torsdag 19 juli 2018

UGNSBAKAD TORSKFILE' MED PEPPARROTSKRÄM. 4 PORT.




                      HEJSAN !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
150 - 200 g  TORSKFILE' ,
2 - 3 msk smör ,
2 - 3 dl  CREME Fraiche,
1  bit  pepparrot , ca 5  cm
färsk eller riven på burk ,
1  msk  senap ,
salt å peppar ,

SERVERAS  med:  Pressad  potatis  eller
rostade  rotfrukter .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Salta  och  peppra  FORSKFILE'ERNA  och
lägg  dem  hopvikta i  en  form  i  portionsstorlekar .
STÄLL  in  i  ugnen  ca  10  minuter .
VISPA  CREME  Fraichen  fluffig,  riv  pepparroten
och  blanda  i  senapen .
BLANDA  FÖRSIKTIGT .
Salta  och  peppra .

för att lättare  kunna  vika FILE'ERNA
till  portionsbitar  (gör  ett  snitt,  inte helt igenom)
där FILE'ERNA  skall  vikas .
SMAKLIG MÅLTID !

TREVLIG SOMMAR !


KRÄMIG OMELETT, + VATTENMELON, 4 PERS.



                   HEJSAN !

DAGENS  LUNCH !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
6  ägg ,
1  dl  vatten ,
1  krm  salt ,
4  tomater ,
300  g  gröna  ärter ,
4  dl  skalade  räkor,  ca 280 g
1  stor  morot, riven, ca 150 g
4  dl  strimlad  sallad
ca  100 g  vattenmelon

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Vispa  ihop  ägg, vatten och salt .
LÄGG  tärnad  tomat, ärter  och  räkor
i  en  form  med  bakplåtspapper  i
botten .
Häll  över  äggsmeten  och  grädda  mitt
i  ugnen  tills  äggsmeten  stannat ca 20  min.
BLANDA  riven  morot  och  grönsallad
och ca 100 g  vattenmelon .

TREVLIG  SOMMAR !

SMOTHIE MED BANAN, FRUKT OCH BÄR .




                        HEJSAN !

KÄCKT !
Ställ  fram  yoghurt, bär och  frukter
så  kan  gästerna  själva  blanda  sin
SMOTHIE .
Yoghurt  och  Banan  bör  finnas  i
varje  SMOTHIE, men  sedan  kan
man  blanda  ner  olika bär och  frukter.

FÖR 1 PERSON :
HALLONSMOTHIE :
2 ½  dl  vaniljyoghurt eller mild  naturell
yoghurt .
½  banan +  ½  dl  frysta  hallon.

TREVLIG SOMMAR !

onsdag 18 juli 2018

RÄKRÖRA I GLAS ...4-6 små glas .



                   HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET !

500 g  oskalade  räkor ,
½ dl majonnäs ,
½ dl CREME Fraiche ,
½ dl finhackad dill ,
½ dl finriven färsk pepparrot ,
1 hårdkokt finhackat ägg ,
5 cm fintärnad gurka ,
salt, peppar
GARNERING :
Skalade räkor, citronskivor, dill

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA   räkorna.
Spara några av räkorna till garnering  och
grovhacka resterande .
Blanda  RÄCKHACK med de andra ingredienserna .
Smaka  av  med  salt å peppar.
FÖRDELA  i  små  portions-glas  eller
på  rostat bröd .
GARNERA  med  räkor,  citronskiva  och  en
dillvippa .

TREVLIG SOMMAR !

PERSIKO- OCH KOKOSSMOOTHIE, 1 STORT GLAS .




                    HEJSAN !

Smaka  på  det  här !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  färsk  persika ,
1  dl  kokosmjölk ,
1 ½  dl  vaniljyoghurt ,
1  msk  flytande  honung ,
några  droppar  färskpressad
citron .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DELA  och  kärna  ur  persikan  och  skär
den  i  mindre  bitar .
Lägg ner fruktbitarna i en mixer  och kör
ett par varv .
Tillsätt  resterande ingredienser  och  mixa
ytterligare en stund  till en slät  konsistens.

HÄLL  upp  drinken i ett glas
och servera  genast .                                


TREVLIG  SOMMAR !










       vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

VARMRÖKT LAX MED KIKÄRTER . 4 port.




                         HEJSAN !

mmm...underbart  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

200  g  lax ,
1  gul  lök ,
1  tsk  färsk  ingefära , riven
2  tsk  rapsolja ,
1  stor  tomat ,  hackad
½  msk  koriander ,
1  burk  kikärter (400 g)
2  dl  vatten ,
1  grön  chilifrukt,  rensad
och  finhackad ,
1  vitlöksklyfta , pressad
1  krm  gurkmeja ,
1  tsk  curry , gärna  het

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
FRÄS  lök  och  ingefära  i  olja  med  tomat ,
koriander,  kikärter .
Tillsätt  vatten  och  samtliga  ingredienser
utom  fisken .
Låt  puttra  i  10  minuter .
LÄGG  ned  FISKFILE'ERNA   och  låt  sjuda
i  5  minuter .

TREVLIG  SOMMAR !

SMAKLIG  MÅLTID !

tisdag 17 juli 2018

HJORTRONKAKA CA 10 BITAR.




                            HEJSAN !

Med  vispad  grädde  blir  den  här  härligt  söta
kakan  komplett .  Så  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

150  g  smör , margarin,
3/4  dl  strösocker ,
3/4  dl  marsanpulver ,
1  tsk  bakpulver ,
1  tsk  vaniljsocker ,
2 ½  dl  kärnvetemjöl ,
FYLLNING :
250  g  rensade  hjortron
(alt 5  dl  färdig  hjortronsylt )
2 ½  dl  strösocker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Mixa  samtliga  ingredienser  till  degen .
Tryck  ut  den  i  en  smord  pajform
med  höga  kanter  ca  24  cm  i  diameter.
LÄGG  bär  och  socker  i  en  kastrull.
Låt  koka   ca  15  minuter .
Låt  sylten  svalna .
FYLL  formen  med  sylten .
Grädda  kakan  mitt  i  ugnen  i  20 - 25  min.

SERVERAS  ljummen  med  vispad  grädde .

TREVLIG  SOMMAR !