torsdag 28 juni 2018
SHERRY- DOFTANDE KASSLER 4 PERS.
HEJSAN !
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 hg benfri kassler ,
3 msk sherry ,
2 dl vispgrädde ,
3 msk chilisås ,
1 tsk curry ,
salt å peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Skiva kasslern och lägg skivorna lite
omlott i en eldfast form .
Droppa över sherryn och låt stå och
dra åt sig smaken i 1 timme.
Vispa grädden, blanda i chilisås och
curry . Smaksätt med salt och peppar .
Häll såsen över köttet .
Sätt in formen i 200 grader i 30 - 35
minuter, tills gratängen har fått fin färg.
SERVERA med potatis, HARICOT VERTS
och grönsallad .
Hoppas att det smakar ,
TREVLIG SOMMAR !
SPETT PÅ GRILLEN !...4 PERS.
HEJSAN !
Smaka på det här, - så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 - 600 g FLÄSKKARRE ,
1 tsk salt ,
2 krm svartpeppar ,
1-2 rödlökar, hackade
2 msk hackad persilja,
2 msk rödvinsvinäger,
1 dl rödvin ,
SALLAD :
1 ask körsbärstomater , delade,
1/2 gurka, skalad, skivad
1 rödlök , skivad
1 dl stora oliver,
150 g fetaost, i bitar
2 msk olivolja ,
salt å peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR köttet i 2-3 cm kuber.
Lägg i en bunke, salta och peppra .
Tillsätt rödlök, persilja, vinäger och vin.
Blanda väl och låt köttet marinera i
3 timmar, gärna över natten.
LÄGG tomater, gurka, lök och oliver i
en skål.
Vänd ner osten .
Ringla över oljan och strö på salt å peppar.
TRÄ UPP köttbitarna på spett .
Stek dem runt om i en het panna ca 10 min.
SERVERA spetten på salladsbädd .
SMAKLIG MÅLTID,
TREVLIG SOMMAR !
onsdag 27 juni 2018
RÖDBETSBIFFAR MED FETAOST OCH QUINOA ,...15 ST .
HEJSAN !
mmm... JÄTTEGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
350 g rivna rödbetor
75 g fetaost ,
2 salladslökar ,
400 g kokt QUINOA ,
1 msk spiskummin ,
3 ägg ,
1 dl potatismjöl ,
1 tsk salt ,
1/2 krm svartpeppar ,
olivolja till stekning ,
TILL SERVERING :
yoghurt,
klippt vårlök ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och grov-riv rödbetorna .
Smula fetaosten grovt och skölj och strimla
salladslöken .
BLANDA alla ingredienser väl i en bunke
och forma 15 stycken biffar av smeten .
HETTA upp olivolja på svag värme i en
stekpanna och stek biffarna varsamt 4-5 min
på varje sida .
SERVERA med en klick yoghurt och lite
salladslök till .
SMAKLIG MÅLTID ,
TREVLIG SOMMAR !
ANANASSALSA , SÅS :2 * ....4 PORT .
HEJSAN !
Lite mer exotisk smak har denna salsa, som bara
mår bra av att få stå och dra någon timme före
serveringen .
HÄR ÄR RECEPTET :
SÅS 2 : *
4 ringar ananas ,
fint tärnad ,
1 tsk finhackad chili ,
2 tsk curry ,
3 msk finhackad persilja ,
1 dl CREME Fraiche ,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ihop ingredienserna och låt salsan stå
någon timme i kylen .
Smaka eventuellt av med lite salt å peppar .
HOPPAS DET SMAKAR
TREVLIG SOMMAR !
tisdag 26 juni 2018
PEPPARROTSSÅS, SÅS : 1, * 2 LÄCKRA DIPSÅSER TILL RÄKOR ....4 PORT.
HEJSAN !
Enklare kan det inte bli !
Gör 2 läckra såser och ställ
fram till räkorna .
HÄR ÄR RECEPTET :
SÅS 1 :
PERROTSSÅS :
Svensk i smaken är denna sås med pepparrot.
En klassiker !
1 rivet äpple ,
1 msk citronsaft ,
2 msk riven pepparrot ,
2 dl gräddfil ,
1 msk flytande honung,
salt å peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Rör ihop ingredienserna till såsen .
Låt såsen stå en stund så kommer
smakerna fram bättre .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
SÖTSYRLIG KRUSBÄRSKAKA , ...12 BITAR .
HEJSAN !
Nu är krusbären snart mogna , då bjuder
jag på denna skapelse .
Det är en lite tyngre och saftigare kaka
utan bakpulver .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g margarin eller smör ,
3 ägg ,
3 dl strösocker ,
3 dl kärnvetemjöl ,
3 - 4 dl krusbär ,
100 g vit choklad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet i en kastrull och låt
det svalna något .
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda ner det smälta fettet och mjölet
i äggblandningen .
BRED ut smeten i en smord och bröad
sockerkaka form som rymmer 1 1/2 liter.
OM krusbären är stora - dela dem en gång.
Hacka chokladen grovt .
Lägg krusbär och choklad över kakan .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen
i 175 grader ca 60 minuter .
Täck med aluminiumfolie om kakan
riskerar att få för mycket färg .
LÅT kakan vila några minuter i sin form ,
vänd upp den på ett sockrat fat .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
GAMMALDAGS KAKSKORPOR, ....25 ST .
HEJSAN !
Skorpa eller kaka är frågan .
Goda är de i alla fall !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör / margarin,
2 dl strösocker ,
3 ägg ,
1 tsk stött anis ,
100 g hasselnötter ,
7 dl kärnvetemjöl ,
3 tsk bakpulver ,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker poröst och tillsätt
äggen , ett i taget .
Mal nötterna och blanda med anis, mjöl
och bakpulver .
Rör ner detta i smeten och arbeta samman
degen på bakbordet .
FORMA den till en avlång tjock rulle som
läggs på smord plåt .
Platta till rullen och Grädda i 200 grader
ca 30 minuter .
Låt rullen kallna , skär den i skivor som
läggs på plåt att TORKAS i 200 grader
ca 10 minuter .
LÅT kakskorporna kallna på galler så att
de blir spröda .
Servera med hemmagjord saft.
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)