torsdag 19 juli 2018
UGNSBAKAD TORSKFILE' MED PEPPARROTSKRÄM. 4 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 - 200 g TORSKFILE' ,
2 - 3 msk smör ,
2 - 3 dl CREME Fraiche,
1 bit pepparrot , ca 5 cm
färsk eller riven på burk ,
1 msk senap ,
salt å peppar ,
SERVERAS med: Pressad potatis eller
rostade rotfrukter .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Salta och peppra FORSKFILE'ERNA och
lägg dem hopvikta i en form i portionsstorlekar .
STÄLL in i ugnen ca 10 minuter .
VISPA CREME Fraichen fluffig, riv pepparroten
och blanda i senapen .
BLANDA FÖRSIKTIGT .
Salta och peppra .
för att lättare kunna vika FILE'ERNA
till portionsbitar (gör ett snitt, inte helt igenom)
där FILE'ERNA skall vikas .
SMAKLIG MÅLTID !
TREVLIG SOMMAR !
KRÄMIG OMELETT, + VATTENMELON, 4 PERS.
HEJSAN !
DAGENS LUNCH !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 ägg ,
1 dl vatten ,
1 krm salt ,
4 tomater ,
300 g gröna ärter ,
4 dl skalade räkor, ca 280 g
1 stor morot, riven, ca 150 g
4 dl strimlad sallad
ca 100 g vattenmelon
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Vispa ihop ägg, vatten och salt .
LÄGG tärnad tomat, ärter och räkor
i en form med bakplåtspapper i
botten .
Häll över äggsmeten och grädda mitt
i ugnen tills äggsmeten stannat ca 20 min.
BLANDA riven morot och grönsallad
och ca 100 g vattenmelon .
TREVLIG SOMMAR !
SMOTHIE MED BANAN, FRUKT OCH BÄR .
HEJSAN !
KÄCKT !
Ställ fram yoghurt, bär och frukter
så kan gästerna själva blanda sin
SMOTHIE .
Yoghurt och Banan bör finnas i
varje SMOTHIE, men sedan kan
man blanda ner olika bär och frukter.
FÖR 1 PERSON :
HALLONSMOTHIE :
2 ½ dl vaniljyoghurt eller mild naturell
yoghurt .
½ banan + ½ dl frysta hallon.
TREVLIG SOMMAR !
onsdag 18 juli 2018
RÄKRÖRA I GLAS ...4-6 små glas .
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET !
500 g oskalade räkor ,
½ dl majonnäs ,
½ dl CREME Fraiche ,
½ dl finhackad dill ,
½ dl finriven färsk pepparrot ,
1 hårdkokt finhackat ägg ,
5 cm fintärnad gurka ,
salt, peppar
GARNERING :
Skalade räkor, citronskivor, dill
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna.
Spara några av räkorna till garnering och
grovhacka resterande .
Blanda RÄCKHACK med de andra ingredienserna .
Smaka av med salt å peppar.
FÖRDELA i små portions-glas eller
på rostat bröd .
GARNERA med räkor, citronskiva och en
dillvippa .
TREVLIG SOMMAR !
PERSIKO- OCH KOKOSSMOOTHIE, 1 STORT GLAS .
HEJSAN !
Smaka på det här !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 färsk persika ,
1 dl kokosmjölk ,
1 ½ dl vaniljyoghurt ,
1 msk flytande honung ,
några droppar färskpressad
citron .
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA och kärna ur persikan och skär
den i mindre bitar .
Lägg ner fruktbitarna i en mixer och kör
ett par varv .
Tillsätt resterande ingredienser och mixa
ytterligare en stund till en slät konsistens.
HÄLL upp drinken i ett glas
och servera genast .
TREVLIG SOMMAR !
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
VARMRÖKT LAX MED KIKÄRTER . 4 port.
HEJSAN !
mmm...underbart gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g lax ,
1 gul lök ,
1 tsk färsk ingefära , riven
2 tsk rapsolja ,
1 stor tomat , hackad
½ msk koriander ,
1 burk kikärter (400 g)
2 dl vatten ,
1 grön chilifrukt, rensad
och finhackad ,
1 vitlöksklyfta , pressad
1 krm gurkmeja ,
1 tsk curry , gärna het
SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS lök och ingefära i olja med tomat ,
koriander, kikärter .
Tillsätt vatten och samtliga ingredienser
utom fisken .
Låt puttra i 10 minuter .
LÄGG ned FISKFILE'ERNA och låt sjuda
i 5 minuter .
TREVLIG SOMMAR !
SMAKLIG MÅLTID !
tisdag 17 juli 2018
HJORTRONKAKA CA 10 BITAR.
HEJSAN !
Med vispad grädde blir den här härligt söta
kakan komplett . Så gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör , margarin,
3/4 dl strösocker ,
3/4 dl marsanpulver ,
1 tsk bakpulver ,
1 tsk vaniljsocker ,
2 ½ dl kärnvetemjöl ,
FYLLNING :
250 g rensade hjortron
(alt 5 dl färdig hjortronsylt )
2 ½ dl strösocker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Mixa samtliga ingredienser till degen .
Tryck ut den i en smord pajform
med höga kanter ca 24 cm i diameter.
LÄGG bär och socker i en kastrull.
Låt koka ca 15 minuter .
Låt sylten svalna .
FYLL formen med sylten .
Grädda kakan mitt i ugnen i 20 - 25 min.
SERVERAS ljummen med vispad grädde .
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)