onsdag 25 oktober 2017

FISKGRATÄNG MED PEPPARROTSKESO, 4 PORT.



                HEJSAN  !

Smaka på det här !
Så himla gott , kan Du tro !

HÄR ÄR RECEPTET :
800 g fryst TORSKRYGGSFILE' .
1 liten grön squash ,
2 små morötter ,
1 äpple ,
1 tsk olivolja ,
salt,
svartpeppar ,
1 liten burk naturell Keso , 250 g
100 g yoghurt färskost ,
1 msk  riven pepparrot ,
1 msk hackad gräslök.

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA fisken .
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skär squash i slantar .
Skala och skär morötter i slantar .
Skär äpplet i tunna skivor .
Lägg squash, morötter och äpple
i en ugnsfast form .
Häll på olja och strö på salt och peppar .
FÖRDELA  torsk-FILEERNA  på grönsakerna.
Blanda ihop keso, färskost och pepparrot.
Smaka  av med salt och peppar .
Fördela över fisken och strö på gräslök.
SÄTT IN I UGNEN 20 MIN.

LYCKA TILL !

AVOKADO- OCH CRABSTICKSALLAD, 2 PORT.



                  HEJSAN !

Inte dumt alls ! mmm...

HÄR ÄR RECEPTET :
1 Avokado ,
100 g CR ABSTICKS ,
1 msk hackad dill,
2 msk gräddfil ,
1 msk lättmajonnäs ,
en fjärdedels citron ,
50 g sallad,
DEKORATION :
citronskivor och dill,

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA avokadon och skär i skivor .
Skär CRABSTICKS i stavar .
Blanda avokado, dill ,gräddfil och
majonnäs i en skål .
SMAKA av med salt, peppar och lite citronsaft.

SERVERA med sallad och Dekorera
med citronskivor och dill .

Hoppas att det smakar !
LYCKA  TILL !

FILLIMPA 2 LIMPOR .



                 HEJSAN !

Smaka  på  detta  gör-goa  bröd ,
Du  tror  det  inte !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3 1/2  dl  rågsikt ,
1  dl Kruska-kli ,
0,5  dl  vetegroddar ,
2  tsk  salt ,
4  tsk  bikarbonat ,
1  äpple ,
2  dl  Kokos-mjöl ,
2  dl  majsmjöl ,
1  dl  Mandel-mjöl ,
2 ,5  dl  Rågkross ,
1 dl hackade torkade aprikoser,
1 dl solrosfrön ,
0,5  dl  CHIAFRÖN ,
0, 5 dl mörk sirap ,
1 liter FJÄLLFIL ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen på 200 grader .
BLANDA  ihop alla ingredienser i en skål
och fördela smeten i 2 brödformar .
SÄTT in längst ner i ugnen i ca 50 minuter
eller tills brödet är klart .
LÅT svalna och skär upp brödet i 15 skivor
per limpa .

LYCKA TILL !

söndag 22 oktober 2017

RUTOR MED MARSHMALLOWS & NÖTTER CA 50 BITAR .



                    HEJSAN !

MMM....så  himla  goda , - visst  blir  man  gottsugen  ibland ?

HÄR  ÄR  RECEPTET :

200 g  mörk  choklad ,  av  hög  kvalitet
100 g  mjölkchoklad ,
1  msk  smör/margarin,
ca  300  g  kondenserad  mjölk ,
ca  75  g  valnötter och  pistagemandel,
ca  2  dl  minimarshmallows ,  eller
godissockerbitar  som  delas  i  4  bitar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BRYT  chokladen  i  bitar  och  lägg  i  en  skål
tillsammans   med   smör  och  kondenserad  mjölk.
Rör  då och då  tills  allt  har  smält .
Låt  svalna  något .
RÖR  försiktigt  ner  nötterna ,  utan  att  röra  för
mycket , vänd  till  slut  ner  marshmallows  med
några  få  tag .
HÄLL  genast  smeten  i  en  bakpappersklädd  form
ca   21x21  cm .
LÅT  stelna  svalt  i  minst  4  timmar .
Skär  i  rutor  .

TIPS !
           Till rutorna :
Vik  en  form  av  bakplåtspapper  och 
fäst  samman  i  hörnen ,
med  en  häftklammer.

lördag 21 oktober 2017

KÖTTBULLAR MED FETAOST 4 PORT.



                    HEJSAN !

Prova  det  här !

HÄR  ÄR  RECEPTET:
600  g  köttfärs ,
1  burk  mini  CREME Fraiche ,
1  ägg ,
150  g  fetaost ,  i  kuber
salt  och  peppar ,
rapsolja  till  stekning ,

TOMATSÅS :
1  burk  krossade  tomater ,
10  blad  färsk  basilika ,
1  stor  lök  i  klyftor  eller  riven ,
4  pressade  vitlöksklyftor ,
salt  och  peppar .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  ingredienserna  till  köttbullarna 
utom  fetaosten .
RULLA  stora  köttbullar  och  tryck  i  feta-
osten  i  mitten .
BRYN  bollarna  i  en  stekpanna  med  lite 
Rapsolja   och   lägg  dem  sedan  i  tomatsåsen.
FETAOSTEN  som  blir  över  lägger  Du  till
sist  i  tomatsåsen  och  låter  det  puttra  15-20  min.
ÄT  grönsallad  till .

LYCKA  TILL !

BULGURWOK 4 PERS.



                     HEJSAN !

HIMLAGOTT !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

2  dl  bulgur ,
6  dl  vatten  eller  grönsaksbuljong ,
2  msk  rapsolja ,
5  dl  djupfrysta  wokgrönsaker ,
2  nektariner,  delade  i  klyftor
1  tsk  curry ,
0,5  tsk  spiskummin,
salt  och  peppar ,
1  dl  mild  lättyoghurt ,  naturell

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  bulgur  i  vatten  eller  buljong  enligt
instruktionerna  på  förpackningen .
HETTA  upp  olja  i  en  panna  och  fräs 
grönsaker ,  nektariner   och  bulgur .
KRYDDA  med  curry ,  spiskummin ,  salt
och  peppar .
HÄLL  på  en  skvätt  buljong  om  det  verkar
torrt .

SERVERA  med  yoghurt  och   kyckling .

LYCKA  TILL !
                 

HASSELNÖTSPANERAD TORSKFILE' . 4 PORT .



                   HEJSAN !

Å ... Det  här  är  gott ....njuter !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500-600  g TORSKFILE' ,
(eller annan vit fisk)
1  dl  hasselnötskärnor ,
 salt  och  peppar ,
1  msk  rapsolja ,
200  g  rödbetor,  rivna
4  dl  ris ,
eller  600 g  potatis ,

VINÄGRETT :
2 msk  olivolja ,
2  tsk  vinäger ,
salt  och  peppar .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TORKA  av  fisken  och  dela  den  i  bitar .
Mal  nötkärnorna  i  en  mandelkvarn ,
(eller  finhacka  i  mixer ).
Rosta  gärna  hasselnötterna  i  torr  stekpanna
innan  de  mals ,  för  nötigare  smak .
Blanda  med  salt  och  peppar  efter  smak .
VÄND  fiskbitarna  i  nötmjölet .
Hetta  upp  rapsolja  i  en  stekpanna  och  stek
fisken  på  svag  värme  på  båda  sidor ,  i  ca  8  min,
tills  fisken  är  vit  rakt  igenom .
Blanda  rödbetsrivet   med   vinägretten.

SERVERA   med  ris  eller  kokt  potatis .

HOPPAS  DET  SMAKAR !

LYCKA  TILL !