lördag 10 februari 2018

SMOOTHIE PÅ AVOCADO, RÖDBETA, DADLAR & BANAN 4 GLAS.



                 HEJSAN !

Smaka  på  detta ,  så  mmm...  gott,
man vill ha mer när det är slut !!

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  rödbetor ,  skalade
1  avokado ,
1  banan ,
4  dadlar ,
1  pressad  lime,
4  dl  äppeljuice,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Skala  frukterna  och  skär  i  mindre  bitar .
Riv  rödbetan  på  rivjärn .
Mixa  alla  ingredienser  i  mixer/matberedare/
BLENDER .

Serveras  väl  kyld .

LYCKA  TILL !

UGNSPANNKAKA MED KORV OCH TOMAT 2 PORT.



                HEJSAN !

Dubbla  ingredienserna  så  räcker  det  till  flera .
Gott  var  det  i alla fall,  - smaka  Du  också !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  dl  vetemjöl ,
2  dl  mjölk ,
salt å peppar ,
2  ägg ,
1  liten  rödlök ,
150  g  prinskorv ,
1  tsk  rapsolja ,
8  körsbärstomater ,
Servera  med  :
sallad ,
majs,
UGN :225  grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Vispa  samman  mjöl,  mjölk,  salt  och  peppar
till  en  slät  smet .
Vispa  i  äggen  och  låt  svälla  i  10  minuter .
Skala  och  klyfta  löken  och  dela  prinskorven
i  bitar .
Olja  en  form ,  20 x 30  cm  och  lägg  i  lök
och  korv .
Baka  i  ugnen  i  10  minuter .
Häll  i  äggsmeten  och  baka  i  15  minuter .
Strö  över  delade  tomater  och  baka  ytterligare
5  minuter .
Servera  med  sallad  och  majs .
mmm...
himla  gott  !

LYCKA  TILL !

 

MIN LUNCH - KESORULLAR MED KOKT ÄGG...



                     HEJSAN !

I går  blev  det  " snabb-lunch",
gott  och  mättande !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  ägg ,
1  msk  majonnäs ,
2  tunna  skivor  skinka ,
1  salladsblad ,
4  msk  naturell  Keso ,
några  gurkstavar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Koka  ägget  5-6  minuter.
Fyll  skinkskivorna  med  ett  salladsblad ,
keso  och  gurkstavar .
Rulla  ihop .
Servera  med  ägg ,  majonnäs  och
1  kopp  gott  te .

SMAKLIG  MÅLTID !

torsdag 8 februari 2018

FINA FISKGRYTAN ! 4 PORT.



               HEJSAN !

mmm....Njutbart !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  purjolök ,
1  röd  paprika ,
smör  till  stekning ,
7  dl  fiskbuljong ,
2  msk  hummerfond ,
1  krm  kajennpeppar ,
1/2  tsk  paprikapulver ,
3  dl  torrt  vitt  vin ,
300 - 400 g  fryst  fisk,  torsk och  lax
eller  fisk- och  skaldjursmix .
3-6  körsbärstomater ,  på  kvist ,
Garnering :dill ,  gräslök.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Strimla  purjolöken ,  skär  paprikan  i mindre  bitar .
Fräs  hacket  i  smör  i  ett  par  minuter .
Tillsätt  buljong,  fond  och  kryddor .
Låt  puttra  ihop  i  ca  10  minuter .
Häll  i  vinet,  sjud  upp  soppan  och  tillsätt   fisken .
Låt  puttra  på  svag  värme  under  lock  tills  all
fisk  är  klar .
Skålla  tomaterna  i  sjudande  vatten  under  tiden,
ta  upp  och  skala  dem .
Toppa  grytan  med  delade  tomater  och  hackad
dill  och  gräslök .
Servera  med  kokt  potatis  eller  ris .

SMAKLIG  MÅLTID !

TIPS !  Aioli  är  gott  till .

ANNAS LÅNGPANNEBRÖD 20 ST .



                          HEJSAN !

Matigt  bull-bröd  med  morötter  och  russin  !
Ost  och  marmelad  passar  bra  som  pålägg
men  de  är  ruskigt  goda  enbart  med  smör.
Går  bra  att  frysa .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
50  g  jäst,
3/4  dl  olivolja ,
3  dl  filmjölk ,
1  dl  finriven  morot ,
1  dl  russin ,
1  tsk  salt ,
9  dl  vetemjöl ,
UGN :  225  grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Värm  olivolja  blandad  med  filmjölk
till  37  grader.
Rör  ut  jästen  i  lite  av  degspadet .
Tillsätt  resterande  deg- spad .
Häll  över  deg-spadet  i  en  bunke  och
tillsätt  morot,  russin  och  salt .
Rör  ner  mjölet  i  blandningen .
Arbeta  degen  kraftigt  tills  den  släpper
bunken .
Låt  jäsa  ca  30  min.
Knåda  degen  och  kavla  ut  den  till
en  35-40  cm  stor  platta.
Lägg  den  i  en  smord  långpanna .
Sporra  ut  ca  20  bitar  och  sikta  över
lite  mjöl .
Låt  jäsa  ytterligare  15- 20  min.
Grädda  ca  20  min.

mmm.... godast  med  bara  smör, tycker jag !

LYCKA  TILL !

onsdag 7 februari 2018

KYCKLINGFRIKASSE' 4 PORT.



                    HEJSAN !

Det  här  var  då  himla  gott !
Inom  en  halvtimma  är  maten  på  bordet !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  KYCKLINGFILE'ER  a' 125 g,
1  msk  flytande  smör /margarin ,
1 1/2  tsk  paprikapulver ,
3  msk  vetemjöl ,
3 - 4  dl  hönsbuljong (tärning)
2  röda  paprikor ,
1  dl  CREME Fraiche ,
1  dl  mjölk ,
1  dl  riven  ost ,
salt  och  peppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Strimla  KYCKLINGFILE'ERNA.
Smält  smöret  och  rör  ner  paprikapulver 
och  mjöl .
Häll  på  buljong.
Lägg  i  de  råa  kycklingbitarna  och  låt
sjuda  ca  20  minuter .
Strimla  paprikorna  och  låt  dessa  koka 
med  de  sista  5  min.
Häll  på  fraiche , mjölk  och  ost .
Smaka  av  med  salt  och  peppar .

Servera  med  ris  och  broccoli ,

LYCKA  TILL !

tisdag 6 februari 2018

FARSTUKAKA .




               HEJSAN !

Det  här  är  kakan  som  räddar  situationen
när  kaffesugna  gäster  oväntat  hälsar  på .
Jättegod !
Det  är  kakan  för  stunden ,  försvinner  i 
ett  huj ,  inget  att  frysa  in .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100  g  smör eller  margarin ,
2  dl  socker ,
3  ägg ,
1  dl  vetemjöl ,
1  dl  kakaopulver ,
1  tsk  VANILA ,
ett  par  msk  mandelspån ,
ugn  :  175  grader.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  fettet  i  en  kastrull  och  drag 
den  från  värmen .
Rör  i  socker  och  ägg  .
Fortsätt  blanda  i  mjöl,  kakao  och  VANILA .
INGET  bakpulver  eftersom  det  ska  bli  en
kompakt  saftig  kaka .
Bred  ut  smeten  i  smord  och  bröad  form,
ca  24  cm  i  diameter.
Strö  på  mandelspån .
GRÄDDA  KAKAN  PRECIS  15  MINUTER .

LYCKA  TILL !