fredag 20 juli 2018
ÄPPELSOPPA 4 PORT.
HEJSAN !
Skala och klyfta 1 kg äpplen .
Koka upp äppelklyftorna med 2 dl strösocker,
1 liter vatten, saften av 1 citron och
1 kanel-stång.
När äpplena börjar mjukna, ställ åt sidan och
låt svalna .
Dekorera med en kvist citronmeliss .
TREVLIG SOMMAR !
ENKEL PANNA COTTA, 4 PORT. + TIPS
HEJSAN !
Blanda 1 DL GELESOCKER,
4 DL VISPGRÄDDE och 2 TSK VANILJSOCKER
i en kastrull.
Koka upp och låt koka ½ minut.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen .
Garnera med BJÖRNBÄR .
TIPS !
Viste Du att GELESOCKER innehåller vegetabiliskt
GELERINGS- MEDEL
vilket innebär att Du kan göra PANNA COTTA
utan GELANTINBLAD .
TREVLIG SOMMAR !
CITRONBAKAD LAX , MED RÖDBETSSALSA,2 PERS.
HEJSAN !
SUPERGOD
lax med ett lika gott tillbehör
- en rödbetssalsa .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 - 500 g fryst LAXFILE' tinad,
saft av 1 citron ,
2 msk olja ,
salt å peppar ,
RÖDBETSSALSA :
200 g kokta rödbetor ,
1 liten rödlök ,
2 salladslökar,
2 msk hackad persilja,
10 stora kapris ,
1 msk små kapris,
2 msk rapsolja,
saft och skal av ½ citron,
SERVERING :
2 msk hackade valnötter,
klyftpotatis .
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form, häll över citronsaften
och låt resterna av citronen ligga med i formen .
Ringla över oljan, salta å peppra väl .
Baka i mitten av ugnen i ca 25 minuter .
Skala och tärna rödbetorna .
Skala rödlöken och salladslöken, hacka fint och blanda
med rödbetorna och persiljan.
Skiva den stora kaprisen och tillsätt båda dessa små i
rödbetsblandningen .
Tillsätt oljan samt skal och saft av citronen .
Hetta upp en stekpanna, häll i rödbetssalsan och hetta
upp hastigt precis före servering.
SERVERA den citronbakade laxen med den ljumma
rödbetssalsan, grovhackade valnötter och klyftpotatis .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
torsdag 19 juli 2018
UGNSBAKAD TORSKFILE' MED PEPPARROTSKRÄM. 4 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 - 200 g TORSKFILE' ,
2 - 3 msk smör ,
2 - 3 dl CREME Fraiche,
1 bit pepparrot , ca 5 cm
färsk eller riven på burk ,
1 msk senap ,
salt å peppar ,
SERVERAS med: Pressad potatis eller
rostade rotfrukter .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Salta och peppra FORSKFILE'ERNA och
lägg dem hopvikta i en form i portionsstorlekar .
STÄLL in i ugnen ca 10 minuter .
VISPA CREME Fraichen fluffig, riv pepparroten
och blanda i senapen .
BLANDA FÖRSIKTIGT .
Salta och peppra .
för att lättare kunna vika FILE'ERNA
till portionsbitar (gör ett snitt, inte helt igenom)
där FILE'ERNA skall vikas .
SMAKLIG MÅLTID !
TREVLIG SOMMAR !
KRÄMIG OMELETT, + VATTENMELON, 4 PERS.
HEJSAN !
DAGENS LUNCH !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 ägg ,
1 dl vatten ,
1 krm salt ,
4 tomater ,
300 g gröna ärter ,
4 dl skalade räkor, ca 280 g
1 stor morot, riven, ca 150 g
4 dl strimlad sallad
ca 100 g vattenmelon
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Vispa ihop ägg, vatten och salt .
LÄGG tärnad tomat, ärter och räkor
i en form med bakplåtspapper i
botten .
Häll över äggsmeten och grädda mitt
i ugnen tills äggsmeten stannat ca 20 min.
BLANDA riven morot och grönsallad
och ca 100 g vattenmelon .
TREVLIG SOMMAR !
SMOTHIE MED BANAN, FRUKT OCH BÄR .
HEJSAN !
KÄCKT !
Ställ fram yoghurt, bär och frukter
så kan gästerna själva blanda sin
SMOTHIE .
Yoghurt och Banan bör finnas i
varje SMOTHIE, men sedan kan
man blanda ner olika bär och frukter.
FÖR 1 PERSON :
HALLONSMOTHIE :
2 ½ dl vaniljyoghurt eller mild naturell
yoghurt .
½ banan + ½ dl frysta hallon.
TREVLIG SOMMAR !
onsdag 18 juli 2018
RÄKRÖRA I GLAS ...4-6 små glas .
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET !
500 g oskalade räkor ,
½ dl majonnäs ,
½ dl CREME Fraiche ,
½ dl finhackad dill ,
½ dl finriven färsk pepparrot ,
1 hårdkokt finhackat ägg ,
5 cm fintärnad gurka ,
salt, peppar
GARNERING :
Skalade räkor, citronskivor, dill
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna.
Spara några av räkorna till garnering och
grovhacka resterande .
Blanda RÄCKHACK med de andra ingredienserna .
Smaka av med salt å peppar.
FÖRDELA i små portions-glas eller
på rostat bröd .
GARNERA med räkor, citronskiva och en
dillvippa .
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)