söndag 29 april 2018
FLÄSKFILE MED SOLTORKADE TOMATER ,.....4 PORT.
HEJSAN !
Så jättegott ihop !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g FLÄSKFILE ,
1 msk smör / margarin ,
1 strimlad rödlök ,
2 pressade vitlöksklyftor ,
1 ,5 dl vatten ,
2 dl matlagningsgrädde ,
200 g soltorkade tomater,
1 tsk salt ,
0 , 5 tsk svartpeppar ,
TILL SERVERING :
500 g FÄRSK FETTUCCINI
eller bandpasta ,
hyvlad parmesanost ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp saltat pastavatten .
Skiva köttet i 1 cm tjocka skivor .
Stek i smör så att skivorna får fin
färg, ca 4 minuter .
LYFT ur köttet och lägg i lök, vitlök .
Stek under omrörning någon minut .
Häll i vatten, grädde och strimlade tomater.
Lägg tillbaka köttet, salta och peppra , låt
småputtra i ca 5 minuter .
KOKA pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda med grytan och toppa med parmesan .
LYCKA TILL !
lördag 28 april 2018
STEKT RIS MED KÖTTFÄRS , 4 PORT .
HEJSAN !
mmm.... !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl kokt basmatiris ,
1 msk olja ,
500 g nötfärs ,
1 finhackad gul lök ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
2 tärnade röda paprikor ,
2-3 msk SAMBAL OELEK ,
1 tsk salt ,
1 tsk svartpeppar ,
2 dl hackad persilja ,
TILL SERVERING :
4 ägg ,
1 msk olja ,
0,5 tsk FLINGSALT ,
0,5 tsk svartpeppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
STEK köttfärsen i olja på hög värme tills
den får fin färg .
Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika
och SAMBAL OELEK, stek några min.
Smaka av med salt och peppar .
TILLSÄTT riset och stek tills det är varmt ,
vänd ner persilja .
STEK äggen i olja så som Ni vill ha dem .
Salta och peppra .
LYCKA TILL !
KOLBULLE , 6 PORT .
HEJSAN !
Smaka på detta, någon av Er, kanske har smakat det förr.
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g tärnat rimmat eller rökt sidfläsk ,
4 1/2 dl vatten ,
3 dl vetemjöl ,
1 tsk salt ,
30 g smör / margarin ,
TILL SERVERING :
rårörda lingon .
SÅ HÄR GÖR DU :
HETTA upp en stekpanna och stek fläsket knaprigt
under omrörning .
Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av .
BLANDA ihop vatten, mjöl och salt till en smet
och vänd ner fläsket .
STEK kolbullarna som pannkakor i smör i en stek-
panna på medelvärme .
SERVERA de nystekta kolbullarna/pannkakorna
direkt med rårörda lingon .
Riktigt gott !
LYCKA TILL !
MIKROKLADDKAKA 8 BITAR .
HEJSAN !
DEN HÄR ÄR HIMLA GO' !
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g matfett ,
2 ägg ,
2 dl socker ,
1 1/2 dl vetemjöl ,
3 msk kakao ,
2 tsk vaniljsocker ,
GARNERING :
frukt
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet .
Vispa ägg och socker vitt och pösigt .
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker .
VÄND ner matfettet i smeten och sikta
ner mjöl- blandningen .
Blanda till en smet och häll den i en
smord form, 23 cm i diameter .
KÖR i mikron på full effekt (750W) i
ca 5 minuter, lite olika beroende på
ugnens effekt .
GARNERA med frukt och servera med
vispad grädde .
LYCKA TILL !
TIPS !
HEJSAN !
Låt två chokladbitar smälta ner
i en kopp kaffe så får Du
en god chokladdryck.
mmm.....gott !
fredag 27 april 2018
LÄTTA CHOKLADKAKAN 15 - 18 SKIVOR .
HEJSAN !
mmm.....så himla god chokladsmak, man vill gärna
ta en till och en till... !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 dl socker ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
1 tsk vaniljsocker ,
1/2 dl kakao ,
150 g smör /margarin ,
2 lättvispade ägg ,
1 1 /2 dl kokande hett vatten .
GARNERING :
30 - 50 g vit choklad ,
physalis ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA alla torra ingredienser och sikta ner i en skål .
Rör ner smör och lättvispade ägg och till sist kokande vatten .
HÄLL smeten i en smord och bröad form .
GRÄDDA kakan på den nedersta falsen i 175 grader ca 40 min
eller tills den känns torr med sticka .
Ringla över smält vit choklad .
Garnera med physalis .
TID : 50 min.
LYCKA TILL !
FRÖRUTOR .... 8 ST .
HEJSAN !
Dessa jättegoda brödrutor fick jag smaka
hemma hos en god vän, och receptet fick
jag med mig !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl vetemjöl ,
1 dl havregryn ,
1 tsk salt ,
1 msk bakpulver ,
1/2 dl linfrön ,
1/2 dl solrosfrön ,
1/2 dl sesamfrön ,
100 g rumsvarmt smör/margarin ,
3 dl filmjölk eller A- fil .
GARNERING :
Solrosfrön
linfrön.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 230 grader .
Blanda ihop de torra ingredienserna: vetemjöl, havregryn
salt, bakpulver linfrön, solrosfrön, sesamfrön i en bunke .
TILLSÄTT smöret och nyp ihop det ordentligt med
mjöl-blandningen .
Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en lite
kladdig deg .
TRYCK ut degen i en form, ca 15x 30 cm , klädd med
bakplåtspapper .
Dela degen i ca 8 rutor med en kniv .
Strö över lite lin- och solrosfrön.
GRÄDDA brödet mitt i ugnen i 20 - 23 min.
Låt det svalna i formen .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)