tisdag 16 januari 2018
KÖTTFÄRSGRATÄNG MED VINTERSALLAD, 4 PERS.
HEJSAN !
Denna är mmm....himla god !
Prova
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
1 burk krossade tomater ,
300 g nötfärs ,
1 köttbuljongtärning ,
1/2- 1 tsk curry ,
1/2 - 1 tsk paprikapulver ,
1 krm svartpeppar ,
1/2 tsk salt ,
1 msk vetemjöl ,
ROTSAKSMOS :
500 g potatis ,
200 g selleri ,
100 g palsternacka ,
2 dl mjölk ,
1 morot ,
peppar ,
1 dl riven ost ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA löken .
Koka upp tomatkrosset .
Lägg i löken och klicka ner färsen .
Tillsätt buljongtärning och kryddor
eventuellt salt .
Koka ca 10 minuter .
Red av med vetemjöl och koka
ytterligare 5 minuter .
SKÄR potatis , selleri och palsternacka
i mindre bitar .
Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Mosa rotsakerna .
Späd med mjölk .
Grov-riv moroten och blanda i .
Smaksätt med salt och peppar .
HÄLL köttfärsröran i en ugnssäker form .
Bred över moset .
Strö över osten .
GRÄDDA i 225 grader ca 15 minuter.
SERVERA med
VINTERSALLAD :
1 klyfta isbergssallad
2 stjälkar blekselleri ,
100 g brysselkål ,
1 röd paprika ,
citron,
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA salladen , skär bleksellerin i tunna skivor,
brysselkålen och paprikan i fina strimlor .
BLANDA i en skål .
Pressa över citron.
LYCKA TILL !
POTATIS- & TOMATGRATÄNG, 4 PERS.
HEJSAN !
Den här är käck , väldigt god dessutom,
Du kan bjuda den till vad Du känner för.
Kött, korv, fisk eller som den är .
HÄR ÄR RECEPTET :
6 stora potatisar ,
4 stora tomater ,
1-2 gula lökar ,
1-2 vitlöksklyftor ,
2 msk matolja ,
1/4 tsk torkad oregano,
salt och peppar ,
1/2 dl olivolja ,
GARNERING :
3 msk hackad färsk basilika
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA potatisen och skär den i
ett par mm tjocka skivor .
Skär tomaterna i 1/2 cm tjocka skivor .
Skala och finhacka löken .
SÄTT ugnen på 200 grader .
Smörj en gratängform med lite matolja.
Lägg den hackade löken i botten på
formen och varva potatis, tomatskivor
och finhackad vitlök ovanpå .
Krydda med oregano, salt och peppar
och ringla över olivoljan .
GRÄDDA formen i ugnen tills potatisen
är mjuk, ca 45 minuter .
Strö över hackad färsk basilika och
servera gratängen till vad Du vill
+ gärna gröna blad.
LYCKA TILL !
tisdag 9 januari 2018
SMAL VITKÅLSSALLAD MED STING . 4 PORT.
HEJSAN !
Smaka på den här ! inte dum alls .
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g strimlad vitkål ,
1 liter kokande vatten ,
2 msk Sweet chilisås ,
salt och peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG kålen i ett durkslag och
slå kokande vatten över .
Låt svalna och blanda med
Sweet chilisås , salt och peppar .
Denna sallad kan Du servera till vilken
maträtt , Du än bjuder på .
LYCKA TILL !
KÖTTFÄRSPAKET 4 PERS.
HEJSAN !
Att linda in köttfärsen i stora salladsblad
är ett trevligt sätt att bjuda på lunch .
Prova Du också !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 medelstor lök ,
1 vitlöksklyfta ,
600 g nötfärs ,
2 cl soja ,
2 cl ostronsås ,
salt å peppar ,
250 g böngroddar ,
200 g stekta nudlar ,
3 salladslökar ,
strimlade
2 tsk vita sesamfrön ,
rostade
8 stora salladsblad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka lök och vitlök .
Fräs i olja i en stor stekpanna .
Lägg i färsen och bryn den sakta
i 10 minuter .
Smaksätt med soja, ostronsås, salt
å peppar .
BLANDA med böngroddar, nudlar,
salladslök, och sesamfrön.
Hetta upp och fördela i salladsbladen.
Vik ihop till strutar eller paket .
Smaklig Måltid .
LYCKA TILL !
lördag 6 januari 2018
CLEMENTIN-MARMELAD I MIKRO .
HEJSAN !
DET HÄR ÄR GOTT, MEN DET ÄR BARA
EN LITEN SATS CA 2 DL.
PASSA PÅ NU NÄR DET FINNS CLEMENTINER.
17 MINUTER I MIKRO.
HÄR ÄR RECEPTET :
4 clementiner ,
1 dl socker ,
3 msk vatten ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Tvätta frukten i ljummet vatten och torka.
Skala tre av clementinerna och skär klyftorna
i mindre bitar .
Skär den återstående clementinen i tunna skivor
och dela dem i mindre bitar .
LÄGG fruktbitarna i en skål med lock avsedd för
mikro.
Blanda i socker och vatten .
Kör på full effekt med lock i 6 minuter.
Kör ytterligare 8 minuter på full effekt UTAN lock.
Rör om .
Kör ca 3 min på halv effekt UTAN lock .
HÄLL upp i ren varm burk eller låt svalna något
och servera på rostat bröd .
Hoppas att Ni gillar det !
LYCKA TILL !
fredag 5 januari 2018
UGNSOMELETT MED KASSLER 4 PORT.
HEJSAN !
Medan omeletten sköter sig själv i ugnen
kan Du fixa en stor, krispig sallad att
servera till .
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g kassler,
2 morötter ,
1 dl hackad persilja ,
8 ägg ,
3 dl matlagningsgrädde ,
3/4 tsk salt ,
3 krm svartpeppar ,
100 g västerbottenost ,
UGN : 225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA kasslern .
Skala och tärna morötterna .
Fördela allt i en smord ugnssäker form ,
ca 20x25 cm och strö över persilja .
VISPA ihop ägg, grädde, salt och peppar .
Häll smeten i formen .
Riv och strö över ost .
Grädda mitt i ugnen tills smeten har stannat
men fortfarande är lite krämig , ca 15 min.
SMAKLIG MÅLTID !
onsdag 3 januari 2018
GRAHAMSBULLAR 22 ST .
HEJSAN !
Smaka på dessa , jättegoda !
Saftiga goda fikabullar med vetegroddar i .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
50 g smör,
4 dl mjölk,
2 tsk salt,
1 msk strösocker,
3 dl grahamsmjöl ,
3/4 dl vetegroddar,
5 1/2 - 6 1/2 dl vetemjöl,
UGN : 250 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en skål.
Smält smöret , tillsätt mjölk och värm
till 37 grader .
Vispa ut jästen med lite av degspadet .
Tillsätt resten av degspadet tillsammans
med övriga ingredienser men spara lite
vetemjöl till utbakningen .
ARBETA degen smidig med elvispens
degkrokar .
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter .
KNÅDA igenom degen på mjölat bakbord
och dela den i 20 - 22 bitar .
Forma bullar och lägg på plåtar med bak -
plåtspapper.
Pudra med lite mjöl och låt jäsa under duk
ca 30 minuter .
GRÄDDA mitt i ugnen 8 - 10 minuter.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)