lördag 10 juni 2017
SKALDJURSPANNA 4 PORT.
HEJSAN !
mmm..... !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g räkor med skal,
1 ask kräftstjärtar i lag ,
2 schalottenlökar ,
250 g champinjoner ,
3 dl grädde ,
2 msk hummerfond ,
(1 msk konjak)
salt ,
kajennpeppar , stänk, - prova Dig fram
dill,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna och låt kräftstjärtarna rinna av .
Skala löken och hacka den .
Ansa och skiva svampen .
FRÄS lök och svamp i lite matfett tills vätskan
har kokat in och svampen har fått lite färg.
TILLSÄTT grädde och hummerfond .
Låt allt koka upp och sjuda några minuter.
Smaka av med (konjak) salt och kajennpeppar.
RÖR ner skaldjuren och låt allt bli genomvarmt
men INTE KOKA .
Strö över hackad dill .
BJUD luftigt nykokt Jasminris eller bara gott bröd till .
VARSÅGODA !
LYCKA TILL !
onsdag 7 juni 2017
SALLAD MED FÄRSKA FIKON 4 PERS.
HEJSAN !
I Denna sallad har Du förutom fikon även
päron och ädelost, underbart gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
SALLAD med färska fikon och ädelost .
Fördela ca 4 dl mixad sallad på ett fat.
SKÄR 1 grönt päron i skivor .
Skär 4 fikon i klyftor .
BLANDA päron och fikon med salladen.
Smula över ca 100 g ädelost .
Skvätt över aningen olja .
Krydda med salt och peppar - gärna från kvarn .
SERVERA MED FULLKORNSBRÖD .
LYCKA TILL !
tisdag 6 juni 2017
SMOOTHIES MED SOMMARKÄNSLA , 2 GLAS.
HEJSAN !
Smaka på denna ! God och mättande .....
Kanel och jordgubbar smakar härligt tillsammans !
HÄR ÄR RECEPTET :
MIXA 2 dl frysta tinade jordgubbar ,
3 krm kanel,
2 dl jordgubbsyoghurt ,
och ½ dl mjölk ,
och häll upp i glas .
Nu var det klart !
LYCKA TILL !
MILANOSTÄNGER ...., 30 ST.
HEJSAN !
Å.... , DE
GODASTE AV DE GODA !
De är väl värda att baka !
HÄR ÄR RECEPTET :
MÖRDEG :
4 ½ dl vetemjöl ,
200 g smör ,
3/4 dl strösocker ,
1 äggula ,
FYLLNING :
200 g mandelmassa ,
3 äggvitor ,
PENSLING & GARNERING :
äggvita ,
socker ,
35 g mandelspån ,
UGN :200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
MÖRDEG:
Arbeta snabbt ihop mjöl, socker, och äggula
till en deg .
Lägg degen i plast några timmar i kylen.
FYLLNING :
RIV mandelmassan och tillsätt äggvitorna .
Blanda samman till en smidig massa .
DELA degen i 2 lika stora delar och kavla ut
varje del till 2 plattor , ca 10 cm breda.
SPRITSA ut fyllningen som en sträng i mitten
på plattorna .
Rulla därefter ihop längderna från LÅNGSIDORNA,
så att skarven hamnar neråt .
DELA varje längd i 15 bitar och placera bitarna
på bakpappersklädda plåtar .
Pensla kakorna med uppvispad äggvita , strö över
lite socker och mandelspån.
GRÄDDA tills kakorna fått fin färg , ca 10 min.
TIPS !
KAVLA gärna mördegen mellan
plastfolie eller bakplåtspapper .
LYCKA TILL !
VÅRAN JÄTTEGODA FISKSÅS . . . 4 PERS.
HEJSAN !
DEN HÄR SÅSEN ÄTER DU MED SKED !
Nej , skämt åsido !
- Den är så underbart god , att det går också !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 BURK CREME FRAICHE,
1 TÄRNING FISKBULJONG ,
RIVET SKAL AV 1 CITRON ,
CITRONSAFT = 2 KLÄM PÅ CITRONEN ,
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG alltsammans i en kastrull ,
rör ihop och låt såsen
SJUDA TILLS FÖRSTA BUBBLAN .
Och det bästa av allt ,
DU kan även ha såsen
till GRILLAT KÖTT !
VARSÅGODA !
LYCKA TILL !
söndag 4 juni 2017
GRILLAD FLÄSKFILE' MED GRÖNPEPPARSMÖR ...4 PERS.
HEJSAN !
D et här är gott !
FLÄSKFILE' är enkelt att tillaga på spett och får en
alldeles extra god smak på grillen.
Servera med fräscha sommargrönsaker och ett läckert
ädelost- och grönpepparsmör som får smälta på det
ny- grillade köttet.
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g FLÄSKFILE',
salt och peppar,
GRÖNPEPPARSMÖR :
Ca 100 g normal saltat
rums tempererat smör,
2 msk grönpeppar ,
50 g ädelost,
½ dl finhackad blad persilja,
1 msk saft av citron eller
vitvinsvinäger ,
1 tsk salt,
SERVERING :
Grillade valfria grönsaker,
t ex paprika, tomat, sparris, salladslök,
små bakade potatisar,
färska örter, t ex dragon, persilja, timjan.
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA rent köttet från fett och senor.
Dela det i 2 cm tjocka medaljonger .
Salta och peppra runt om.
Täck och låt det stå och dra i rumstemperatur .
GRÖNPEPPARSMÖR :
LÄGG alla ingredienser i en matberedare och
kör runt några varv .
Klicka smöret på ett ark plastfolie och rulla
den tätt till en rulle och frys ner .
lördag 3 juni 2017
ITALIENSK PASTASALLAD 8 PERS.
HEJSAN !
mmm... ,
SMAKA på denna, så himla go' med mycket smaker.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g pasta ,
ca 2 dl PIMENTOFYLLDA gröna oliver ,
ca 3 dl svarta oliver ,
1 squash ,
6 skalade, urkärnade tomater ,
2 stora vitlöksklyftor ,
4 msk kapris ,
½ knippa hackad bladpersilja ,
1 färsk pepparfrukt ,
½ - 2 dl olivolja ,
8 - 12 tunna skivor av vardera mortadella , (italiensk korv)
italiensk skinka och salami .
½ kruka färsk oregano,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA gröna oliver och 2 dl av de svarta
oliverna .
Blanda hacket med lite olivspad .
Hacka tomaterna och blanda i dem .
SKÄR squashen i små tärningar .
Lägg ner tärningarna i kokande vatten
och koka ca 20 SEKUNDER.
Spola av kallt och blanda dem med oliverna.
Blanda i krossad vitlök, kapris, hackad persilja ,
finskuren pepparfrukt och olivolja och låt blandningen
stå och dra några timmar i rumstemperatur.
KOKA pastan enligt grundreceptet, blanda med
olivröran och låt svalna .
SKÄR korv, salami och skinka i mindre bitar och
blanda med salladen, färsk oregano och
hela svarta oliver .
VARSÅGODA !
LYCKA TILL !
oliverna .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)