torsdag 22 februari 2018
THAIWOK MED RÄKOR OCH FISKSÅS , 4 PORT.
HEJSAN !
Smaka på den här ..... mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g räkor , med skal ,
450 Wok-grönsaker ,
1 msk olja,
2 hackade vitlöksklyftor ,
1/2 msk riven färsk ingefära ,
2 msk fisksås ,
2 msk hot sweet chilisås ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna .
WOKA grönsakerna i olja .
Tillsätt vitlök, ingefära, fisksås
och chilisås .
Blanda ner räkorna .
LÅT allt bli varmt .
Smaka av med mer fisksås och
chilisås .
GARNERA med färsk persilja
eller koriander .
SÅ HIMLA GOTT !
LYCKA TILL !
KÖTTFÄRSRÖRA OCH POTATISMOS 5 PORT.
HEJSAN !
mmm....!
Det här var ett tag sen vi åt , men det pratas om ännu !
HÄR ÄR RECEPTET :
KÖTTFÄRSRÖRA :
1 gul lök ,
olja och smör till stekning ,
500 g mager nötfärs ,
eller blandfärs ,
1 msk vetemjöl ,
2 dl vatten ,
2 msk tomat - PURE' ,
2 msk HP -sås ,
1 tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
1 tsk oregano ,
1 /2 tsk timjan ,
1 dl majs ,
1 dl tärnad grön paprika ,
POTATISMOS :
750 g potatis ,
1 msk smör ,
ca 1 1/2 dl mjölk ,
upphettad
salt , peppar ,
ca 1 dl riven ost,
SERVERING :
skivad tomat och gurka
UGN :225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med att skala och koka potatisen
till moset .
FRÄS löken till köttfärsen i lite olja i en
gryta .
Stek köttfärsen i en stekpanna i smör och
lägg över efter hand i grytan .
STRÖ över vetemjölet , blanda i vatten ,
tomat-PURE', HP-sås, salt och kryddor .
Koka köttfärsröran i ca 5 minuter .
Blanda i majs och paprika och låt puttra
en liten stund .
PRESSA eller mosa den kokta potatisen .
Rör i smöret och den heta mjölken lite i
taget .
Smaksätt med salt och peppar .
LÄGG köttfärsröran i en smord ugnssäker
form och klicka på moset så det täcker .
Jämna till ytan med en gaffel och strö över
osten .
GRATINERA den i ugnen 10 - 15 minuter
tills den fått fin färg .
SERVERA gärna med sallad av skivad
tomat och gurka .
SMAKLIG MÅLTID !
onsdag 21 februari 2018
KYCKLING OCH PAPRIKA UNDER CURRYTÄCKE ...4 PORT.
HEJSAN !
Vad ska vi äta ikväll ?
Detta får Ni inte missa , -Ni ångrar er inte !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl fullkornsris ,
1 grön paprika ,
1 röd paprika ,
4 KYCKLINGFILE'ER ,
1/2 tsk salt ,
200 g Naturell färskost , 16 %
2 dl vatten ,
1 påse curry kryddmix ,
TILLBEHÖR :
Salladsblad och ett gott bröd till .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens
anvisning .
SKÖLJ kärna ur och strimla paprikan .
Lägg KYCKLINGFILE'ERNA i en ugnssäker form .
Strö över saltet och den strimlade paprikan .
BLANDA färskosten med lite av vattnet .
Tillsätt resten av vattnet och kryddmixen .
HÄLL såsen över kyckling och paprika .
TILLAGA mitt i ugnen i 225 grader 15 - 20 min.
Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att
köttsaften är klar utan rosa inslag .
SERVERA kycklingen med ris, sallad och bröd .
LYCKA TILL !
APRIKOS- KYCKLING-GRYTA ... 4 PORT
HEJSAN !
....med QUINOA -sallad , - det är då himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 KYCKLINGLÅRFILE'ER, ca 500 g
1 msk smör/margarin,
salt, peppar
2 krm mald ingefära ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
1/2 finstrimlad röd chili,
8 hela torkade aprikoser ,
3 msk kycklingfond ,
2 dl vatten ,
1 dl grädde ,
sallad och tomater ,
QUINOASALLAD :
2 dl QUINOA ,
5 dl hönsbuljong ,
1/2 dl pumpafrön ,
1/2 nötter ,
massor med hackad persilja .
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN KYCKLINGFILE'ERNA i smör/margarin .
Salta , peppra och strö över ingefära .
Lägg över bitarna i en gryta .
LÄGG i vitlök, chili, aprikoser, fond, vatten och
grädde, sjud grytan i 10 minuter .
KOKA QUINOAN i hönsbuljongen i 10 minuter .
Häll av vätskan, blanda QUINOAN med pumpa-
frön, nötter och persilja .
SERVERA kycklinggrytan med QUINOAN ,
sallad och tomater .
LYCKA TILL !
tisdag 20 februari 2018
MIN VANILJSOCKERKAKA ,
HEJSAN !
Den här är bra att ha " på lut " i frysen .
Så himla go' lite kompakt , men det är
ju det som är så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör /margarin ,
2 1/2 dl socker ,
3 ägg ,
3 dl vetemjöl ,
1 msk vaniljsocker ,
1 tsk bakpulver .
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker poröst .
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning .
Blanda samman de torra ingredienserna
och rör ner dem i äggsmeten .
HÄLL smeten i en väl smord och mjölad
form, ca 1 1/2 liter .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i
175 grader 40 - 50 minuter, eller tills
kakan känns torr och fast .
Känn efter med sticka .
TREVLIG FIKA-STUND !
FISKGRATÄNG MED GRÖNSAKER .
HEJSAN !
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG 300 g TORSKFILE' i en ugnsfast form
krydda fisken med Citronpeppar och lite salt
på en bädd av 300 g blandade frysta grönsaker.
RÖR samman 2 ägg, 2 dl mjölk och 1 dl
riven smakrik ost .
GRATINERA I UGN 200 GRADER
ca 25 minuter .
ATT ha till : potatismos och knäckebröd
med riven morot på.
LYCKA TILL !
måndag 19 februari 2018
MUSTIG KÖTT - & RÖDBETSGRYTA . 4 PORT.
HEJSAN !
mmm....
Någon gång kanske , när det är något speciellt !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g rostbiff ,
2 msk kinesisk soja ,
1 hackad gul lök ,
1 msk smör/margarin ,
4 dl köttbuljong ,
1 lagerblad ,
1 morot ,
3 färska rödbetor ,
2 msk kallt vatten ,
2 tsk potatismjöl ,
1 msk rödvinsvinäger ,
salt och peppar ,
SERVERING :
Kokt potatis .
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA köttet och lägg ner det i sojan .
STEK löken i smör i en gryta .
Häll på buljong och smula ner lagerblad .
Koka upp .
Lägg ner köttet i omgångar och låt sjuda
i 15 minuter .
FINSTRIMLA morot och rödbetor och lägg
ner i grytan att koka med de sista 5 minuterna.
Blanda vatten och potatismjöl och rör ner det
i grytan .
Koka upp .
Smaka av med vinäger, salt och peppar .
SMAKLIG MÅLTID ,
och
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)