tisdag 26 december 2017
KABANOSSENPYTT 4 PORT.
HEJSAN !
mmm..... Smaka på det här !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 - 10 medelstora potatisar ,
2 gula lökar ,
2 msk smör ,
1 röd paprika ,
1 squash, ca 250 g,
4 KABANOSSEN ( starka korvar )
salt och peppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och tärna potatis och lök.
Fräs i smör i en stekpanna tills potatisen
är mjuk.
SKÄR paprika och squash i tärningar och
korven i slantar .
LÅT paprika , squash och korv fräsa med
några minuter .
Krydda salt och peppar .
Om Du vill kan DU hälla över en burk
osötad ananas i bitar , 225 g,
det är gott till den starka korven .
GOD FORTSÄTTNING .....
LYCKA TILL !
PAPRIKADOFTANDE KYCKLING, 4 PORT
HEJSAN !
Det här är väldigt gott , - alla äter med god aptit.
Julskinka , i all ära, men det är gott att äta något
annat emellanåt .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g KYCKLINGFILE' ,
1 purjolök ,
1 röd, gul och grön paprika ,
1 tsk curry ,
1 msk smör/margarin,
1 burk tomater ,
1 smulad hönsbuljongtärning ,
1 dl vatten ,
1 tsk salt ,
1 tsk paprikapulver ,
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA KYCKLINGFILEERNA .
Skölj ansa och strimla purjolök och paprikor .
FRÄS köttet med curry i lite smör i en gryta
några minuter .
Blanda ner tomater, purjolök, buljongtärning,
vatten och kryddor .
Sjud ca 5 minuter under lock .
TILLSÄTT paprikastrimlorna och sjud i
ytterligare ca 3 minuter .
SERVERA grytan med ris, pasta eller
potatis och gröna blad .
GOD FORTSÄTTNING .....
LYCKA TILL !
BIFF a' la LINDSTRÖM , 5 PORT.
HEJSAN !
Nu är det några "vanliga" dagar innan NY ÅR.
Tänkte bjuda på det här , längesen jag gjorde
det men jag vet att det är jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g blandfärs ,
4 msk ströbröd ,
1 msk potatismjöl,
1 1/2 dl vatten ,
1 1/2 tsk salt .
1 ägg ,
1 1/2 krm peppar ,
1 1/2 dl finhackade inlagda rödbetor ,
2 msk finhackad ättiksgurka
eller saltgurka ,
(1 msk kapris)
1 msk smör /margarin
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ströbröd och vatten och låt det
svälla i 10 minuter .
LÄGG i färs, potatismjöl , salt, peppar och ägg .
Blanda väl .
RÖR ner det hackade och eventuellt kapris
och blanda försiktigt .
DELA färsen i 8 - 10 delar och forma till biffar
på vatten-sköljt skärbräde .
STEK några biffar i taget i 2-3 min på var sida
på ej för stark värme .
SERVERA rårivna morötter med rårivet äpple och blanda ihop,
och potatismos , gärna blandat med finklippt persilja.
GOD FORTSÄTTNING .....
LYCKA TILL !
söndag 24 december 2017
lördag 23 december 2017
UTAN SUCKAT , - ÄPPELBRÖD MED VALNÖTTER
HEJSAN !
Detta var vår julkaka när barnen var hemmaboende .
UGN: 175 grader , 1 timma
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin ,
2 dl socker ,
2 ägg ,
1 dl grovt hackade valnötter,
1 tvättat hackat äpple med skalen på ,
1 1/2 dl russin ,
4 små fikon i bitar,
3 1/2 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver ,
1 tsk kanel,
1 1/2 dl mjölk,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker poröst.
Rör i ett ägg i taget .
Blanda valnötter, äpple, russin, fikon i mjölet +
kanel och bakpulver .
HÄLL i mjölken .
Rör runt , blanda allt .
Häll smeten i en smord och bröad form .
Grädda i mitten av ugnen 1 timma i 175 grader.
Låt gärna kakan stå till nästa dag .
GOD JUL ,
LYCKA TILL !
fredag 22 december 2017
KRYDDKAKA , MANDEL OCH KRYDDOR SÄTTER SMAK...
HEJSAN !
Mandel och kryddor sätter smak ,
- baka utan socker är en enkel sak.
En kaka som verkligen smakar "jul" !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g margarin/smör ,
2 ägg ,
1 dl CANDEREL-STRÖ ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
1 tsk mald ingefära ,
1 tsk mald kardemumma ,
1 tsk malda kryddnejlikor ,
1 tsk kanel ,
1 1/2 dl mjölk ,
UGN :175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT margarinet och låt det svalna .
VISPA ägg och CANDEREL- STRÖ
riktigt vitt och pösigt .
BLANDA mjölet med bakpulver och kryddor.
Rör ner mjöl-blandningen i äggsmeten om-
växlande med smält margarin och mjölk .
HÄLL smeten i smord och bröad form .
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 40 min.
Kakan går bra att frysa .
GOD JUL ,
LYCKA TILL !
torsdag 21 december 2017
SAFFRANSRIS MED RÄKOR 4 PORT .
HEJSAN !
Å ,, det var gott !
TREVLIG och lättlagad bjudrätt ,
serveras varm, men kan lagas i förväg
och serveras kall.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
2 röda paprikor ,
1/2 g saffran ,
4 port. ris,
1 kg räkor ,
DILL- & GRÄSLÖKSSÅS :
2 dl CREME Fraiche ,
2 msk majonnäs ,
1/2 dl hackad dill ,
1/2 dl klippt gräslök ,
GARNERING :
salladsblad ,
dillvippor,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ingredienserna, smaka av med salt och peppar.
Ställ kallt .
SKALA och finhacka löken, ansa och tärna paprikan .
Fräs hacket mjukt några minuter under omrörning
tillsammans med saffran i en stekpanna .
Smaka av med salt och peppar .
KOKA riset enligt anvisningar på förpackningen .
Skala räkorna .
Ta undan ca 25 räkor och blanda resterande räkor med
saffransfräset och det varma riset .
SKÖLJ en rund sockerkaka -form (med hål i mitten ) som
rymmer ca 1 1/2 liter med kallt vatten .
LÄGG de 25 sparade räkorna i en tät ring i botten på
formen .
Packa ris-blandningen hårt i formen och tryck till .
STJÄLP upp riset på ett stort fat .
GARNERA med små salladsblad och dillvippor .
TIPS ! Det går också bra att ställa formen i ugnen på
175 grader för varmhållning fram till servering.
Avlång sockerkaka form kan också användas .
GOD JUL ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)