måndag 14 maj 2018
KASSLERSALLAD 4 PORT .
HEJSAN !
SOMRIGT OCH JÄTTEGOTT !
KASSLER passar särskilt bra att blandas
med frukt i en sallad .
Här är det ananas och äppeltärningar ,
och smaken fullbordas av en gräddfilssås
med senap .
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g nästan benfri Kassler ,
2 äpplen ,
1 burk krossad ananas
eller 1 burk ringar ,
ca 250 g salladskål eller isbergssallad ,
SÅS :
2 dl gräddfil ,
ca 2 msk senap ,
1 krm salt ,
1 krm vit- eller svartpeppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kasslern i skivor , kärna ur och skär
äpplena i tärningar och ananasringarna i små bitar.
Strimla salladen .
BLANDA alla ingredienserna i en skål,
ananasen väl avrunnen .
RÖR samman såsen och servera den bredvid
eventuellt tillsammans med ett gott bröd .
SMAKLIG MÅLTID !
EFTERRÄTTS-HJÄRTAN 18 ST .... ÖVERRASKNING ?
HEJSAN !
Lika stor fröjd för öga som för gom
är den här efterrätten .
Hjärtana ska serveras ljumma med vispgrädde .
Kakan bakas i långpanna , hjärtana tas sedan
ut med pepparkaksmått .
HÄR ÄR RECEPTET :
KAKAN :
150 g smör / margarin ,
3 dl vatten ,
4 ägg ,
4, 5 - 5 dl socker ,
5 dl vetemjöl(BERTE QVARN )
4 tsk bakpulver ,
GLASYREN :
75 g smör /margarin ,
3 dl florsocker ,
3 msk kallt kaffe ,
2 tsk vaniljsocker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Koka upp smör och vatten .
Blanda ägg, socker, vetemjöl och bakpulver
och RÖR ihop det med den varma smör- blandningen.
Häll smeten i bakpappersklädd långpanna
och Grädda i ca 10 minuter .
RÖR ihop margarin /smör, florsocker, kaffe
och vaniljsocker , och värm det på spisen .
BRED glasyren varm på ljummen kaka .
Ta ut hjärtan med pepparkaksmått .
SERVERAS ljummen med vispgrädde .
ALL LYCKA TILL !
CHOKLADTÅRTA MED HALLONKESELLA ...8-9 BITAR . ÖVERRASKNING ?
HEJSAN !
Kanske någon i familjen har Bemärkelsedag !
Den här tårtan är lätt att göra och även att ta med sig .
Överraskning ?
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
1, 5 dl strösocker ,
0 , 25 dl vetemjöl ,
0 , 75 dl potatismjöl ,
2 msk kakao ,
1 tsk bakpulver ,
FYLLNING :
1 dl Kesella ,
1 dl vispad mellangrädde ,
6 dl frysta hallon ,
eventuellt 2 dl frysta röda vinbär ,
eller jordgubbar .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt i 5 - 6 minuter.
Blanda mjöl-sorterna, kakao och bakpulver
och rör försiktigt ner i smeten .
Klä en långpanna med bakplåtspapper .
BRED ut smeten och grädda i 225 - 250 grader
ca 5 minuter .
Låt tårtbotten kallna .
Dela den försiktigt i 3 avlånga bitar (från kortsidan på kakan)
BLANDA Kesella Gourmet , kesella och vispad grädde .
Vänd försiktigt ner ca hälften av bären .
Bred massan över bottnarna .
Lägg ihop dem på ett serveringsfat .
GARNERA med bär strax innan
det är dags att servera .
ALL LYCKA TILL !
söndag 13 maj 2018
INRULLAD FISKFILE' .... 4 PERS .
HEJSAN !
Å... det här var det godaste !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g HAVSKATTSFILE' ,
eller annan vit fisk ,
4 - 8 skivor Serranoskinka
TILLBEHÖR :
Potatissallad med pepparrot .
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA eventuellt fisken i bitar och rulla
ihop dem .
Linda en skinkskiva runt varje fiskbit .
LÄGG på het grill och grilla runtom .
Låt ligga vid sidan om på eftervärme
ett par minuter och bli färdigt .
Servera med potatissallad .
LYCKA TILL !
4 - ÅRIGE , ANTONS KOKOSBOLLAR.....15 ST .
HEJSAN !
Anton, är 4 år och det bästa han vet är att
laga mat,....men mest gillar han kokosbollar !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl havregryn ,
1 dl socker ,
1 msk kakao ,
75 g smör / margarin ,
1 msk mjölk ,
1 msk starkt kaffe ,
2 msk O' BOY,
kokosflingor ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA havregryn, socker, kakao, smör,
mjölk, kaffe och O'BOY .
RULLA smeten till bollar och rulla dem i
kokosflingorna .
Jag älskar dom här !
LYCKA TILL !
LÄTTBAKAT SOLROSBRÖD... 2 ST .
HEJSAN !
Här är ett kalasrecept på grovt och saftigt matbröd .
Solrosfröna blir gröna under gräddningen !
Brödet passar lika bra till frukost som på en BUFFE',
är mycket hållbart och går utmärkt att frysa .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 1 /2 dl grahamsmjöl ,
4 1/2 dl vetemjöl ,
2 1/ 4 dl vetekross ,
1 dl vardera av vetekli,
hela linfrön och solrosfrön,
1 1/2 msk bikarbonat ,
1 dl farinsocker ,
1 liter filmjölk ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA de torra ingredienserna väl
och rör ner filen .
Fördela degen i två välsmorda brödformar,
1 1/2 liter .
GRÄDDA på galler på nedersta falsen i
200 grader, 40 minuter .
Sänk värmen till 175 grader och grädda
bröden färdiga ytterligare 20 minuter .
Hoppas det smakar !
LYCKA TILL !
torsdag 10 maj 2018
KRUSBÄRSPAJ ... 5 - 6 PERS.
HEJSAN !
Har Du krusbär i frysen ?
Tillhör Ni dem som älskar denna Paj ?
Jag har bjudit på den och alla älskar
den utom - jag !
SERVERA den gärna ljummen, med
glass eller grädde eller både och !
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
2 dl vetemjöl,
1 dl havregryn ,(fiber)
125 g smör / margarin ,
2 - 3 msk vatten .
FYLLNING :
1 / 2 - 1 liter krusbär ,
3 ägg ,
2 dl grädde ,
1 /2 dl riven mandelmassa ,
1 / 2 dl socker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA samman ingredienserna till pajdegen
i matberedare eller för hand .
Låt degen vila kallt 1 timme .
KAVLA ut degen och klä en form, ca 27 cm
i diameter .
FÖRGRÄDDA i 175 grader i 10 minuter .
Fördela krusbären i skalet .
VISPA samman ägg , grädde, mandelmassa
och socker och häll över bären .
GRÄDDA i 200 grader i 30 minuter .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)