söndag 18 februari 2018
ÄPPLEPAJ MED KOLASMAK 4-6 PORT.
HEJSAN !
Nu får vi allt ha något riktigt gott
till efterrätt , vad sägs om denna ?
mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
1 rund smördeg , ca 400 g
eller 4-5 degplattor,
4 - 5 röda äpplen ,
25 g kallt smör /margarin ,
3/4 dl ljust eller mörkt
MUSCOVADO - socker ,
UGN : 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG smördegen i en pajform, ca 27 cm
i diameter.
Om Du använder smördegsplattor så kavla
ihop dem så att de täcker pajformsbottnen.
DELA äpplena i tunna klyftor, ta bort
kärnhusen .
Lägg klyftorna i ett vackert mönster över
pajbottnen .
HYVLA över kallt smör och strö över
MUSCOVAD- sockret .
Om det klibbar ihop så pensla ut det med
brödpensel när det mjuknat i ugnen .
GRÄDDA i ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
KALASKASSLER MED TOMAT & PARMESAN, 6-8 PERS.
HEJSAN !
FESTLIG vardagsmat som går rekord-snabbt att laga !
Fyll kasslern med ost och tomat, toppa med färsk parmesan
och väldoftande timjan .
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 1, 2 kg kassler ,
honungssenap ,
8 - 10 halvcentimeter-tjocka ostskivor ,
3 - 4 skivade tomater ,
färsk timjan ,
1/2 dl grovriven färsk parmesanost ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kasslern i centimetertjocka skivor
nästan ända ner .
Skivorna ska fortfarande hålla ihop .
BRED senap mellan skivorna .
STOPPA ner en ost- och tomatskiva i
varje ficka .
STRÖ 2-3 msk klippt timjan över kasslern .
Strö över osten .
Stek i 175 grader på nedersta falsen i
ugnen ca 20 min tills osten smält och
rätten fått fin färg .
SMAKLIG MÅLTID
och
TIPS ! Servera med kokt potatis och
smörfrästa färska kantareller.
LYCKA TILL !
LAXBÖRSAR MED CITRON- & BASILIKASÅS , 4 PORT .
HEJSAN !
Kolla här !
LÄCKER, lättlagad bjudrätt !
Fyll FILEER av lax med mandel, ost och pesto
och stek dem i ugn .
Toppa med räkor och servera med ljuvlig citron-
och basilikasås .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 bit LAXFILE' med skinn,
600 g.
3/4 tsk salt ,
2 krm peppar ,
100 g pesto ,
1 dl flagad mandel ,
1 dl riven ost ,
CITRON- och BASILIKASÅS :
1 hönsbuljongtärning +
3 dl vatten ,
1 dl grädde ,
2 msk vetemjöl ,
1 dl hackad färsk basilika ,
eller 2 tsk torkad ,
1 msk pressad citron ,
2 krm salt ,
1 krm peppar ,
GARNERING :
4-12 räkor ,
basilika ,
citron.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i portionsbitar .
Skär en ficka i varje bit och lägg
dem med skinnsidan ner på ett
ugnssäkert fat.
Salta och peppra .
BLANDA pesto, mandelflagor och riven ost .
Fördela det i fickan .
Lägg folie över laxen och stek den i mitten
av ugnen ca 15 min. i 225 grader .
Ta av folien de sista 5 min .
KOKA upp vattnet och buljongtärningen .
Blanda grädde och mjöl och rör ner det i
buljongen . LÅT sjuda 5 min .
TILLSÄTT basilika, citronsaft, salt oh peppar.
GARNERA fisken med räkor, färsk basilika
och citronskivor .
SERVERA med såsen, kokt ris och en sallad .
LYCKA TILL !
lördag 17 februari 2018
LAX UNDER FRASIGT TÄCKE, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... Det här måste Ni smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portionsbitar LAXFILE'
2 skivor vitt bröd ,
1 dl hackade örter ,
dill, persilja och gräslök,
50 g smält smör ,
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG LAXFILEERNA i en ugnsfast form .
RV brödet och blanda med hackade örter.
Strö blandningen över laxen och ringla över
det smälta smöret .
GRATINERA mitt i ugnen tills brödet är frasigt
ca 15 minuter .
SERVERA med potatismos .
mmm....
LYCKA TILL !
KALASGOD GRATÄNG MED BANAN & JORDNÖTTER . 4 PORT.
HEJSAN !
Fyll en form !
En härlig allt-i-ett-rätt är den här krämiga
rotsaksgratängen med banan och jordnötter .
mmm....himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 palsternackor, 400 g
1/2 rotselleri, 200 g
4 morötter, 400 g
1 purjolök ,
2 dl CREME Fraiche ,
3 1/2 dl mjölk ,
1-2 tsk curry ,
salt , peppar ,
100 g riven ost ,
2 bananer ,
100 g Torr- rostade jordnötter ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA rotfrukterna och riv dem grovt .
Rensa och skiva purjolöken fint .
Blanda rotfrukter och lök .
VÄRM CREME Fraiche, mjölk och curry
i en kastrull .
Vispa till en slät sås och häll över
grönsakerna .
Rör så att allt blandas . Salta och peppra .
FÖRDELA blandningen i smord ugnssäker
form.
Strö över ost .
Ugnsbaka 20 minuter i 200 grader tills
gratängen fått färg .
SKÄR bananerna i skivor .
Fördela dem på gratängen och strö över
jordnötterna .
GRÄDDA i 5 - 10 minuter till .
SMAKLIG MÅLTID !
FYLLT KALKONBRÖST 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kalkonbröst ,
1 dl finhackade torkade tomater ,
3 finhackade vitlöksklyftor ,
1 kvist färsk salvia ,
salt och malen vitpeppar ,
smör / margarin till stekning .
SÅS :
Steksky ,
2 dl grädde ,
TILLBEHÖR :
klyftpotatis ,
enkel sallad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
SKÄR upp kalkonbröstet så att det fläks ut.
Fördela tomat, vitlök och salvia på köttet .
Salta, peppra och rulla ihop .
Stick grillpinnar eller tandpetare genom bröstet
så att det håller ihop .
HETTA upp en klick smör i en stekpanna som
tål ugnsvärme .
Stek kalkonen runt om tills den får fin färg och
efterstek i ugnen minst 20 minuter .
Stick med en tunn sticka och är köttsaften som
kommer ut klar är köttet färdigt .
KOKA ur pannan med grädden .
SKIVA upp bröstet och servera med klyftpotatis,
sallad och sås .
Underbart gott !
LYCKA TILL !
fredag 16 februari 2018
LJUMMEN BULGURSALLAD 4 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
Hacka en gul lök .
Dela 1 paket cocktailtomater
i halvor .
Koka 4 portioner bulgur , enligt anvisningar
på paketet(brukar vara ca 1 dl bulgur/3 dl vatten/
port, ca 10- 12 min)
Blanda ner den hackade löken , tomaterna ,
ca 75 g färsk spenat och 2 msk olivolja.
Smaksätt med några droppar citron, salt och
nymalen peppar .
SERVERA med rökt lax .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)