tisdag 30 maj 2017
MOROTSSALLAD MED PINJENÖTTER 2-3 PERS.
HEJSAN !
SMAKA PÅ DENNA FÄRGGRANNA SALLAD !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g skalade pinjenötter ,
1 apelsin,
50 g russin , sköljda
1 krm spiskummin ,
250 g morötter ,
1 msk vinäger ,
3 msk olivolja ,
(extra jungfru)
peppar, salt
1 msk finhackad persilja.
SÅ HÄR GÖR DU :
ROSTA pinjenötterna gyllenbruna i en
het torr stekpanna .
Låt nötterna svalna på en tallrik .
Tvätta apelsinen och riv 1 msk av det
orange skalet .
PRESSA saften ur apelsinen .
Koka upp saften, det rivna skalet, russin
och spiskummin i en kastrull och låt koka
tills nästan all vätska kokat in .
SKRUBBA eller skala morötterna och
riv dem, eventuellt i en matberedare .
Vispa ihop vinäger, olivolja, salt och peppar
i en skål till en dressing och blanda den med
morötterna och pinjeblandningen.
STRÖ persilja och de rostade pinjenötterna
över.
GOTT TILL GRILLAT KÖTT OCH GRYTOR.
LYCKA TILL !
fredag 26 maj 2017
OST MED MELONSALSA 4 PORT.
HEJSAN !
mmm...så go'.
SALT OST OCH SÖT FRUKT SAMSAS I EN
MEDELHAVSINSPIRERAD FÖRRÄTTSSALLAD.
VARSÅGODA !
150 g APETINA vit ost
50 g rucola
MELONSALSA :
1 klyfta vattenmelon,
ca 300 g
1 bit gurka, ca 10 cm
1 salladslök,
rivet skal av ½ citron,
1 msk flytande honung,
1 tsk SAMBAL OELEK,
1 krm salt ,
svartpeppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och kärna ur melon och gurka.
Skär dem i små bitar och strimla salladslöken.
BLANDA med övriga ingredienser till salsan.
SKÄR osten i skivor.
Lägg rucola på 4 tallrikar.
Lägg på osten och toppa med salsan och
nymald svartpeppar .
SMAKLIG MÅLTID !
måndag 22 maj 2017
SALLAD MED KASSLER OCH ÄDELOST 4 PERS.
HEJSAN !
FÖRSOMMARFRÄSCH SALLAD,
prova att göra den !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 skivor kassler,
ett par olika sorters sallad ,
4 kalla potatisar ,
1 päron ,
1 knippe rädisor ,
50 g ädelost ,
2 msk valnötter ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR eller bryt salladen i bitar.
Skär också potatis och päron i bitar .
Skiva rädisorna.
Blanda samman det på fat eller i en skål.
Lägg på en skiva ädelost.
SKVÄTT över rapsolja och vinäger, en
nypa salt och peppar.
SERVERA med bröd och varm eller kall kassler.
LYCKA TILL !
söndag 21 maj 2017
HALLÄNDSK LAXPUDDING, 4 PORT.
HEJSAN !
DEN HÄR ÄR INTE ATT FÖRGLÖMMA !
mmm....
HÄR ÄR RECEPTET :
350 g lättrimmad LAXFILE' ,
8 - 10 kokta kalla potatisar ,
1 gul lök ,
3 msk finhackad dill ,
4 ägg ,
4 dl mjölk ,
1 krm vitpeppar ,
UGN : 210 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA LAXFILE'N och skiva potatisen .
Skala och finhacka löken .
Fräs den mjuk och glansig i lite smör utan
att den tar färg.
VARVA POTATIS, lök, hackad dill och lax
i en smord form.
Börja och sluta med potatis .
VISPA samman äggen med mjölk och vitpeppar.
Häll äggstanningen över potatisen .
GRÄDDA mitt i ugnen 30- 35 minuter eller tills
äggstanningen har fin färg och stelnat .
LYCKA TILL !
BOHUSLÄNSK SKAGENRÖRA 8- 10 PERS.
HEJSAN !
DEN HÄR ÄR ETT MÅSTE !
mmm.... himla go'.
HÄR ÄR RECEPTET :
1200 g räkor med skal ,
100 g rökt lax ,
1 dl CREME Fraiche ,
½ dl majonnäs ,
1 knippe finhackad dill ,
50 g stenbitsrom ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna och skär dem i mindre bitar.
Hacka laxen och dillen ganska fint.
Rör samman CREME Fraiche med majonnäsen.
TILLSÄTT räkor, lax, dill och stenbitsrom .
Rör om så att allt blandas väl.
Smaka av .
LYCKA TILL !
onsdag 17 maj 2017
SMÖRGÅS MED KRÄFTRÖRA 4 PERS.
HEJSAN !
SMAKA PÅ DENNA - EN RIKTIGT GOD KVÄLLSMACKA !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl CREME fraiche,
2 msk hackad dill,
1 krm SAMBAL OELEK,
2 dl kräftstjärtar från burk
med lag,
4 skivor mörkt rågbröd,
dillvippa ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMAKSÄTT 2 dl CREME Fraiche med
2 msk hackad dill. några droppar lime'
1 krm SAMBAL OELEK och salt.
LÄGG ner ca 2 dl kräftstjärtar från burk
med lag, sila bort lagen.
Rör om .
Lägg sallad på 4 skivor riktigt mörkt
rågbröd.
FYLL på med KRÄFTRÖRA .
Toppa med en dillvippa .
LYCKA TILL !
tisdag 16 maj 2017
ISLATTE 1 GLAS .
HEJSAN !
Den här är himla go , lite varmare dagar !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dubbel espresso ,
1 tsk socker,
4-5 krossade isbitar,
ca ½ dl kall mjölk.
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL kaffet i ett högt glas.
Tillsätt socker och rör om så att det löser sig.
Tillsätt krossad is och fyll på med kall mjölk.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)