onsdag 6 juni 2018
LAX - OCH FÄNKÅLSSALLAD MED CITRONKRÄM ,...4 PORT .
HEJSAN !
Smaka på den här jättegoda salladen !
Fänkål och lax är en lyckad smak-mix .
Kallrökt eller varmrökt lax ?
Det får Du och smaken avgöra !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g pasta ,
salt ,
1 fänkålsstånd ,
1 rödlök ,
200 g rökt lax ,
50 g kapris ,
3 msk hackad dill ,
CITRONKRÄM :
1 1/2 dl CREME Fraiche , lätt
2 msk rivet citronskal ,
1/2 dl citronsaft ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på
förpackningen .
SKÄR fänkålen i riktigt tunna
skivor .
Förväll dem 5 minuter i lättsaltat
kokande vatten .
Blanda pasta och fänkål .
SKÄR rödlöken skuren i tunna
skivor och laxen i bitar .
Tillsätt pastan tillsammans med kapris
och hackad dill .
CITRONKRÄM :
RÖR samman CREME Fraiche, citronskal
och citronsaft .
Smaka av med salt och peppar och
vänd ner i salladen .
Hoppas att det smakar !
LYCKA TILL !
måndag 4 juni 2018
UGNSBAKAD FISK MED BACON ,...4 PERS. mmm...!
HEJSAN !
Till fest är det lyxigt att toppa fisken
med PANCETTA eller parmaskinka
och bara gratinera ca 1 minut.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g - 600 g vit fisk ,
HOKI eller SEJ
1 tsk salt ,
färskpressad saft av 1 citron ,
2 msk olivolja ,
1/2 krm citronpeppar ,
500 g körsbärstomater på kvist ,
1 msk AGAVEHONUNG,
1/2 tsk salt ,
1-2 msk olivolja ,
4 skivor bacon,
färska örter, t ex dragon ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Låt fisken tina något .
Skär i bitar och lägg fisken på
ugnssäkert fat .
Salta, peppra och ringla över
pressad citron och olivolja .
TÄCK fatet med aluminium-
folie och stek mitt i ugnen ca 15 min.
TA ut och lägg tomaterna på kvist
bredvid fisken .
Ringla honungen och strö saltet
över tomaterna .
Ringla över olivoljan .
Täck med folien och fortsätt ugnssteka
ca 10 minuter .
TA ut fatet .
Höj temperaturen till 225 grader.
Ta bort folien ,
Toppa fisken med baconskivorna .
GRATINERA mitt i ugnen ca 5 minuter.
Garnera med färska örter .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
söndag 3 juni 2018
KYCKLINGSPETT MED VITLÖKSSÅS, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... väldigt gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 små KYCKLINGFILE'ER ,
2 msk olja ,
1 msk soja ,
1/2 tsk grovmalen peppar ,
1 tsk rökt paprikapulver ,
2 dl matris ,
40 g babyspenat ,
GRILLADE GRÖNSAKER :
4 paprikor ,
1 squash ,
2 msk olja 1 tsk salt ,
VITLÖKSSÅS :
2 dl lätt CREME FRAICHE ,
1/2 tsk TOMATPURE' ,
2 pressade vitlöksklyftor ,
1 msk hackad färsk oregano ,
1 krm salt .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kycklingen i bitar .
Blanda olja, soja, peppar och paprikapulver .
Lägg kycklingen och kryddblandningen i en
plastpåse, skaka runt.
Koka riset enligt anvisning på paketet .
TRÄ upp kycklingbitarna på grillspett .
BLÅBÄRSSMOOTHIE, 4 PORT .
HEJSAN !
Smaka , en enkel och super-god SMOOTHIE
med blåbär .
Lätt att slänga ihop !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 bananer ,
250 g frysta blåbär ,
3 dl mellanmjölk ,
3 dl vaniljyoghurt ,
1 msk honung ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Skala och skiva bananerna .
Mixa alla ingredienser i en mixer .
SERVERA SMOOTHIEN i stora glas .
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
RETROKAKA MED BLÅBÄR OCH CITRON . ...12 BITAR .
