söndag 11 mars 2018

BLÅBÄRSPAJ MED VANILJGRÄDDE 4 PORT.



                           HEJSAN !

mmm....Smulpaj  utan  vetemjöl  fungerar  utmärkt-
det  blir  faktiskt  ännu  godare  så  här !
Smaka  Ni  också .


HÄR  ÄR  RECEPTET :
2 - 3  dl  blåbär ,
40  g  smör ,
1 1/2  dl  kokosflingor ,
1  dl  MANDELMJÖL  eller
mixad  mandel ,
1  ägg  ,
1  näve  valnötter ,

SERVERING :
vispad  grädde  smaksatt  med  vaniljpulver,
(obs !  ej  vaniljsocker)
UGN  200  GRADER .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
LÅT  frysta  bär  tina .
Fördela  dem  i  en  ugnssäker  form
så  att  de  täcker  bottnen .
SMÄLT  smöret .
Blanda  ner  kokos  och  MANDELMJÖL .
Rör  ner  ägget .
Grovhacka  och  blanda  i  nötterna .
Klicka  ut  blandningen  ovanpå  bären
så  att  de  täcks .
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  tills  ytan  har 
fått  fin  färg ,  ca  15  minuter .

LYCKA  TILL !

NÖTKAKA med läcker glasyr 14 bitar.




                                   HEJSAN !

Överraska  med  en  mjuk  kaka  till  eftermiddags- kaffet.
Den  här  är  härligt  saftig  och  glasyren  är  så  god  att
Du  kan  äta  den  med  sked ....

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100 g  smör/margarin ,
1 1/2  dl  gräddfil ,
150  g  blandade  nötter ,
2  dl  vetemjöl ,
2  tsk  bakpulver ,
2  ägg  ,
2 1/2  dl  strösocker ,
GARNERING :
3/4  dl  vispgrädde ,
150  g  NUTELLA ,
pistage- eller  annan  sorts  nötter ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  smöret .
Häll  i  gräddfilen .
MAL  nötterna  i  mandelkvarn .
Blanda  med  vetemjöl  och  bakpulver .
VISPA  ägg  och  socker  poröst .
Vänd  ner  den  torra  blandningen 
växelvis  med  smöret/ gräddfilen .
Häll  smeten  i  en  smord  och  mjölad 
1 1/2  liters- form ,  gärna   med  hål  i
mitten .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen ,
45  minuter .    LÅT  svalna .

GARNERING :
KOKA  upp  grädden  .
Tillsätt  NUTELLAN  och  rör  om .
Låt  svalna  och  tjockna  något.
Bred  glasyren  på  kakan .
Garnera  med  nötter .
Låt  stelna .

TIPS !
            SERVERA  gärna  kakan  med  bär  och  vispad  grädde .

LYCKA  TILL !

fredag 9 mars 2018

RÖDBETSSALLAD MED FETAOST, 2 PERS.



                   HEJSAN !

Mums !
Himla  god  sallad,  bara  att  äta  som  den är !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

SKÄR  2 - 3  medelstora  kokta  Rödbetor  i  tunna  skivor
eller  klyftor .
Fördela  Rödbetor  och  1  liten  påse  späda  Salladsblad ,
t ex  MACHE',  på  2  tallrikar.
Smula  över  150  g  Fetaost  och  toppa  med  grovt  hackade
Valnötter  och   Sultanrussin .
RINGLA  över  1  msk  Äppelcidervinäger  och  2  msk
Olivolja .
Salta  och  Peppra .

SMAKLIG  MÅLTID !

torsdag 8 mars 2018

PESTOGRATINERAD LAX MED FETAOST & RÖDBETOR , 4 PORT.



                    HEJSAN !

