lördag 27 januari 2018
PASTA MED KRABBSÅS . 3-4 PERS.
HEJSAN !
Såsen till denna rätt passar bäst tillsammans med
bandpasta , tagliatelle eller FETTUCCINE,
eller ännu hellre de riktigt breda banden
PAPPARDELLE.
HÄR ÄR RECEPTET :
3-4 portioner bandpasta ,
KRABBSÅS :
1 schalottenlök ,
2 msk olivolja ,
2 gula paprikor ,
1/2 hönsbuljongtärning ,
+ 1 dl vatten ,
2 dl CREME Fraiche ,
en aning cayennepeppar ,
1 burk krabba ,
några msk finskuren dill ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka löken och fräs den
i olja utan att bryna .
Kärna ur paprikan och skär bort mellan-
väggar .
Skär paprikan i tärningar och fräs dem
med löken utan att bryna .
Koka pastan enligt förpackningen .
TILLSÄTT buljongtärning och vatten och
koka några minuter .
Kör i matberedare och passera helst tillbaka
ner i kastrullen .
Vispa i CREME Fraiche, krydda med Cayenne-
peppar och koka upp.
Blanda i avrunnet krabbkött och dill och
hetta upp utan att koka .
SERVERA gärna med PAPPARDELLE .
mmm... !
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !
MINT- CHOKLADKAKA ... 12 BITAR .
HEJSAN !
mmm.... Smaka på den här godbiten !
Det är luften i de vispade vitorna som ska
lyfta kakan eftersom bakpulver inte ingår .
Konsistensen blir lite "kladdig"
men vansinnigt god ...
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
100 g mörk blockchoklad ,
2 dl socker ,
3 äggulor ,
1/2 dl finhackade hasselnötter ,
1 1/2 dl vetemjöl ,
3 äggvitor ,
FYLLNING & GARNERING :
200 g mintchokladplattor ,
GLASYR :
100 g mörk blockchoklad ,
1 msk smör/margarin ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret tillsammans med den sönder -
brutna blockchokladen på svag värme i en
tvåliters - kastrull .
Dra kastrullen från värmen .
Rör ner sockret och äggulorna .
Blanda i nötter och mjöl .
VISPA vitorna till hårt skum och vänd försiktigt
ner dem i smeten .
Grädda kakan i en tårtform , helst av teflon, med
ett runt , tillklippt , smort bakplåtspapper i botten.
Smörj också formens kanter .
GRÄDDA i 175 grader i ca 40 minuter.
Stjälp upp kakan .
Låt vila i ca 5 min .
SKÄR kakan i 2 bottnar .
Lägg ihop bottnarna med mintchokladplattorna emellan.
Spara 5 - 6 stycken till garneringen .
SMÄLT blockchokladen till glasyren tillsammans med
smöret/margarinet .
RÖR om och bred den över kakan .
Bryt sönder de återstående mintchokladplattorna och
stick ner i glasyren innan den stelnat .
LYCKA TILL !
tisdag 16 januari 2018
KÖTTFÄRSGRATÄNG MED VINTERSALLAD, 4 PERS.
HEJSAN !
Denna är mmm....himla god !
Prova
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
1 burk krossade tomater ,
300 g nötfärs ,
1 köttbuljongtärning ,
1/2- 1 tsk curry ,
1/2 - 1 tsk paprikapulver ,
1 krm svartpeppar ,
1/2 tsk salt ,
1 msk vetemjöl ,
ROTSAKSMOS :
500 g potatis ,
200 g selleri ,
100 g palsternacka ,
2 dl mjölk ,
1 morot ,
peppar ,
1 dl riven ost ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA löken .
Koka upp tomatkrosset .
Lägg i löken och klicka ner färsen .
Tillsätt buljongtärning och kryddor
eventuellt salt .
Koka ca 10 minuter .
Red av med vetemjöl och koka
ytterligare 5 minuter .
SKÄR potatis , selleri och palsternacka
i mindre bitar .
Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Mosa rotsakerna .
Späd med mjölk .
Grov-riv moroten och blanda i .
Smaksätt med salt och peppar .
HÄLL köttfärsröran i en ugnssäker form .
Bred över moset .
Strö över osten .
