TILL !