torsdag 14 september 2017
LÄCKERBITAR 6 PORT.
HEJSAN !
SMAKA PÅ DE HÄR, SNABBT OCH ENKELT
OCH ÄNDÅ SER DE RIKTIGT FESTLIGA UT!
OCH DESSUTOM HIMLA GOA' .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 djupfrysta smördegsplattor,
4 hårdkokta ägg,
2 dl vispgrädde,
1 dl kaviar,
2 msk finklippt dill,
2 tsk riven röd eller gul lök,
dill till garnering,
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA smördegsplattorna .
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut plattorna ca 3 cm på längden.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
eller smöra plåten .
Grädda i ugn ca 15 minuter.
Låt längderna svalna.
SKALA äggen och spar 1½ ägg till garnering.
Vispa grädden .
Tillsätt kaviar, dill och riven lök.
Blanda ner de hackade äggen .
SKÄR smördegslängderna i 3 delar .
Fördela blandningen på de sex bitarna.
GARNERA med 2 äggskivor och dillkvist
på varje bit .
VARSÅGODA !
OCH
LYCKA TILL !
onsdag 13 september 2017
SVEAS FISKGRATÄNG 4 PORT.
HEJSAN !
mmm...SÅ GOD, MED PRESSAD POTATIS TILL,
OCH EN GRÖNSALLAD MED VATTENMELON.
(använd kulmåttet till glass, för att få fina kulor av melonen)
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g torsk- eller kolja (färska eller frysta),
1 tsk salt,
1-2 purjolökar, ca 250 g
smör,
2 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås, ( av ketchuptyp)
1 tsk potatismjöl,
2 msk finhackad dill .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
Skär djupfryst fisk i 3 cm tjocka skivor.
Dela färska FISKFILEER om de är stora.
Salta dem . SKÖLJ och skär purjolöken
i strimlor .
Fräs den i smör i en kastrull, ca 3 min
tills den är mjuk.
LÄGG purjolöken i en ugnssäker form
och lägg fisken ovanpå .
GRÄDDA i ugn ca 25 minuter.
Häll av eventuell vätska som bildats .
Vispa grädden .
Tillsätt chilisås, potatismjöl och dill.
BRED blandningen över fisken .
Låt grädda ytterligare 15 minuter .
SERVERA med pressad potatis, en grönsallad
och vattenmelonkulor.
SMAKLIG MÅLTID .
LYCKA TILL !
tisdag 12 september 2017
MÅRTENS MUSSELRÄTT 4 PORT.
HEJSAN !
Det här var inte dumt alls, VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk musslor, 225 g
2 msk smör,
2 msk vetemjöl,
eller Maizena-redning,
2 dl vispgrädde,
ca 1 dl musselspad,
2 msk finklippt dill,
1 msk saft av citron,
eventuellt 1 tsk curry,
eventuellt salt,
4 vita brödskivor, (gärna Surdegsbröd)
smör,
4 hårdkokta ägg.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT musslorna rinna av och spara spadet.
Fräs smör och vetemjöl i en kastrull.
Späd med grädde och musselspad .
Låt stuvningen koka på svag värme 3-5 min.
RÖR ner musslorna och dillen i stuvningen .
Smaksätt med citronsaft, eventuellt curry och
eventuellt salt.
Stek brödskivorna i smör i en stekpanna .
Skala och skär de hårdkokta äggen i skivor.
FÖRDELA dem på brödskivorna .
Häll stuvningen över.
SERVERA som ENTRERÄTT eller kvällsgott .
LYCKA TILL !
måndag 11 september 2017
PLOMMONPUDDING 4 PORT.
HEJSAN !
Ska vi ta ett barndomsminne igen !
Så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g färska plommon,
6 skivor vitt bröd,
eller vetebröd,
ÄGGSTANNING :
3 ägg,
3 dl mjölk,
1/2 - 1 dl socker,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ, halvera och kärna ur plommonen .
Skär brödet i små tärningar.
