tisdag 22 maj 2018
SOMMARPAJ MED RICOTTA, SPARRIS & JORDGUBBAR .... 4 PERS.
HEJSAN !
Den här pajen var extra god .
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
3 dl vetemjöl ,
125 g smör / margarin ,
2 msk iskallt vatten ,
FYLLNING :
250 g RICOTTAOST ,
1 dl riven parmesan ,
200 g grön sparris ,
250 g jordgubbar ,
1 dl basilika , hackad
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
MIXA samman ingredienserna till pajdegen
och tryck ut i en pajform, med löstagbar
botten .
Ställ kallt i 30 minuter .
BLANDA samman RICOTTAOST,
riven parmesan och bred ut i pajskalet .
FÖRVÄLL sparrisarna några minuter i
lättsaltat vatten , häll av och lägg vackert i
pajskalet, toppa med halverade jordgubbar
och strö över lite extra parmesan .
STÄLL in i ugn ca 15 minuter eller tills
pajskalet är klart .
STRÖ över hackad basilika .
LYCKA TILL !
MELON- OCH JORDGUBBSSALLAD MED HALLOUMIOST , 4 PERS.
HEJSAN !
SMAKA på denna ....mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 rödlök ,
1 nätmelon ,
250 g jordgubbar ,
1 påse blandad sallad ,
1 kruka basilika ,
1 citron , rivet skal
50 g flagad sötmandel ,
2 msk rapsolja ,
FLINGSALT ,
250 g HALLOUMIOST ,
DRESSING :
resten från melonen , mixad
1 msk vitvinsvinäger ,
2 msk rapsolja .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka rödlöken ,
dela och kärna ur melonen ,
gör kulor med kul-järn .
Skär rent resten och använd till
dressingen .
DELA jordgubbarna mitt itu .
Blanda med melonkulorna och
salladen .
Strö över basilika och rivet citronskal.
STEK sötmandeln i lite rapsolja och
krydda med FLINGSALT, vänd ner i
salladen .
SKÄR osten i skivor och stek i grill-
panna i lite olja 1 minut på var sida.
DRESSING :
MIXA samman resten från melonen .
Blanda ihop vinäger med rapsolja .
Häll över salladen .
LYCKA TILL !
söndag 20 maj 2018
SKÅNSK SILLATÅRTA , ...4 PERS .
HEJSAN !
Denna är smaskens !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 skivor kavring, skuren på
längden
smör eller bordsmargarin,
FYLLNING 1 :
1 burk matjessill , 110 g
1 dl lätt CREME Fraiche ,
1 / 2 dl finklippt gräslök ,
FYLLNING 2 :
2 hårdkokta ägg ,
1 dl gräddfil ,
1/2 dl finklippt gräslök ,
FYLLNING 3 :
3 msk hackad rödlök ,
1 dl gräddfil ,
4 msk ansjoviskaviar ,
GARNERING :
1 dl gräddfil ,
3 msk majonnäs ,
rivet skal av 1/2 citron ,
2 ägg ,
5 rädisor ,
persilja,
matjessill ,
2 askar krasse ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BRED smör på alla brödskivorna.
Lägg ut en skiva bröd .
Spara några MATJESFILEE'R till
Garnering , hacka resten av sillen
i tärningar och blanda med CREME Fraiche
och gräslök .
FÖRDELA röran jämnt över brödskivan .
Lägg på den andra bottnen .
HACKA de hårdkokta äggen och blanda med
gräddfil och gräslök .
Fördela blandningen på skiva 2.
Lägg på skiva 3 .
BLANDA rödlök, gräddfil och kaviar .
Bred blandningen över den tredje skivan.
Lägg på den sista brödskivan .
Vira in längden i plastfilm och lägg den
i kylen ett par timmar för att den ska
safta till sig .
BLANDA gräddfil, majonnäs och rivet citronskal
till garneringen .
Fördela över och runt kanterna på tårtan.
SKIVA äggen och rädisorna , knip toppen av
persiljan och skär sillen i mindre bitar .
GARNERA tårtans ovansida .
Klipp krassen och tryck fast runt tårtans kanter.
ALL LYCKA TILL !
- med detta pyssel .
LÄSKANDE DESSERTSOPPA ,...4 - 6 PERSONER .
HEJSAN !
Lite udda och mycket friskt .
Bjud på kall soppa som dessert efter
en mäktig huvudrätt .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g rabarber ,
1 liter vatten ,
1/2 - 1 dl socker ,
1 1/2 msk potatismjöl ,
1 tsk vaniljsocker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ, skala och skiva rabarbern.
Koka upp vatten och socker i en kastrull .
Lägg i rabarbern och låt den koka sönder
helt .
BLANDA potatismjöl med lite kallt vatten
och tillsätt det i en fin stråle under
omrörning .
Låt koka upp till första bubblan .
HÄLL upp soppan i en skål och låt kallna .
Smaka av med vaniljsocker före serveringen
och servera gärna med goda skorpor till .
LYCKA TILL !
lördag 19 maj 2018
LAXFYLLDA AVOKADOR , 8 -10 BUFFE'PORTIONER .
HEJSAN !
mmm...det här måste Ni prova , - så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
125 -150 g rensad varmrökt lax ,
1 dl CREME Fraiche ,
1/2 dl äkta majonnäs ,
citronpeppar ,
ca 5 stycken avokador ,
ca 10 skivor färskrökt lax ,
GARNERING :
dill , citronklyftor ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR den varmrökta laxen i små bitar .
Blanda lax med CREME Fraiche och
majonnäs .
Smaksätt med citronsaft och citronpeppar .
Spara laxen i kylen .
VID SERVERING, delas avokadorna och
kärnas ur och ytorna penslas med citron-
saft .
Fördela laxfyllningen i halvorna och toppa
med en skiva rullad färskrökt lax .
GARNERA med dill och citronklyftor.
ALL LYCKA TILL !
TROPISK SALLAD,...8 - 10 BUFFE'PORTIONER .
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 ROSE' salladshuvud ,
1 FRISE' salladshuvud ,
1/2 - 1 färsk ananas ,
1 CARAMBOLA ,
ca 1 ask physalis ,
ca 3 passionsfrukter ,
CITRUSDRESSING :
1 msk citronsaft ,
1/2 krm svartpeppar ,
2 - 3 msk olja .
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV salladen i mindre bitar .
Dela och kantskär ananasen .
Ta bort mitt-stocken som är träig
och skiva ananasen .
Blanda ananasen med skivad
CARAMBOLA och physalis .
DELA passionsfrukterna och häll innehållet
över salladen , men spara en halva som
placeras mitt i salladen som dekoration .
BLANDA dressingen och häll över den .
HIMLA GOTT TILL GRILLAT !
LYCKA TILL !
fredag 18 maj 2018
UNGHERRAR,... 40-50 ST.
HEJSAN !
Detta är en småkaka som riktigt smälter
i munnen ..... jag vet inget godare, - måste
ta två !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 1/2 dl vetemjöl (BERTE QVARN)
1 dl marsanpulver
(för kokning),
1 tsk bakpulver ,
1 dl socker ,
250 g smör eller margarin ,
PENSLING :
ägg + pärlsocker ,
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA de torra ingredienserna .
Arbeta in fettet med fingertopparna .
Arbeta samman till en deg .
Låt den vila kallt i minst 1 timme .
RULLA ut degen till finger-tjocka längder .
Pensla dem med uppvispat ägg, strö på
pärlsocker och skär i 5 cm långa bitar .
LÄGG dem på bakpappersklädd plåt
och GRÄDDA ca 10 min. i mitten
av ugnen .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)