söndag 11 mars 2018
BLÅBÄRSPAJ MED VANILJGRÄDDE 4 PORT.
HEJSAN !
mmm....Smulpaj utan vetemjöl fungerar utmärkt-
det blir faktiskt ännu godare så här !
Smaka Ni också .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 - 3 dl blåbär ,
40 g smör ,
1 1/2 dl kokosflingor ,
1 dl MANDELMJÖL eller
mixad mandel ,
1 ägg ,
1 näve valnötter ,
SERVERING :
vispad grädde smaksatt med vaniljpulver,
(obs ! ej vaniljsocker)
UGN 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT frysta bär tina .
Fördela dem i en ugnssäker form
så att de täcker bottnen .
SMÄLT smöret .
Blanda ner kokos och MANDELMJÖL .
Rör ner ägget .
Grovhacka och blanda i nötterna .
Klicka ut blandningen ovanpå bären
så att de täcks .
GRÄDDA mitt i ugnen tills ytan har
fått fin färg , ca 15 minuter .
LYCKA TILL !
NÖTKAKA med läcker glasyr 14 bitar.
HEJSAN !
Överraska med en mjuk kaka till eftermiddags- kaffet.
Den här är härligt saftig och glasyren är så god att
Du kan äta den med sked ....
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 1/2 dl gräddfil ,
150 g blandade nötter ,
2 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
2 ägg ,
2 1/2 dl strösocker ,
GARNERING :
3/4 dl vispgrädde ,
150 g NUTELLA ,
pistage- eller annan sorts nötter ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret .
Häll i gräddfilen .
MAL nötterna i mandelkvarn .
Blanda med vetemjöl och bakpulver .
VISPA ägg och socker poröst .
Vänd ner den torra blandningen
växelvis med smöret/ gräddfilen .
Häll smeten i en smord och mjölad
1 1/2 liters- form , gärna med hål i
mitten .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ,
45 minuter . LÅT svalna .
GARNERING :
KOKA upp grädden .
Tillsätt NUTELLAN och rör om .
Låt svalna och tjockna något.
Bred glasyren på kakan .
Garnera med nötter .
Låt stelna .
TIPS !
SERVERA gärna kakan med bär och vispad grädde .
LYCKA TILL !
fredag 9 mars 2018
RÖDBETSSALLAD MED FETAOST, 2 PERS.
HEJSAN !
Mums !
Himla god sallad, bara att äta som den är !
HÄR ÄR RECEPTET :
SKÄR 2 - 3 medelstora kokta Rödbetor i tunna skivor
eller klyftor .
Fördela Rödbetor och 1 liten påse späda Salladsblad ,
t ex MACHE', på 2 tallrikar.
Smula över 150 g Fetaost och toppa med grovt hackade
Valnötter och Sultanrussin .
RINGLA över 1 msk Äppelcidervinäger och 2 msk
Olivolja .
Salta och Peppra .
SMAKLIG MÅLTID !
torsdag 8 mars 2018
PESTOGRATINERAD LAX MED FETAOST & RÖDBETOR , 4 PORT.
HEJSAN !
Här blir det ett extra plus för de vackra färgerna
i denna rätt !
Dessutom mmm..... så himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g LAXFILE'
salt och peppar ,
1 dl pesto ,
500 g rödbetor ,
100 g krämig färskost ,
t ex PHILADELPHIA,
100 g fetaost ,
2 dl rucolasallad ,
2 msk vitvinsvinäger ,
3 msk olivolja ,
UGN : 175 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med att skrubba rödbetorna .
Koka dem mjuka men se till att de
har lite tuggmotstånd kvar .
Låt dem svalna lite .
Skala och skär dem i klyftor .
LÄGG laxbitarna i en ugnssäker form .
Salta , peppra och bred på pesto i ett
jämt lager .
Tillaga laxen mitt i ugnen ca 15 min.
MIXA med stavmixer färskost och feta-
ost till en luftig kräm .
Vänd samman rödbetor, rucolasallad ,
vitvinsvinäger och olivolja .
SERVERA den luftiga krämen till .
LYCKA TILL !
MIN, SKALDJURSSÅS TILL PASTA 2 port.
HEJSAN !
Denna är riktigt god , smaka själva !
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g torr pasta eller motsvarande
mängd färsk
2 dl färdig skaldjurssoppa ,(KELDA)
ca 150 g räkor och kräftstjärtar ,
2 msk hackad dill ,
TILLBEHÖR :
grönsallad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på
förpackningen .
VÄRM soppan .
Lägg i skaldjur och dill .
Nu är det klart !
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
FETA- & AVOKADOKRÄM PÅ SALLADSKRUSTAD 8 ST .
HEJSAN !
Perfekt som förrätt eller buffen .
Du väljer själv om Du vill spritsa krämen
på små fina salladsblad eller i frasiga
krustader .
mm.... !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 mogen avokado ,
100 g fetaost ,
1 dl CREME Fraiche ,
1 msk pressad citron ,+
1 tsk rivet citronskal ,
1 tsk flytande honung ,
1/2 krm cayennepeppar ,
8 små salladsblad , eller
8 små krustader ,
8 - 10 rostade hackade mandlar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA avokado, fetaost och CREME Fraiche
slätt med stavmixer .
Smaksätt med citronskal och - saft, honung
och chili .
FYLL en spritspåse och spritsa krämen i sallads-
bladen eller i krustaderna .
GARNERA med mandel .
LYCKA TILL !
onsdag 7 mars 2018
SÖTSUR SKINKGRYTA MED ANANAS & KOKOS 2 PERS.
HEJSAN !
MJA, - Ni får smaka själva !
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g benfri färsk skinka eller bog ,
2 tsk soja ,
1 gul lök ,
1 röd paprika ,
1 liten burk ananas- ringar, i juice
ca 200 g
2 tsk balsamvinäger ,
1/2 tsk salt ,
1 msk strimlad färsk ingefära,
1 - 2 tsk potatismjöl + 2 msk vatten ,
kokosflingor,
TILLBEHÖR :
Kokt ris , och
kokt broccoli
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA köttet tunt och blanda det med sojan .
Skiva lök och paprika .
KOKA upp ananas-spadet med vinäger, salt och
ingefära .
Koka löken i spadet 3 min.
Blanda ner köttet och paprikan .
Låt grytan koka 5 min.
BLANDA potatismjöl och vatten och rör ner i
grytan .
Låt den koka upp igen .
Blanda i ananas i bitar .
Salta och peppra lätt .
STRÖ över kokos .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)