fredag 21 juli 2017
MITT MELLANMÅL 1 PERS.
HEJSAN !
mmm... så njutbart !
MELON OCH PERSIKA.
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g vattenmelon i skivor,
1 persika , skuren i tärningar .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA frukterna i en skål och njut
det som en sallad .
LYCKA TILL !
TOMAT- OCH MOZZARELLASALLAD 1-2 PERS.
HEJSAN !
mmm...Krispigt och frasigt ,
man känner sig riktigt NYTTIG !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g tomater,
150 g squash,
100 g sallad,
50 g mozzarella,
1 msk kapris,
färsk basilika,
balsamvinäger,
citronsaft,
1 tsk olivolja,
salt, peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ salladen och dela den i mindre bitar.
Skiva tomat , squash och mozzarella .
Blanda kapris, finhackad basilika, vinäger,
citronsaft och olivolja.
SMAKSÄTT med salt och peppar.
Häll dressingen över salladen .
HOPPAS ATT NI GILLAR DEN !
LYCKA TILL !
KALL APRIKOSSOPPA 2 PERS.
HEJSAN !
Nu är jag igång igen !
DETTA VAR RIKTIGT PASSANDE IDAG,
NÄR DET ÄR SÅ VARMT, - EN RIKTIGT
GOD KALL SOPPA !
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g aprikoser,
150 g vattenmelon,
100 g kesella,
1 tsk rivet citronskal,
1 msk hackad citronmeliss.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR aprikoser och melon i små bitar
och mixa merparten av dem till en slät
soppa .
Spara några bitar att dekorera med .
HÄLL soppan i portionstallrik,
klicka i kesella.
Lägg i de sparade fruktbitarna i soppan
så att den blir lite "tuggig".
Hacka citronmelissen och dekorera
med den .
LYCKA TILL !
lördag 15 juli 2017
MELON- OCH HALLOUMISALLAD 4 PERS.
HEJSAN !
DEN HÄR ÄR ETT GOTT TILLBEHÖR TILL GRILLAT !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 msk solrosfrön,
2 krm salt,
200 g HALLOUMIOST, original
2 tsk flytande honung,
1 msk olivolja,
1 msk hackad mynta,
1/4 honungsmelon ,
250 g hallon ,
2 tsk balsamvinäger ,
SÅ HÄR GÖR DU :
ROSTA solrosfrön i torr stekpanna .
Salta och låt svalna på lite hushållspapper.
GRILLA HALLOUMIN och skär i bitar.
Blanda honung, olivolja och mynta och vänd
ner HALLOUMIOSTEN.
Skala och skär melonen i bitar .
Blanda hallon, melon och ost .
Droppa över balsamvinäger och strö över mynta
och saltrostade solrosfrön.
LYCKA TILL !
LAX MED BACON- OCH STENBITSROM 4 PERS.
HEJSAN !
Laga något enkelt , färgglatt och riktigt
sommargott till middag !
Så det här får DU inte missa !
Så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portionsbitar LAX, ca 600 g
salt å peppar,
½ purjolök ,
smör att steka i,
½ paket bacon ,
1 liten burk STENBITSROM ,
dillvippor ,
RUCOLASÅS :
25 g rucolablad ,
2 dl Turkisk yoghurt ,
1 dl majonnäs ,
1 tsk honung ,
1 msk svensk senap ,
salt å peppar ,
SERVERING :
Kokt potatis ,
stekt sparris,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
RUCOLASÅS :
Mixa rucolabladen med stavmixer i en ganska liten skål
med höga kanter, t ex ett litermått.
Blanda med yoghurt, majonnäs, honung, senap, salt och peppar.
Ställ såsen kallt tills det är dags att servera .
LÄGG laxbitarna i en smord ugnsform, salta och peppra.
Stek laxen mitt i ugnen ca 12 min.
Ansa och strimla purjolöken, stek den mjuk och glansig i smöret.
Lägg åt sidan .
SKÄR baconet i bitar och stek dem, låt rinna av på hushålls-
papper .
LÄGG purjolök , bacon och STENBITSROMEN ovanpå den
varma laxen .
GARNERA med lite dill .
SERVERA med kokt potatis , rucolasås och stekt sparris .
LYCKA TILL !
fredag 14 juli 2017
PLOMMONBRÖD MED HASSELNÖTTER. 2 ST.
HEJSAN !
FRUKOST är viktigt - har Du fastnat i gamla frukostvanor ?
Varför inte prova detta supergoda frukostbröd - som Du kan rosta om Du vill !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst,
5 dl ljummet Vatten, 37 grader
1 dl kallpressad Rapsolja,
2 tsk Salt,
1/2 dl Brödsirap,
250 g Kesella , 10 %
150 g mycket grovhackade Hasselnötter,
1 dl gula Russin ,
15 hackade Katrinplommon ,
16 - 17 dl DINKELMJÖL, fullkorn
PENSLING OCH GARNERING :
1 uppvispat Ägg ,
2 msk Pumpafrön,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke och häll över vattnet.
Rör tills jästen löser sig.
TILLSÄTT olja, salt, sirap, kesella ,nötter , russin
och katrinplommon.
RÖR i det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig och
släpper bunkens kanter .
Jäs under bakduk ca 30 minuter.
KLÄ två avlånga brödformar ca 1 1/2 liter med bak-
plåtspapper.
STJÄLP upp degen på mjölat bakbord.
Dela i två delar och forma till limpor som Du lägger
i formarna.
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER.
Låt bröden jäsa under bakduk ca 20 minuter.
PENSLA med Ägg och strö över Pumpafrön.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 10 minuter,
sänk till 175 grader och grädda ytterligare ca 30 minuter.
Täck med folie eller bakplåtspapper om de blir mörka .
Låt bröden svalna på galler under bakduk .
TREVLIG FRUKOST !
LYCKA TILL !
HARRIETS ÄPPELKAKA - upp å ner !
HEJSAN !
Det är inte alltid framsidan som är den bästa !
Den här goda äppelkakans finess ligger i att
smördegsskalet, som läggs på toppen, hamnar
i botten när kakan stjälps upp .
Varför inte prova - himla go'.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Rund färdigkavlad Smördeg, ca 32 cm i diam.
FYLLNING :
4-6 Äpplen ,
1 1/2 dl Socker ,
1 msk malen Kanel,
2 msk Maizena stärkelse,
50 g Smör,
TILL SERVERING :
Vispad Grädde eller Vaniljglass ,
UGN : 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA Äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna klyftor.
Lägg klyftorna i en lätt smord pajform , strö över socker och kanel
och klicka över smöret .
Stek Äppelklyftorna knappt mjuka i ugn , ca 15 min.
Ta ut dem och strö över Maizena Stärkelse.
Låt dem svalna.
PICKA Smördegen med en gaffel och gör ett litet hål i mitten
där ångan kan ta sig ut.
Lägg Smördegen - enklast med pappret kvar- över pajformen.
Ta bort pappret och vik in kanten runt om fyllningen .
GRÄDDA pajen ca 20 minuter.
LÅT SVALNA INNAN PAJEN STJÄLPS UPP .
LYCKA TILL !
DU ångrar Dig inte .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)