måndag 16 juli 2018
HALLONMUMS, ...4 PORT.... TIPS !
HEJSAN !
MIXA 400 g frysta hallon med
2 bananer .
Skeda upp i höga fina glas .
DEKORERA gärna med några
hallon och ett kex .
TREVLIG SOMMAR !
mmm...!
FYLLDA TOMATER ...4 PERS.
HEJSAN !
DETTA kan Du ha till allt !
Jättegott till grillat , eller som förrätt .
Himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
SKÄR locket av 4 tomater och
gräv försiktigt ur kärnorna .
Blanda kärnorna med
150 g smulad fetaost ,
½ finhackad rödlök ,
2 msk olivolja ,
och 1 tsk timjan .
FÖRELA fyllningen i tomaterna,
lägg på locken och gratinera ca
10 minuter i 200 grader.
TREVLIG SOMMAR !
HAVREDRYCK ELLER MJÖLK 1 PORT.... TIPS !
HEJSAN !
Ingen yoghurt hemma , då fick det bli mjölk
eller havredryck + banan .
Kör runt i mixern .
Häll upp i stort glas med ett sugrör !
mmm...jag gillar det !
alla barnen gillar det !
TREVLIG SOMMAR !
LOTTAS APELSINKAKA .
HEJSAN !
LOTTA var min arbetskamrat ,
en hejare på att baka !
Här är en av hennes goda mjuka
kakor .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
2 dl socker ,
1 ½ dl kesella ,
skal och saft av 1 apelsin ,
2 ½ dl kärnvetemjöl ,
1 ½ tsk bakpulver ,
UGN : 175 GRADER,
GARNERING :
2 dl florsocker ,
1 ½ msk mjölk eller vatten ,
syltat apelsinskal .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt .
Rör ner kesella, skal och saft.
BLANDA mjöl och bakpulver
och rör ner detta i smeten .
HÄLL smeten i en smord och
mjölad form , ca 1 ½ liter .
Grädda i mitten av ugnen i ca
40 - 45 minuter.
Pröva med en sticka .
STJÄLP upp kakan och låt den kallna.
GARNERA med en glasyr av florsocker
utrört i mjölk .
Strö över syltat apelsinskal .
TREVLIG FIKA-STUND !
COWBOYRÖRA ...4 PORT.
HEJSAN !
Kärt barn har många namn !
Inte dumt alls !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g köttfärs ,
1 msk smör ,
1 tsk salt ,
2 krm svartpeppar ,
1 tsk chilipulver ,
½ dl TOMATPURE'
1 dl vatten ,
1 röd paprika ,
1 grön paprika ,
400 g vita bönor i tomatsås,
några droppar röksmak ,
röksmak på flaska (LIQUID SMOKE)
ger en spännande röksmak till köttgrytor
och i marinader .
Blanda ut några droppar i lite vatten
och smaka Dig fram.
SÅ HÄR GÖR DU :
STEK köttfärsen i smör .
Krydda och tillsätt TOMATPURE'
och vatten .
Låt röran koka några minuter .
SKÄR paprikorna i småbitar .
Tillsätt paprika och bönor och låt
allt bli varmt .
Smaka av med röksmak .
SERVERA med majs och en sallad .
TREVLIG SOMMAR !
fredag 13 juli 2018
KORVSPETT OCH COLESLAW MED FÄNKÅL. 4 PORT .
HEJSAN !
Gör extra mycket grönsaker och blanda
i nästa dags pasta eller gör en matig
lunch-macka .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 - 8 korvar ,
2 majskolvar ,
100 g körsbärstomater ,
COLESLAW :
1 dl matlagningsyoghurt ,
1 dl majonnäs ,
2 tsk honung ,
2 msk vit balsamvinäger ,
1 tsk FLINGSALT ,
1 tsk svartpeppar ,
4 dl strimlad vitkål ,
2 dl finstrimlad fänkål ,
2 dl tunt skivade morötter,
SKÄR korv och majs i mindre bitar .
Fördela dem med tomaterna på spett
och grilla ca 10 minuter .
BLANDA yoghurt, majonnäs, honung
och vinäger till en dressing .
Salta och peppra .
Vänd ner vitkål, fänkål och morötter.
SERVERA med * saltbakad potatis, färskpotatis 1 kg.
*Häll grovt salt i en långpanna och
tryck ner potatisarna .
SÄTT in plåten i ugnen tills potatisen är mjuk,
ca 1 timme.
TREVLIG SOMMAR !
VIT CHOKLADMOUSSETÅRTA ,...8 - 10 BITAR .
HEJSAN !
SOMMARTÅRTA - den är precis så fantastiskt god
som man tror när man ser den !
HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTEN :
300 g mandelmassa ,
3 ägg ,
2 msk kakao ,
MOUSSE :
200 g vit choklad ,
3 äggulor ,
4 dl vispgrädde ,
GARNERING :
½ liter jordgubbar ,
UGN : 175 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
BOTTEN :
RIV mandelmassan på grova sidan på rivjärnet.
Blanda med ägg och siktad kakao till en jämn
smet .
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant
24 cm i diameter .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
Låt kakan kallna .
MOUSSE :
SMÄLT chokladen i vattenbad, rör ofta så den
inte bränns vid i botten.
Låt chokladen svalna .
RÖR ner äggulorna i chokladen.
Vispa grädden och blanda med chokladen.
Häll smeten i formen över bottnen .
FRYS in i minst 4 timmar .
TA ut 30 minuter före servering .
Garnera med jordgubbar och syrenblommor
från frysen .
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)