Här  blir  det  ett  extra  plus  för  de  vackra  färgerna
i  denna  rätt !
Dessutom  mmm..... så  himla  god !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500  g  LAXFILE'
salt och peppar ,
1  dl  pesto ,
500  g  rödbetor ,
100  g  krämig  färskost ,
t ex  PHILADELPHIA,
100 g  fetaost ,
2  dl rucolasallad ,
2  msk  vitvinsvinäger ,
3  msk  olivolja ,
UGN :  175  grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BÖRJA  med  att  skrubba  rödbetorna .
Koka  dem  mjuka  men  se  till  att  de
har  lite  tuggmotstånd  kvar .
Låt  dem  svalna  lite .
Skala  och  skär  dem  i  klyftor .
LÄGG  laxbitarna  i  en  ugnssäker  form .
Salta ,  peppra  och  bred  på  pesto  i  ett 
jämt  lager .
Tillaga  laxen  mitt  i  ugnen  ca  15  min.
MIXA  med  stavmixer  färskost  och  feta-
ost  till  en  luftig  kräm .
Vänd  samman  rödbetor,  rucolasallad , 
vitvinsvinäger  och  olivolja .

SERVERA  den  luftiga  krämen  till  .

LYCKA  TILL !

MIN, SKALDJURSSÅS TILL PASTA 2 port.



                    HEJSAN !

Denna  är  riktigt  god ,  smaka  själva !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
125  g  torr  pasta  eller  motsvarande
mängd  färsk
2  dl  färdig  skaldjurssoppa ,(KELDA)
ca  150  g  räkor  och  kräftstjärtar ,
2  msk  hackad  dill ,
TILLBEHÖR :
grönsallad ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  pastan  enligt  anvisning  på 
förpackningen .
VÄRM  soppan  .
Lägg  i  skaldjur  och  dill .
Nu är det klart !

SMAKLIG  MÅLTID
          och
LYCKA  TILL !


FETA- & AVOKADOKRÄM PÅ SALLADSKRUSTAD 8 ST .



                    HEJSAN !

Perfekt  som  förrätt  eller  buffen .
Du  väljer  själv  om  Du  vill  spritsa  krämen
på  små  fina  salladsblad  eller  i  frasiga 
krustader .
mm.... !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  mogen  avokado ,
100 g fetaost ,
1  dl  CREME Fraiche ,
1  msk  pressad  citron ,+
1  tsk  rivet  citronskal ,
1  tsk  flytande  honung ,
1/2  krm  cayennepeppar ,
8  små  salladsblad ,  eller
8  små  krustader ,
8 - 10  rostade  hackade  mandlar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
MIXA  avokado,  fetaost  och  CREME Fraiche
slätt  med  stavmixer .
Smaksätt  med  citronskal  och  - saft,  honung
och  chili .
FYLL  en  spritspåse  och  spritsa  krämen  i  sallads-
bladen  eller  i  krustaderna .

GARNERA   med  mandel .

LYCKA  TILL !


     

onsdag 7 mars 2018

SÖTSUR SKINKGRYTA MED ANANAS & KOKOS 2 PERS.



                     HEJSAN !

MJA,  -  Ni  får  smaka  själva !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
300 g  benfri  färsk  skinka  eller  bog ,
2  tsk  soja ,
1  gul  lök ,
1  röd  paprika ,
1  liten  burk  ananas- ringar,  i  juice
ca  200  g
2  tsk  balsamvinäger ,
1/2  tsk  salt ,
1  msk  strimlad  färsk  ingefära,
1 - 2  tsk  potatismjöl +  2  msk  vatten ,
kokosflingor,

TILLBEHÖR :
Kokt  ris , och
kokt  broccoli

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
STRIMLA  köttet tunt  och  blanda  det  med  sojan .
Skiva  lök  och  paprika .
KOKA  upp  ananas-spadet  med  vinäger,  salt  och
ingefära .
Koka  löken  i  spadet  3  min.
Blanda  ner  köttet  och  paprikan .
Låt  grytan  koka  5  min.
BLANDA  potatismjöl  och  vatten  och  rör  ner  i
grytan .
Låt  den  koka  upp  igen .
Blanda  i  ananas  i  bitar .
Salta  och  peppra  lätt .
STRÖ  över  kokos .

SMAKLIG  MÅLTID !