fredag 15 juni 2018
ROSTAD SPARRIS MED FETAOST ...4 PORT .
HEJSAN !
Det här var ljuvligt gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
BRYT av nedersta delen på 500 g Sparris,
lägg i en ugnssäker form .
Ringla över 2 msk Smör- &Rapsolja .
Smula över APETINA fetaost och strö över
1/2 dl Mandelspån .
GRATINERA högt upp i 250 grader varm
ugn ca 7 minuter .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
torsdag 14 juni 2018
SNABB GRAVLAXSÅS ...4 PORT .
HEJSAN !
Krämig favorit som passar både
lax och krabba .
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
Blanda i en skål 2dl CREME FRAICHE,
med 2 msk söt SENAP .
Tillsätt 2 tsk VITVINSVINÄGER och
2 tsk STRÖSOCKER .
Skölj och finhacka 1 knippe DILL .
Vänd ner dillen, salta och peppra .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
KAVIAR-MACKA ...1 PORT .
HEJSAN !
Detta är för mig den perfekta
lunchen en solig sommardag !
När Du har potatis över....
HÄR ÄR RECEPTET :
SMÖRA 1 grov rågbrödsskiva .
LÄGG på 2 sköljda salladsblad
och 2 kokta färskpotatisar .
BLANDA i en skål 1 msk fint
tärnad gurka, 2 msk gräddfil
och 1/2 msk kaviar .(valfri)
KLICKA ut röran på smörgåsen
och toppa med fintärnad rödlök .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
TIMJANSTEKT FÄRSKPOTATIS 4 PORT .
HEJSAN !
Det här är så himla gott ,
å, Du ta inte bort skalet på potatisen ,
det blir knaprigt av oljan .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg färskpotatis ,
1/2 dl olivolja ,
1 msk FLINGSALT ,
2 krm grovmalen svartpeppar ,
1 tsk torkad timjan ,
1/2 kruka färsk timjan .
UGN : 225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA potatisen men låt skalet vara kvar .
BLANDA de hela potatisarna med olja och
lägg dem i en långpanna eller på ett ugnsfast
fat .
Strö över salt, peppar och torkad timjan .
Hit kan Du förbereda !
STEK potatisarna mjuka mitt i ugnen ca 20 min
tills de fått fin färg.
STRÖ över färsk timjan .
SERVERA !
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
MARÄNGSVISS-TÅRTA...CA 10 BITAR .
HEJSAN !
Det här är en riktigt härlig sommartårta
med maränger, chokladsås och jordgubbar .
Du kan också....
Använda glutenfria maränger och choklad-
sås så är tårtan helt glutenfri !
kula vaniljglass till .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl vispgrädde ,
1 dl CREME Fraiche ,
1 äggula ,
2 tsk vaniljsocker ,
1 liter jordgubbar ,
1/2 dl chokladsås ,
20 små maränger ,
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA grädden .
Rör ihop CREME Fraiche, äggula och vaniljsocker,
vänd ner i den vispade grädden .
SKIVA jordgubbarna .
Varva krämen med jordgubbar, chokladsås och lätt
krossade maränger i en form med diametern 24 cm ,
gärna med löstagbar botten .
Avsluta med kräm och chokladsås .
Ringla såsen i cirklar överst, dra sedan med en sticka
utifrån och in mot mitten .
STÄLL in formen i FRYSEN minst 4 timmar .
TA UT TÅRTAN FRÅN FRYSEN 15 MINUTER
FÖRE SERVERING .
TOPPA med färska jordgubbar .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
onsdag 13 juni 2018
CHOKLADCOOKIES MED CHILI ....30 ST .
HEJSAN !
Detta är en knaprig kaka med sting
av chilipeppar . mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl farinsocker ,
1 tsk vaniljsocker ,
2 tsk bakpulver ,
1/2 dl kakao ,
3 dl vetemjöl ,
1/2 röd chilifrukt ,
200 g smör/margarin,
kylskåpskallt
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .
Blanda alla torra ingredienser.
Kärna ur och finhacka chilin .
Tärna smöret och nyp ihop det
med övriga ingredienser till en
jämn och fast kakdeg .
DELA degen i 30 bitar och rulla
till runda bollar .
Lägg dem på två plåtar klädda
med bakplåtspapper .
Tryck till bollarna lätt med tummen
till runda platta kakor .
GRÄDDA mitt i ugnen 12 - 15 min.
Låt svalna på plåten .
Himla Goa !
TREVLIG SOMMAR !
LYCKA TILL !
tisdag 12 juni 2018
KALLJÄSTA HAVRE- OCH HONUNGSRUTOR ,...20 - 25 RUTOR .
HEJSAN !
NYBAKAT TILL FRUKOST !
Sätt degen på kvällen och grädda på
morgonen .
Kontrollera att Din plåt går in i kylen,
om inte använd mindre formar eller jäs
på annan kall plats .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
6 dl kall mjölk ,
3 dl havregryn ,
50 g smält smör/margarin ,
2 msk flytande honung ,
2 tsk salt ,
2 dl grahamsmjöl , 120 g
11 - 12 dl vetemjöl , 660-720 g
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en degbunke .
Tillsätt mjölk och rör tills jästen
löst sig .
Tillsätt havregryn och låt blandningen
svälla i 5 minuter .
TILLSÄTT smält smör, honung, salt,
grahamsmjöl och vetemjöl lite i taget .
Arbeta till en smidig deg, gärna i en
maskin .
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter .
HÄLL upp degen i en bakplåtspappers-
klädd långpanna, ca 30x40 cm .
Tryck ut degen över hela plåten .
Skär i rutor med en vass kniv, ca 5x4 cm.
Pudra över vetemjöl, gärna med en sil .
Täck med plastfolie och ställ i kylen att
jäsa 12 timmar eller över natten .
TA ut plåten i rumstemperatur 20 min
före gräddning .
SÄTT under tiden ugnen på 225 Grader .
GRÄDDA strax under ugnens mitt i
20 - 25 minuter tills bröden fått fin färg.
Prova gärna med sticka .
TA ut och låt svalna under bakduk .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)