lördag 29 september 2018
KRÄMIG BJÖRNBÄRS - CHEESEKAKE 12 BITAR .
HEJSAN !
Med CREME Fraiche blir glasyren krämig med frisk smak.
Så himla god och riktigt grann och titta på.
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g digestivekex
100 g smör /margarin
FYLLNING :
400 g PHILADELPHIAOST
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
finrivet skal från 1 citron
GLASYR :
4 dl CREME Fraiche
1 dl florsocker
3 dl björnbär
SÅ HÄR GÖR DU :
KÖR digestivekexen i en matberedare eller stöt dem i en mortel.
Smält matfett och häll det över smulorna .
TRYCK ut smulorna i en smord form med avtagbar kant, 24 cm i diam.
Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 5 - 10 min.
VISPA färskost, ägg och socker med en elvisp till en slät smet.
Rör ner citronskalet och bred ut smeten i formen.
Grädda cheesecaken i nedre delen av ugnen i 30 - 35 min och låt den svalna.
BLANDA CREME Fraiche och florsocker och bred det ovanpå .
Toppa med björnbär .
LYCKA TILL !
MÖRA APELSINKRANSAR, 22 ST
HEJSAN !
DET här är en lagom söt kaka med frisk smak av apelsin.
Visst kan det här bli en ny favorit för många ?
HÄR ÄR RECEPTET :
1OO g smör/margarin
2 1/2 dl vetemjöl = BERTE QVARN
1 1/2 msk potatismjöl
2 msk råsocker
1 msk koncentrerad apelsinjuice
PENSLING :
uppvispat ägg
1 msk lättsötad aprikosmarmelad
UGN :200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
MÄT upp alla ingredienser i en matberedare.
Arbeta samman till en deg på högsta hastighet
endast en kort stund. Låt degen vila kallt 20 min.
DELA degen i 22 bitar .
Dela varje bit på mitten och rulla ut till smala
längder, ca 12 cm långa .
Sno längderna om varandra två och två .
Forma till kransar och lägg på plåt med bakplåts-
papper . PENSLING : Blanda ägg och marmelad .
Pensla kakorna med blandningen .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 10 minuter.
Hoppas att Ni gillar dom!
LYCKA TILL !
fredag 28 september 2018
DROTTNINGTÅRTA MED KOKOSBOTTEN , 12 BITAR.
HEJSAN !
Den krämiga fyllningen av vit choklad ger bären sötma ,....mmm -
så himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
Maräng : 4 äggvitor, 1 dl strösocker, 2 dl kokos.
FYLLNING:
100 g vit choklad
4 dl CREME Fraiche
1/2 dl florsocker
GARNERING :
2 dl hallon
2 dl blåbär
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA äggvitor till hårt skum med en elvisp.
Skummet ska vara så fast att bunken kan vändas
upp och ner utan att det rör sig .
Tillsätt sockret och vispa lite till .
VÄND ner kokosen . Bred ut smeten i en smord
form med avtagbar kant , ca 24 cm i diameter.
GRÄDDA tårtbottnen mitt i ugnen i 125 grader i 2 tim.
Låt tårtbottnen svalna något och lossa den sedan med
en kniv. Låt den svalna helt.
SMÄLT chokladen över vattenbad och bred den över bottnen.
Vispa CREME Fraiche och florsocker till en tjock kräm .
Först blir CREME Fraichen tunnare men efter en stund tjocknar den.
BRED CREME Fraiche - blandningen över tårtbottnen strax innan
serveringen och garnera med hallon och blåbär .
LYCKA TILL !
LAXGRYTA MED KOKOS . 4 PORT.
HEJSAN !
Smaka på detta så himla gott !
EDAMAMEBÖNAN är en sojaböna som finns i frysdisken.
De ligger i sina skidor, så Du får spritsa dem när de har kokats.
HÄR ÄR RECEPTET :
500-600 g LAXFILE'
1 lime
500 g EDAMAMEBÖNOR
1 liten purjolök
1 röd paprika
150 g sugar snaps
smör
1 tsk röd chilipasta
1 burk kokosmjölk
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i bitar och lägg i en skål. Pressa över limesaften och rör runt .
KOKA EDAMAMEBÖNORNA och skölj dem sedan i kallt vatten .
Pilla ut bönorna ur skidorna .
SKÄR purjolöken och paprikan i bitar och sugar snapsen i strimlor.
FRÄS purjolök och paprika i en kastrull med smör tills grönsakerna
har blivit lite mjukare. Tillsätt chilipasta och kokosmjölk låt det bli varmt.
LÄGG i laxen tillsammans med limesaften och sjud försiktigt i ett par min.
Smaka av med salt och peppar .
Lägg i EDAMAMEBÖNORNA och sugar snapsen strax före servering.
SMAKLIG MÅLTID !
onsdag 26 september 2018
VEGGOLINSOPPA , 4 PERS.
HEJSAN !
Veckans soppa !
HÄR ÄR RECEPTET :
Skär 4 potatisar, 2 morötter och
1 bit selleri i stavar .
Fräs det tillsammans med 1 dl
röda linser i lite smör, tillsätt
1 liter grönsaksbuljong.
Låt det småkoka 8 - 10 minuter .
Smaksätt med salt, peppar, 2 msk
hackad persilja och riven parmesanost.
mmm,,,..himla go' !
+ hård macka med ost
och 1 glas mjölk.
SMAKLIG MÅLTID !
tisdag 25 september 2018
ROTFRUKTSLÅDA MED KORV, 4 PERS.
HEJSAN !
Bäst att passa på, nu när Rotfrukterna har bra pris !
Smaka på denna goda låda mmm.... !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g purjolök
100 g kålrot
200 g morötter
150 g palsternackor
300 g potatis
200 - 300 g falukorv
2 dl mjölk
250 g kesella
1/2 tsk dragon
1/2- 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 - 1 1/2 dl riven ost
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och strimla grönsaker och korv.
Blanda och lägg i en smord form.
BLANDA mjölk och kesella och smaksätt
med dragon, salt och peppar . Häll det i formen.
STRÖ over osten och rör runt lite så allt blandas
med osten och grädda ca 60 min i nedre delen
av ugnen . Blir lådan för mörk lägg på ett folie-
ark i slutet av gräddningen .
SMAKLIG MÅLTID !
söndag 23 september 2018
BJUD SOPPAN SOM SÅS !
HEJSAN !
Kolla här !
Ofta serverar vi nyponsoppa med en klick glass i.
Men prova också att vända på det och bjud glass
med varm nyponsoppa som sås till .
Detta gillades hemma hos oss .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)