Vispa samman ägg, mjölk och socker.
Lägg hälften av plommonen med den
kupiga sidan upp i en smord ugnssäker form.
STRÖ på brödtärningarna och lägg i resten
av plommonen . Häll över äggstanningen .
GRÄDDA i 200 grader, ca 40 minuter.
SERVERAS varm eller lätt avsvalnad med
lite tunn grädde.
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL !
SPÄTTA MED CHAMPINJONER OCH SVART KAVIAR. 4 PORT.
HEJSAN !
Nu saka vi LYXA till det i vardagen litegrann .
mmm... himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 hg RÖDSPÄTTAFILEER,
1 burk skivade champinjoner ,
1 msk smör,
1/2 tsk salt,
1 krm vit-eller svartpeppar,
2 dl vispgrädde,
1 burk svart kaviar, 60 g
citronklyftor,
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA frysta fisk-FILEER eller skölj färska.
Häll spadet av champinjonerna och fräs dem
i smör i en låg vid gryta.
Rulla ihop SPÄTTAFILEERNA och lägg dem
med skarven neråt ovanpå svampen.
Strö över salt och peppar.
HÄLL på grädden och låt grytan koka under
lock på svag värme ca 5 min. tills fisken känns
fast och blivit vit .
Klicka över svart kaviar och garnera med citronklyftor.
SERVERA med kokt potatis och tomatsallad.
LYCKA TILL !
KALVSYLTA MED RÖDBETSPOTATISSALLAD 1 PORT.
HEJSAN !
Det här är riktigt, riktigt gott !
Prova Du också !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g kalvsylta,
SALLAD:
1 litet äpple, 75-100 g
2 små inlagda rödbetor, ca 50 g
1 kokt kall medelstor potatis,
1/4 -1/2 tsk riven pepparrot,
salt,
TILLBEHÖR :
Färsk gurka , 50 g
1 skiva hårt bröd
smör,
mjölk.
SÅ HÄR GÖR DU :
Kärna ur äpplet och skär det och
rödbetorna i små tärningar.
Tärna potatisen.
Blanda potatis, rödbetor, äpple
och pepparrot . Salta lätt.
SERVERA kalvsyltan med salladen ,
gurka, smörgås samt mjölk.
LYCKA TILL !
fredag 8 september 2017
MOS MED FISK-FRIKADELLER & DILLKRÄM 4 PORT.
HEJSAN !
FISKFÄRS, finns hos fiskhandlaren och
Du kan också hitta färdiga fiskfrikadeller .
mmm....gott, gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g mjölig potatis,
200 g LAXFILE'
300 g torsk eller kolja,
1 äggula,
1 tsk salt,
1 krm svartpeppar,
2 msk rapsolja,
2 ½ dl standardmjölk ,
25 g smör eller margarin,
½ tsk salt,
1 krm nymalen svartpeppar,
DILLKRÄM :
1 ½ dl CREME Fraiche ,
2 msk majonnäs,
2 msk finklippt dill,
2 krm salt,
1 krm nymalen svartpeppar,
TILL SERVERING :
4 skivor rågbröd,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär potatisen i skivor.
Koka dem mjuka i Osaltat vatten ca 15 min.
Häll av vattnet.
DELA fisken i mindre bitar.
Mixa dem hastigt i en matberedare till en
jämn färs.
Tillsätt ägg, salt och peppar.
Doppa en matsked i olja, ta fiskfärs och
forma till frikadeller med hjälp av ena handflatan.
Genomstek dem gyllene i oljan 5 min.
DILLKRÄM :
Blanda alla ingredienser .
VÄRM mjölken.
Lägg smöret/margarinet i en skål och tillsätt den
varma potatisen, blanda.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till ett mos
med en elvisp.
Tillsätt resten av mjölken, salta och peppra.
SERVERA moset med frikadeller, Dillkräm
och grovt rågbröd .
HOPPAS ATT DET SMAKAR .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)