söndag 29 april 2018

FLÄSKFILE MED SOLTORKADE TOMATER ,.....4 PORT.




                     HEJSAN !

Så  jättegott  ihop !
HÄR  ÄR  RECEPTET :

600  g  FLÄSKFILE ,
1  msk  smör / margarin ,
1  strimlad  rödlök ,
2  pressade  vitlöksklyftor ,
1 ,5  dl  vatten ,
2  dl  matlagningsgrädde ,
200  g  soltorkade  tomater,
1  tsk  salt ,
0 , 5 tsk  svartpeppar ,
TILL  SERVERING :
500  g  FÄRSK  FETTUCCINI
eller  bandpasta ,
hyvlad  parmesanost ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  upp  saltat  pastavatten .
Skiva  köttet  i  1  cm  tjocka  skivor .
Stek  i  smör  så  att  skivorna  får  fin
färg,  ca  4  minuter .
LYFT  ur  köttet  och  lägg  i  lök,  vitlök .
Stek  under  omrörning  någon  minut .
Häll  i  vatten,  grädde  och  strimlade  tomater.
Lägg  tillbaka  köttet,  salta  och  peppra ,  låt
småputtra  i  ca  5  minuter .
KOKA  pastan  enligt  anvisningen  på  förpackningen.
Blanda  med  grytan  och  toppa  med  parmesan .

LYCKA  TILL !

lördag 28 april 2018

STEKT RIS MED KÖTTFÄRS , 4 PORT .




                   HEJSAN !

mmm.... !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

6  dl  kokt  basmatiris ,
1  msk  olja ,
500  g  nötfärs ,
1  finhackad  gul  lök ,
1  pressad   vitlöksklyfta ,
2  tärnade  röda  paprikor ,
2-3  msk  SAMBAL  OELEK ,
1  tsk  salt ,
1  tsk  svartpeppar ,
2  dl  hackad  persilja ,

TILL SERVERING :
4  ägg ,
1  msk  olja ,
0,5  tsk  FLINGSALT ,
0,5  tsk  svartpeppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

STEK  köttfärsen  i  olja  på  hög  värme  tills
den  får  fin  färg .
Sänk  värmen,  lägg  i  lök,  vitlök,  paprika
och  SAMBAL  OELEK,  stek  några  min.
Smaka  av  med  salt  och  peppar .
TILLSÄTT  riset  och  stek  tills  det  är  varmt ,
vänd  ner  persilja .
STEK  äggen  i  olja   så   som  Ni  vill  ha  dem .
Salta  och  peppra .

LYCKA  TILL !

KOLBULLE , 6 PORT .




                                 HEJSAN !

Smaka  på  detta,  någon  av  Er,  kanske  har  smakat  det  förr.

HÄR  ÄR  RECEPTET :

300  g  tärnat  rimmat  eller  rökt  sidfläsk ,
4 1/2  dl  vatten ,
3  dl  vetemjöl ,
1  tsk  salt ,
30  g  smör / margarin ,

TILL SERVERING :
rårörda  lingon .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

HETTA  upp  en  stekpanna  och  stek  fläsket  knaprigt
under  omrörning .
Lägg  upp  på  ett  hushållspapper  och  låt   rinna  av   .
BLANDA  ihop  vatten,  mjöl  och  salt  till  en  smet
och  vänd  ner  fläsket .
STEK  kolbullarna  som  pannkakor  i  smör  i  en   stek-
panna   på  medelvärme .
SERVERA  de  nystekta  kolbullarna/pannkakorna
direkt  med  rårörda  lingon .

Riktigt  gott !

LYCKA  TILL !

MIKROKLADDKAKA 8 BITAR .



                  HEJSAN !

DEN  HÄR  ÄR  HIMLA  GO' !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

125  g  matfett ,
2  ägg ,
2  dl  socker ,
1 1/2  dl  vetemjöl ,
3  msk  kakao ,
2  tsk  vaniljsocker ,

GARNERING :
frukt

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  matfettet .
Vispa  ägg   och  socker  vitt  och  pösigt .
Blanda  mjöl,  kakao  och  vaniljsocker .
VÄND  ner  matfettet  i  smeten  och  sikta
ner  mjöl- blandningen .
Blanda  till  en  smet  och  häll  den  i  en
smord  form,  23  cm  i  diameter .
KÖR  i  mikron  på  full  effekt  (750W)  i
ca  5  minuter,  lite  olika  beroende  på
ugnens  effekt .
GARNERA  med  frukt  och  servera  med
vispad  grädde .

LYCKA  TILL !

TIPS !



              HEJSAN !

Låt  två  chokladbitar  smälta  ner
i  en  kopp  kaffe  så  får  Du
en  god  chokladdryck.

mmm.....gott !

fredag 27 april 2018

LÄTTA CHOKLADKAKAN 15 - 18 SKIVOR .




                               HEJSAN !

mmm.....så  himla  god  chokladsmak,  man  vill  gärna
ta  en  till  och  en  till... !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  1/2  dl  socker ,
2  1/2  dl  vetemjöl ,
2  tsk  bakpulver ,
1  tsk  vaniljsocker ,
1/2  dl  kakao ,
150  g  smör /margarin ,
2  lättvispade  ägg ,
1 1 /2  dl  kokande  hett  vatten .
GARNERING :
30 - 50  g  vit  choklad ,
physalis ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  alla  torra  ingredienser  och  sikta  ner  i  en  skål .
Rör  ner  smör  och  lättvispade  ägg  och  till  sist  kokande  vatten .
HÄLL  smeten  i  en  smord  och  bröad  form .
GRÄDDA  kakan  på  den  nedersta  falsen i  175  grader  ca  40  min
eller  tills  den  känns  torr  med  sticka .
Ringla  över  smält  vit  choklad  .
Garnera  med  physalis .
TID :  50  min.



LYCKA  TILL !

FRÖRUTOR .... 8 ST .




                         HEJSAN !

Dessa  jättegoda  brödrutor  fick  jag  smaka
hemma  hos  en  god  vän,  och  receptet  fick
jag  med  mig !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
6  dl  vetemjöl ,
1  dl  havregryn ,
1  tsk  salt ,
1  msk  bakpulver ,
1/2  dl  linfrön ,
1/2  dl  solrosfrön ,
1/2  dl  sesamfrön ,
100  g  rumsvarmt  smör/margarin ,
3  dl  filmjölk  eller  A- fil .

GARNERING :
Solrosfrön
linfrön.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SÄTT  ugnen  på  230  grader .
Blanda  ihop  de  torra  ingredienserna:  vetemjöl,  havregryn
salt,  bakpulver  linfrön,  solrosfrön,  sesamfrön  i  en  bunke .
TILLSÄTT  smöret  och  nyp  ihop  det  ordentligt  med
mjöl-blandningen  .
Tillsätt  filmjölken  och  blanda  ihop  allt  till  en  lite
kladdig  deg .
TRYCK  ut  degen  i  en  form,  ca  15x 30 cm ,  klädd  med
bakplåtspapper .
Dela  degen  i  ca  8  rutor  med  en  kniv .
Strö  över  lite  lin- och  solrosfrön.
GRÄDDA  brödet  mitt  i  ugnen  i  20 - 23  min.
Låt  det  svalna  i  formen .

LYCKA  TILL !