torsdag 28 juni 2018

SHERRY- DOFTANDE KASSLER 4 PERS.



                           HEJSAN !

mmm... !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
6  hg  benfri  kassler ,
3  msk  sherry ,
2  dl  vispgrädde ,
3  msk  chilisås ,
1  tsk  curry ,
salt å peppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Skiva  kasslern  och  lägg skivorna  lite
omlott  i  en  eldfast  form .
Droppa  över  sherryn  och  låt  stå  och
dra åt  sig  smaken  i  1  timme.
Vispa  grädden,  blanda  i  chilisås  och
curry . Smaksätt  med  salt  och  peppar .
Häll  såsen  över  köttet .
Sätt  in  formen  i  200  grader  i  30 - 35
minuter,  tills  gratängen  har  fått  fin  färg.
SERVERA  med  potatis,  HARICOT VERTS
och  grönsallad .

Hoppas  att  det  smakar ,

TREVLIG  SOMMAR !


SPETT PÅ GRILLEN !...4 PERS.




                        HEJSAN !

Smaka på det här,  - så himla gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500 - 600 g  FLÄSKKARRE ,
1  tsk salt ,
2 krm svartpeppar ,
1-2 rödlökar, hackade
2 msk hackad persilja,
2 msk rödvinsvinäger,
1 dl  rödvin ,
SALLAD :
1  ask  körsbärstomater , delade,
1/2  gurka,  skalad,  skivad
1  rödlök , skivad
1  dl  stora  oliver,
150  g  fetaost,  i  bitar
2  msk  olivolja ,
salt å peppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  köttet  i  2-3 cm  kuber.
Lägg  i  en  bunke,  salta  och  peppra .
Tillsätt  rödlök, persilja,  vinäger  och  vin.
Blanda  väl  och låt köttet marinera  i
3  timmar,  gärna  över  natten.
LÄGG tomater,  gurka, lök  och  oliver  i
en  skål.
Vänd  ner  osten .
Ringla  över  oljan  och  strö  på  salt å peppar.
TRÄ UPP  köttbitarna  på  spett .
Stek  dem  runt  om  i  en  het  panna  ca  10  min.

SERVERA  spetten  på  salladsbädd .

SMAKLIG MÅLTID,

TREVLIG  SOMMAR !

onsdag 27 juni 2018

RÖDBETSBIFFAR MED FETAOST OCH QUINOA ,...15 ST .




                            HEJSAN !

mmm... JÄTTEGODA !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
350  g  rivna  rödbetor
75  g  fetaost ,
2  salladslökar ,
400  g  kokt  QUINOA ,
1  msk  spiskummin ,
3  ägg ,
1  dl  potatismjöl ,
1  tsk  salt ,
1/2  krm  svartpeppar ,
olivolja  till  stekning ,

TILL  SERVERING :
yoghurt,
klippt  vårlök ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SKALA  och  grov-riv  rödbetorna .
Smula  fetaosten  grovt  och  skölj  och  strimla
salladslöken .
BLANDA  alla  ingredienser  väl  i  en  bunke
och  forma  15  stycken  biffar  av  smeten .
HETTA  upp  olivolja  på  svag  värme  i  en
stekpanna  och  stek  biffarna  varsamt  4-5 min
på  varje  sida .
SERVERA  med  en  klick  yoghurt  och  lite
salladslök  till .

SMAKLIG  MÅLTID ,

TREVLIG  SOMMAR !


ANANASSALSA , SÅS :2 * ....4 PORT .






                                     HEJSAN !

Lite  mer  exotisk  smak  har  denna  salsa,  som   bara
mår  bra  av  att  få  stå  och  dra  någon  timme  före
serveringen .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
SÅS  2 :   *
4  ringar  ananas ,
fint  tärnad ,
1  tsk  finhackad  chili ,
2  tsk  curry ,
3  msk  finhackad  persilja ,
1  dl  CREME Fraiche ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  ihop  ingredienserna  och  låt  salsan  stå
någon  timme  i  kylen .
Smaka  eventuellt  av  med  lite  salt  å  peppar .

HOPPAS  DET  SMAKAR

TREVLIG  SOMMAR !

tisdag 26 juni 2018

PEPPARROTSSÅS, SÅS : 1, * 2 LÄCKRA DIPSÅSER TILL RÄKOR ....4 PORT.




                       HEJSAN !

Enklare  kan  det  inte  bli !
Gör  2  läckra  såser  och  ställ
fram  till  räkorna .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
SÅS 1 :
PERROTSSÅS :
Svensk  i  smaken  är  denna  sås med  pepparrot.
En  klassiker !

1  rivet  äpple ,
1  msk  citronsaft ,
2  msk  riven  pepparrot ,
2  dl  gräddfil ,
1  msk  flytande  honung,
salt  å  peppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Rör  ihop  ingredienserna  till  såsen .
Låt  såsen  stå  en  stund så  kommer
smakerna  fram  bättre .

TREVLIG  SOMMAR  ,
LYCKA  TILL !

SÖTSYRLIG KRUSBÄRSKAKA , ...12 BITAR .




                              HEJSAN !

Nu  är  krusbären  snart  mogna , då  bjuder
jag  på  denna  skapelse .

Det  är  en  lite  tyngre  och  saftigare  kaka
utan  bakpulver .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

100  g  margarin  eller  smör ,
3  ägg  ,
3  dl  strösocker ,
3  dl  kärnvetemjöl ,
3 - 4  dl  krusbär ,
100  g  vit  choklad ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SMÄLT  matfettet  i  en  kastrull  och  låt
det  svalna  något .
Vispa  ägg  och  socker  pösigt .
Blanda  ner  det  smälta  fettet  och  mjölet
i  äggblandningen .
BRED  ut  smeten  i  en  smord  och  bröad
sockerkaka  form  som  rymmer  1 1/2  liter.
OM  krusbären  är  stora  -  dela  dem  en  gång.
Hacka  chokladen  grovt .
Lägg  krusbär  och  choklad  över  kakan .
GRÄDDA  kakan  i  nedre  delen  av  ugnen
i  175  grader  ca  60  minuter .
Täck  med  aluminiumfolie  om  kakan
riskerar  att  få  för  mycket  färg .
LÅT  kakan  vila  några  minuter  i  sin  form ,
vänd  upp  den  på  ett  sockrat  fat .

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !



GAMMALDAGS KAKSKORPOR, ....25 ST .




                           HEJSAN !

Skorpa  eller  kaka  är  frågan .
Goda  är  de  i alla fall !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
150  g  smör / margarin,
2  dl  strösocker ,
3  ägg ,
1  tsk  stött  anis ,
100  g  hasselnötter ,
7  dl  kärnvetemjöl ,
3  tsk  bakpulver ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

RÖR  smör  och  socker  poröst  och tillsätt
äggen ,  ett  i  taget .
Mal  nötterna  och  blanda  med  anis,  mjöl
och  bakpulver .
Rör  ner  detta  i  smeten  och  arbeta  samman
degen  på  bakbordet .
FORMA  den  till  en  avlång  tjock  rulle  som
läggs  på  smord  plåt .
Platta  till  rullen  och  Grädda  i  200  grader
ca  30  minuter .
Låt  rullen  kallna ,  skär  den  i  skivor  som
läggs  på  plåt  att  TORKAS  i  200  grader 
ca  10  minuter .
LÅT  kakskorporna  kallna  på  galler   så  att
de  blir  spröda .

Servera  med  hemmagjord  saft.

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !