fredag 14 september 2018
SÖTPOTATISBAKAD LAX, dagens middag, 4 port.
HEJSAN !
mmm... ! det här blir ljuvligt gott , - NJUUUT !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portionsbitar lax a' 150 g
FLINGSALT
200 g sötpotatis
2 dl CREME Fraiche
1 msk färsk, riven ingefära
rivet skal av 1 lime
1/2 dl hackad koriander
1/2 krm cayennepeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader. Lägg laxen på en
plåt med bakplåtspapper .
Krydda med salt.
Skala potatisen och riv den på rivjärnets
grova sida.
Blanda CREME Fraiche, ingefära, limeskal,
koriander och cayennepeppar och sötpotatisen.
Krydda med salt .
Klicka potatissmeten på laxen .
Baka i mitten av ugnen tills TOPPINGEN har
vacker färg och laxen är knappt genomstekt 12- 15 min.
SMAKLIG MÅLTID !
"vill bara säga att det var det mest njutbara jag ätit på länge"
torsdag 13 september 2018
CHOKLAD OCH HASSELNÖTSMUFFINS, 10 ST .
HEJSAN !
De här måste Ni smaka , så himla goda,
HÄR ÄR RECEPTET :
10 urkärnade dadlar
2 dl hasselnötsmjöl
1 dl kokoschips
1/2 dl smält smakfri kokosolja
4 msk kakao
1/2 msk honung
2 tsk vaniljpulver
3 ägg
1 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU ;
SÄTT ugnen på 175 grader, (gärna varmluft)
MIXA dadlar, hasselnötsmjöl och kokoschips.
Häll i den smälta kokosoljan tillsammans med kakao,
vaniljpulver och honung . Mixa igen.
KNÄCK äggen och mixa igen. Häll i bakpulver
och mixa snabbt till en fin jämn smet.
KLICKA ut i små muffinsformar. GRÄDDA i 7 min.
LÅT stå i kylskåp ca 30 min. innan servering.
LYCKA TILL !
FISKGRATÄNG MED BLOMKÅLSMOS, 4 PORT.
HEJSAN !
Det här var det godaste jag ätit på länge !
Prova att göra Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g blomkål
1 dl CREME Fraiche
2 dl riven ost
1 liten gul lök
salt och peppar
3 msk smör/margarin
1 dl CREME Fraiche
3 soltorkade tomater
600 g RYGGFILE' av torsk
1 dl riven ost
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Dela blomkålen och koka den mjuk.
Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av ordentligt.
MIXA blomkålen med CREME Fraiche.
Blanda ner ost och smaka av med salt och peppar.
SÅS :
HACKA löken och fräs den i smör/margarin
i en kastrull. Blanda ner CREME Fraiche och
hackade, soltorkade tomater.
LÄGG fiskbitarna i mitten av en ugnsfast form
och klicka ut blomkålsmoset runt om.
HÄLL såsen i mitten på fisken och strö över
den rivna osten. GRÄDDA i ugnen i ca 20 minuter.
Smaklig Måltid och LYCKA TILL !
onsdag 12 september 2018
TEKAKA MED KARDEMUMMA .
HEJSAN !
Det här var längesen jag gjorde, men ett tag gjorde jag den jämt !
Himla god !
HÄR ÄR RECEPTET:
5 dl vetemjöl=BERTE QVARN
2 1/2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
100 g smör/margarin
2 dl mjölk
1 tsk stött kardemumma
GARNERING: 6 hackade sötmandlar + 2 msk pärlsocker
SÅ HÄR GÖR DU ;
BLANDA de torra ingredienserna .
Finfördela matfettet i blandningen.
TILLSÄTT mjölken och arbeta
snabbt ihop degen. Lägg den i en
smord form, ca 24 cm i diameter.
Strö på mandel och pärlsocker.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Låt den kallna på galler under bakduk.
Kakan går bra att frysa .
Jag tycker kakan är godast till en kopp varmt te.
Vad tycker Du ?
LYCKA TILL !
OSTKAKA , 6 PORT.
HEJSAN !
Hemmagjord ostkaka , mmm.. så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g Keso
1/2 dl sötmandel
3 ägg
1/2 dl socker
1/2 dl vetemjöl = BERTE QVARN
2 dl mjölk
SÄTT ugnen på 175 grader.
SÅ HÄR GÖR DU ;
BÖRJA med att skålla och skala mandeln .
Hacka mandeln fint. Vispa ägg och socker.
Rör ner mjöl. Keso, mandel och mjölk.
HÄLL smeten i en smord ugnssäker form.
Grädda i ugnen , ca 1 timme .
SERVERA gärna med bär eller sylt och
ska det vara riktig fest , - gärna lite vispad grädde !
LYCKA TILL !
BIRGITS GRÖNSAKSLÅDA 2 PORT.
HEJSAN !
Det här var både enkelt och gott !
HÄR ÄR RECEPTET ;
100 g purjolök
100 g morötter
50 g blekselleri
salt, peppar, HERBAMAREÖRTSALT
2 ägg
3 dl lättmjölk
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA grönsakerna. Skär i mindre bitar .
Förväll dem i lättsaltat vatten . Blanda
ägg och mjölk till äggstanningen och krydda den.
LÄGG grönsakerna i en ugnssäker form .
Slå äggstanningen över. Grädda i 200 grader i 30 min.
SERVERA med en sallad , 2 skivor knäckebröd
samt citronvatten.
LYCKA TILL !
MJUK PUMPAKAKA MED NUTELLATÄCKE, 6-8 BITAR.
HEJSAN !
Detta är en saftig kaka med pumpa, ingefära
och kardemumma .
NUTELLA TÄCKET på toppen stelnar om
Du ställer kakan i kylen.
HÅLLBARHET, utan TOPPING håller kakan 4-5 dagar i rumstemperatur,
med TOPPING ca 1 vecka i kyl. Går bra att frysa .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g BUTTERNUTPUMPA
2ägg
2 dl strösocker
2 dl BERTE QVARN= vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk malen kanel
1 msk malen kardemumma
1/2 msk malen ingefära
1 nypa salt
3/4 dl olivolja
TOPPING :
2 dl valfri chokladkräm, t ex NUTELLA
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Skala pumpan, riv den grovt och krama ur.
LÄGG alla ingredienser till kakan i en STOR
bunke och blanda väl. Häll smeten i en
bakpappersklädd form 10x30 cm.
GRÄDDA kakan i mitten av ugnen i 40-45 min.
BRE på chokladkrämen när kakan har svalnat.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)