GRÄDDA i 225 grader ca 15 minuter.
SERVERA med
VINTERSALLAD :
1 klyfta isbergssallad
2 stjälkar blekselleri ,
100 g brysselkål ,
1 röd paprika ,
citron,
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA salladen , skär bleksellerin i tunna skivor,
brysselkålen och paprikan i fina strimlor .
BLANDA i en skål .
Pressa över citron.
LYCKA TILL !
POTATIS- & TOMATGRATÄNG, 4 PERS.
HEJSAN !
Den här är käck , väldigt god dessutom,
Du kan bjuda den till vad Du känner för.
Kött, korv, fisk eller som den är .
HÄR ÄR RECEPTET :
6 stora potatisar ,
4 stora tomater ,
1-2 gula lökar ,
1-2 vitlöksklyftor ,
2 msk matolja ,
1/4 tsk torkad oregano,
salt och peppar ,
1/2 dl olivolja ,
GARNERING :
3 msk hackad färsk basilika
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA potatisen och skär den i
ett par mm tjocka skivor .
Skär tomaterna i 1/2 cm tjocka skivor .
Skala och finhacka löken .
SÄTT ugnen på 200 grader .
Smörj en gratängform med lite matolja.
Lägg den hackade löken i botten på
formen och varva potatis, tomatskivor
och finhackad vitlök ovanpå .
Krydda med oregano, salt och peppar
och ringla över olivoljan .
GRÄDDA formen i ugnen tills potatisen
är mjuk, ca 45 minuter .
Strö över hackad färsk basilika och
servera gratängen till vad Du vill
+ gärna gröna blad.
LYCKA TILL !
tisdag 9 januari 2018
SMAL VITKÅLSSALLAD MED STING . 4 PORT.
HEJSAN !
Smaka på den här ! inte dum alls .
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g strimlad vitkål ,
1 liter kokande vatten ,
2 msk Sweet chilisås ,
salt och peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG kålen i ett durkslag och
slå kokande vatten över .
Låt svalna och blanda med
Sweet chilisås , salt och peppar .
Denna sallad kan Du servera till vilken
maträtt , Du än bjuder på .
LYCKA TILL !
KÖTTFÄRSPAKET 4 PERS.
HEJSAN !
Att linda in köttfärsen i stora salladsblad
är ett trevligt sätt att bjuda på lunch .
Prova Du också !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 medelstor lök ,
1 vitlöksklyfta ,
600 g nötfärs ,
2 cl soja ,
2 cl ostronsås ,
salt å peppar ,
250 g böngroddar ,
200 g stekta nudlar ,
3 salladslökar ,
strimlade
2 tsk vita sesamfrön ,
rostade
8 stora salladsblad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka lök och vitlök .
Fräs i olja i en stor stekpanna .
Lägg i färsen och bryn den sakta
i 10 minuter .
Smaksätt med soja, ostronsås, salt
å peppar .
BLANDA med böngroddar, nudlar,
salladslök, och sesamfrön.
Hetta upp och fördela i salladsbladen.
Vik ihop till strutar eller paket .
Smaklig Måltid .
LYCKA TILL !
lördag 6 januari 2018
CLEMENTIN-MARMELAD I MIKRO .
HEJSAN !
DET HÄR ÄR GOTT, MEN DET ÄR BARA
EN LITEN SATS CA 2 DL.
PASSA PÅ NU NÄR DET FINNS CLEMENTINER.
17 MINUTER I MIKRO.
HÄR ÄR RECEPTET :
4 clementiner ,
1 dl socker ,
3 msk vatten ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Tvätta frukten i ljummet vatten och torka.
Skala tre av clementinerna och skär klyftorna
i mindre bitar .
Skär den återstående clementinen i tunna skivor
och dela dem i mindre bitar .
LÄGG fruktbitarna i en skål med lock avsedd för
mikro.
Blanda i socker och vatten .
Kör på full effekt med lock i 6 minuter.
Kör ytterligare 8 minuter på full effekt UTAN lock.
Rör om .
Kör ca 3 min på halv effekt UTAN lock .
HÄLL upp i ren varm burk eller låt svalna något
och servera på rostat bröd .
Hoppas att Ni gillar det !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)