fredag 8 juni 2018
GREMOLATASILL 6 PERS.
HEJSAN !
Den här sillen måste Ni smaka !
Snabb och enkel sill , toppad med
den Italienska blandningen
GREMOLATA :
Citron , Vitlök , parmesanost och
persilja i en finhackad blandning .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g MATJESSILLFILEER ,
GREMOLATA :
2 citroner, skalet
1 dl slätbladig persilja ,
finhackad
1 dl parmesanost , riven
3 vitlöksklyftor ,
GARNERING :
Citronskivor , eller citronrasp ,
persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT sillen rinna av och skär den
i snedställda bitar .
Riv citronerna men undvik det vita .
Finhacka gräslöken .
Blanda citronskal, persilja, ost och vit-
lök .
LÄGG sillen på ett fat och strö över
GREMOLATAN .
GARNERA med persilja och citron.
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
GRATINERAD KASSLER , 4 PORT..
HEJSAN !
Jag gillar det här ,- vad tycker Ni ?
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g Kassler ,
2 bollar Mozzarellaost ,
3 dl Matlagningsgrädde ,
1/2 dl AJVAR RELISH ,(Paprika-röra ) ...mmm,
1 msk Majsstärkelse ,
lättkokta Grönsaker,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR 500 g kassler och 2 bollar mozzarellaost
i skivor .
Varva skivorna i en smord ugnssäker form .
Blanda 3 dl matlagningsgrädde och 1/2 dl
AJVAR RELISH med 1 msk majsstärkelse .
Häll såsen över gratinera mitt i ugnen i 225 Grader.
SERVERA med lättkokta Grönsaker .
Hoppas att det smakar !
TREVLIG SOMMAR !
HALLON och BLÅBÄRS SMOOTHIE med HAVREGRYN, 4 -6 PORT.
HEJSAN !
Det här var gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g hallon och blåbär ,
1 banan ,
1 liter naturell yoghurt ,
1 dl havregryn ,
2 dl äppeljuice, drickfärdig
2 msk flytande honung ,
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA bären om de är frysta .
Spara några av bären till garnering .
Skala och skiva bananen .
MIXA alla ingredienser i en mixer
eller med stavmixer .
HÄLL upp i glas och garnera med
resten av bären .
Hoppas att det smakar !
TREVLIG SOMMAR !
torsdag 7 juni 2018
ELISABETHS ANANASPAJ .
HEJSAN !
Förr om åren, då vi hade våra symöten ,
blev den här pajen till .
Varsågoda att smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl mjöl ,
1,5 hg smält smör ,
1 tsk bakpulver ,
1 dl socker ,
FYLLNING :
1 burk krossad ananas(400 g)
1 burk CREME Fraiche ,
1 tsk vaniljsocker ,
1/2 dl socker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA allt : mjöl, smält smör, bakpulver och socker.
Tryck ut i en form .
BLANDA sedan fyllningen och häll i formen ,
GRÄDDA i 200 grader i 30 minuter.
Så himla go' !
LYCKA TILL !
LAXBAKELSE med KRÄFTSTJÄRTAR och FETAOST , 2 PERS.
HEJSAN !
Det går att servera Lax- knytena utan att baka
dem i ugnen först .
Ack så goda !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 skivor kallrökt Lax , ca 200 g
(räcker till 4 knyten )
FYLLNING :
1/2 rödlök ,
1 msk färsk gräslök,
1/2 dl färsk dill ,
1 dl kräftstjärtar , 100 g
1/2 paket fetaost , 75 g
100 g färskost ,
salt och peppar ,
SERVERING :
kokt potatis ,
gröna ärter ,
ärtskott , ...mmm,
citron ,
DESSUTOM BEHÖVS :
Tandpetare .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 250 grader .
SKALA och finhacka rödlöken, gräslöken,
och dillen .
Lägg i en bunke .
Grovhacka kräftstjärtarna, smula fetaosten
och rör ner i bunken .Tillsätt färskosten
och rör ihop .
LÄGG ihop 2 skivor Lax med den långa
sidan mot varandra så att de överlappar lite.
Lägg en klick fyllning i mitten och vik upp
kanterna så att det bildar en Ros .
Fäst med tandpetare .
Gör likadant med övriga Laxskivor .
LÄGG knytena på en bakpappersklädd plåt
och grädda i mitten av ugnen i 5 - 7 minuter.
Kanterna på Laxen ska få en ljusbrun färg .
SERVERA knytena direkt ihop med potatis,
ärter, ärtskott och en citronskiva .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
RÖKT MAKRILL med KRÄMIG POTATISSALLAD , 4 PORT.
HEJSAN !
Här använder jag SMETANA ,
det är en naturell krämig syrad grädde
som används på samma sätt som
CREME Fraiche eller matyoghurt .
Så gott och fräscht .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 stycken , rökt makrill
eller annan rökt fisk ,
ca 150 g /person .
POTATISSALLAD :
600 - 800 g färskpotatis ,
1 äpple ,
20 g dill ,
20 g gräslök ,
2 burkar SMETANA , a' 2 dl
salt och peppar ,
2 - 3 msk söt grovkornig senap ,
GARNERING :
1/2 dl finhackad rödlök,
hackad gräslök och dill ,
limeklyftor .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA potatisen mjuk .
Tvätta och tärna äpplet men behåll
skalet på .
Hacka örterna och lägg undan lite
till garnering .
RÖR ihop Smetana med örthacket
och det tärnade äpplet .
Smaka av med salt och peppar och lite
söt grovkornig senap .
HÄLL av potatisen och dela dem som
är stora .
Blanda ihop dem ljumma med Smetana-
krämen .
SERVERA potatissalladen till den rökta
fisken .
GARNERA gärna med hackad rödlök ,
hackade örter och limeklyfta .
LYCKA TILL !
onsdag 6 juni 2018
LAX och PEPPARROTS-SNURROR , 4 - 6 PORT.
HEJSAN !
Samma morgon eller dagen innan -
välj själv när det passar att göra
den här läckra laxrullen .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör ,
1 1/2 dl vatten ,
1 dl mjölk ,
1 1/ 2 dl kärnvetemjöl ,
4 ägg ,
FYLLNING :
300 g lax ,
kallrökt eller gravad ,
6 salladslökar ,
1 dl vispgrädde ,
2 dl CREME Fraiche ,
3 msk riven pepparrot ,
3 msk finhackad dill ,
GARNERING :
kryddgrönt ,
UGN : 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull .
Vispa ner vatten och mjölk .
Koka upp och dra kastrullen
från värmen .
Tillsätt mjöl och vispa kraftigt .
Tillsätt äggen, rör kraftigt mellan varje .
BRED ut smeten i en långpanna, 30x40 cm,
klädd med bakplåtspapper .
Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 20 min .
Låt svalna .
FYLLNING :
STRIMLA lax och salladslök .
Vispa grädden och blanda med CREME Fraiche.
Rör ner lax, salladslök, pepparrot och dill .
BRED fyllningen på pann-kak-s-bottnen .
Rulla ihop och svep in rullen i plastfolie .
Låt vila kallt en stund så blir det lättare
att skära upp .
GARNERA inför serveringen .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)