HEJSAN !
Ingen sommar utan jordgubbar ! Eller blåbär.
En jättegod tårta med mersmak.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 1/2 dl (210 g) kärnvetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
1 kruka citronmeliss ,
1 citron ,
3 ägg ,
3 dl strösocker ,
1 1/2 dl olivolja med citronsmak ,
1 dl mjölk ,
TILL FORMEN :
Smör /margarin ,
och kokos eller ströbröd ,
TILL SERVERING :
Blåbär och kvarg citrus .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .citron
SMÖRJ en form med löstagbar kant, 28 cm
i diameter , med matfett .
Strö den med kokos eller ströbröd,
eller spänn fast ett bakplåtspapper i formen
och smörj kanten .
BLANDA mjöl och bakpulver.
Strimla citronmelissen .
Riv det yttersta skalet av citronen .
VISPA ägg och socker pösigt ,
Rör ner citronmeliss, citronskal, olivolja
och mjölk .
SIKTA ner mjöl-blandningen och vänd ner
den i smeten .
Häll smeten i formen .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen
ca 30 minuter .
SERVERA kakan med blåbär och citruskvarg .
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
lördag 2 juni 2018
GRILLAT BRÖD MED PAPRIKAYOGHURT,...8 SMÅ BRÖD.
HEJSAN !
Prova det här, det är uppskattat !
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 15 g (ca 1 msk) färsk jäst
2 1/2 dl kallt vatten ,
1 msk olivolja ,
1 tsk FLINGSALT ,
ca 5 dl vetemjöl (BERTE QVARN )
ca 300 g)
PENSLING :
olivolja ,
FLINGSALT ,
PAPRIKAYOGHURT :
2 grillade paprikor ,
1 kruka bladpersilja ,
1 vitlöksklyfta ,
1/2 citron ,
2 dl grekisk yoghurt , 10 %
salt och svartpeppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
GRILLAT BRÖD :
Smula jästen i en bunke .
Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig .
Blanda i olivolja, salt och mjöl .
Arbeta ihop till en deg.
Häll lite olivolja på degen och vänd runt
så att den blir oljad runt om .
LÅT jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme
i rumstemperatur .
Ta upp degen på mjölad bänk och dela i
4 eller 8 bitar .
Forma dem till runda bullar .
Låt dem jäsa på mjölad bänk övertäckta med
bakduk ca 30 minuter i rumstemperatur .
Kavla eller platta ut degen till tunna kakor och
nagga dem med en gaffel .
Pensla med lite olivolja och strö på FLINGSALT.
GRÄDDA bröden på grillen tills de blåser upp
sig lite, ca 1 minut.
Vänd bröden och grädda dem färdigt 1 1/2- 2 min
beroende på värmen .
PAPRIKAYOGHURT :
HACKA paprika och persilja grovt .
Skala och riv vitlöken fint .
Riv det yttersta skalet av citronen .
BLANDA paprika, persilja, vitlök och
citronskal med yoghurt.
Smaka av med salt, peppar och några
droppar citronsaft .
SERVERA brödet med paprikayoghurt.
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
GRILLAT PÄRON MED LAGRAD OST OCH TRANBÄRSHONUNG . 4 PORT.
HEJSAN !
Det här måste ni prova !
HÄR ÄR RECEPTET :
1dl skållad mandel ,
1/2 dl torkade tranbär,
1 msk balsamvinäger ,
2 fasta päron ,
gärna Conference ,
2 msk smält smör ,
ca 165 g lagrad ost , (i bitar eller kuber)
SÅ HÄR GÖR DU :
ROSTA mandeln i en torr stekpanna på medelvärme .
Låt svalna och hacka grovt .
HACKA tranbären grovt .
Koka upp honung och balsamvinäger med tranbären
och låt svalna .
Vänd ner mandeln .
SKÄR päronen i halvor och kärna ur .
Pensla med smält smör och grilla sakta på indirekt
värme ca 10 minuter .
Vänd då och då .
SERVERA osten med grillade päron och tranbärs-
honung .
LYCKA TILL !
mmm....himla gott !
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)