söndag 4 juni 2017
GRILLAD FLÄSKFILE' MED GRÖNPEPPARSMÖR ...4 PERS.
HEJSAN !
D et här är gott !
FLÄSKFILE' är enkelt att tillaga på spett och får en
alldeles extra god smak på grillen.
Servera med fräscha sommargrönsaker och ett läckert
ädelost- och grönpepparsmör som får smälta på det
ny- grillade köttet.
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g FLÄSKFILE',
salt och peppar,
GRÖNPEPPARSMÖR :
Ca 100 g normal saltat
rums tempererat smör,
2 msk grönpeppar ,
50 g ädelost,
½ dl finhackad blad persilja,
1 msk saft av citron eller
vitvinsvinäger ,
1 tsk salt,
SERVERING :
Grillade valfria grönsaker,
t ex paprika, tomat, sparris, salladslök,
små bakade potatisar,
färska örter, t ex dragon, persilja, timjan.
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA rent köttet från fett och senor.
Dela det i 2 cm tjocka medaljonger .
Salta och peppra runt om.
Täck och låt det stå och dra i rumstemperatur .
GRÖNPEPPARSMÖR :
LÄGG alla ingredienser i en matberedare och
kör runt några varv .
Klicka smöret på ett ark plastfolie och rulla
den tätt till en rulle och frys ner .
lördag 3 juni 2017
ITALIENSK PASTASALLAD 8 PERS.
HEJSAN !
mmm... ,
SMAKA på denna, så himla go' med mycket smaker.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g pasta ,
ca 2 dl PIMENTOFYLLDA gröna oliver ,
ca 3 dl svarta oliver ,
1 squash ,
6 skalade, urkärnade tomater ,
2 stora vitlöksklyftor ,
4 msk kapris ,
½ knippa hackad bladpersilja ,
1 färsk pepparfrukt ,
½ - 2 dl olivolja ,
8 - 12 tunna skivor av vardera mortadella , (italiensk korv)
italiensk skinka och salami .
½ kruka färsk oregano,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA gröna oliver och 2 dl av de svarta
oliverna .
Blanda hacket med lite olivspad .
Hacka tomaterna och blanda i dem .
SKÄR squashen i små tärningar .
Lägg ner tärningarna i kokande vatten
och koka ca 20 SEKUNDER.
Spola av kallt och blanda dem med oliverna.
Blanda i krossad vitlök, kapris, hackad persilja ,
finskuren pepparfrukt och olivolja och låt blandningen
stå och dra några timmar i rumstemperatur.
KOKA pastan enligt grundreceptet, blanda med
olivröran och låt svalna .
SKÄR korv, salami och skinka i mindre bitar och
blanda med salladen, färsk oregano och
hela svarta oliver .
VARSÅGODA !
LYCKA TILL !
oliverna .
PASTASALLAD MED LAX 8 PERS.
HEJSAN !
mm... ,
VISST är det väl jättegott med pasta !
Då blev det den här, ett tappert försök att LYXA
till det lite .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g pasta,
ca 8 dl strimlad eller tärnad rökt lax ,
2 schalottenlökar ,
5- 6 msk citronsaft ,
salt,
nymalen peppar ,
1 ½ dl olja ,
2- 3 dl finskuren dill + dillkvistar,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt grundreceptet och
låt svalna .
Hacka schalottenlöken och blanda med citronsaft,
salt, peppar, olja och dill .
Vänd ner i pastan.
TOPPA med laxen och dillkvistar .
ENKELT OCH GOTT !
LYCKA TILL !
onsdag 31 maj 2017
HUMMUS 6 PERS.
HEJSAN !
SÅ himla gott på surdegsbröd, - till grönsaker
och vad Du vill !
Så här gör jag !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk kikärtor, 400 g sköljda
1-3 vitlöksklyftor, skalade
3-4 msk citronsaft,
½ tsk paprikapulver,
3 msk sesampasta, tahini
2 msk olivolja, extra jungfru
salt , peppar
1 persiljekvist
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA kikärtor, vitlök, paprikapulver, citronsaft
sesampasta och 1 msk olivolja i en matberedare
till en fin, jämn massa .
Tillsätt eventuellt lite vatten .
Smaksätt med salt och peppar.
LÄGG upp röran i en skål, droppa resten av olivoljan
över och garnera med persilja .
LYCKA TILL !
tisdag 30 maj 2017
MOROTSSALLAD MED PINJENÖTTER 2-3 PERS.
HEJSAN !
SMAKA PÅ DENNA FÄRGGRANNA SALLAD !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g skalade pinjenötter ,
1 apelsin,
50 g russin , sköljda
1 krm spiskummin ,
250 g morötter ,
1 msk vinäger ,
3 msk olivolja ,
(extra jungfru)
peppar, salt
1 msk finhackad persilja.
SÅ HÄR GÖR DU :
ROSTA pinjenötterna gyllenbruna i en
het torr stekpanna .
Låt nötterna svalna på en tallrik .
Tvätta apelsinen och riv 1 msk av det
orange skalet .
PRESSA saften ur apelsinen .
Koka upp saften, det rivna skalet, russin
och spiskummin i en kastrull och låt koka
tills nästan all vätska kokat in .
SKRUBBA eller skala morötterna och
riv dem, eventuellt i en matberedare .
Vispa ihop vinäger, olivolja, salt och peppar
i en skål till en dressing och blanda den med
morötterna och pinjeblandningen.
STRÖ persilja och de rostade pinjenötterna
över.
GOTT TILL GRILLAT KÖTT OCH GRYTOR.
LYCKA TILL !
fredag 26 maj 2017
OST MED MELONSALSA 4 PORT.
HEJSAN !
mmm...så go'.
SALT OST OCH SÖT FRUKT SAMSAS I EN
MEDELHAVSINSPIRERAD FÖRRÄTTSSALLAD.
VARSÅGODA !
150 g APETINA vit ost
50 g rucola
MELONSALSA :
1 klyfta vattenmelon,
ca 300 g
1 bit gurka, ca 10 cm
1 salladslök,
rivet skal av ½ citron,
1 msk flytande honung,
1 tsk SAMBAL OELEK,
1 krm salt ,
svartpeppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och kärna ur melon och gurka.
Skär dem i små bitar och strimla salladslöken.
BLANDA med övriga ingredienser till salsan.
SKÄR osten i skivor.
Lägg rucola på 4 tallrikar.
Lägg på osten och toppa med salsan och
nymald svartpeppar .
SMAKLIG MÅLTID !
måndag 22 maj 2017
SALLAD MED KASSLER OCH ÄDELOST 4 PERS.
HEJSAN !
FÖRSOMMARFRÄSCH SALLAD,
prova att göra den !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 skivor kassler,
ett par olika sorters sallad ,
4 kalla potatisar ,
1 päron ,
1 knippe rädisor ,
50 g ädelost ,
2 msk valnötter ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR eller bryt salladen i bitar.
Skär också potatis och päron i bitar .
Skiva rädisorna.
Blanda samman det på fat eller i en skål.
Lägg på en skiva ädelost.
SKVÄTT över rapsolja och vinäger, en
nypa salt och peppar.
SERVERA med bröd och varm eller kall kassler.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)