måndag 31 december 2018
TOMAT FYLLD MED PINJENÖTTER, ,,,,4 PORT.
HEJSAN !
,,,BRIEOST OCH SVARTA OLIVER.
HÄR ÄR RECEPTET :
4 stora bifftomater
1 påse Pinjenötter
500 g Brieost
svarta oliver.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR av ett lock på tomaterna och gröp ur
innanmätet med en sked .
Skär Brieosten i små tärningar och blanda den
med Pinjenötterna och hackade svarta oliver .
FYLL tomaterna med oströran och sätt in dem
i 175 grader i ugnen i ca 20 minuter .
SERVERA en Curryfond till . - Djupa tallrikar !
CURRY- OCH GRÖNSAKSFOND .
3 msk koncentrerad grönsaksfond
2 msk grön currypasta
3 dl vatten
1 tsk Arrowrot
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda ingredienserna och ge dem ett försiktigt uppkok.
Häll såsen runt tomaterna .
SMAKLIG MÅLTID !
KOKT POTATIS . TIPS !
HEJSAN !
Här kommer genvägarnas formel 1, om Du
har lite extra potatis i kylen ;
Riv potatisen, blanda med ägg, riven ost,
salt och peppar . Stek som små potatis-
plättar, servera med bacon och lingonsylt.
Husmansenkelt !
Tack !
söndag 30 december 2018
lördag 29 december 2018
MARGARETAS MUSLI ; ca 8-10 pers.
HEJSAN !
Numera är detta min frukost, mycket gott att tugga på !
HÄR ÄR RECEPTET ;
2 dl havregryn
2 dl råg - flingor
2 dl CORN-flakes
3 msk krossade linfrön
2 msk hackade nötter
3 msk russin
2 msk nyponsoppspulver
SÅ HÄR GÖR DU ;
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienserna
utom russin och nyponsoppspulver i en långpanna
eller ugnsfast form.
Rosta ca 5 minuter mitt i ugnen , Passa noga för det
bränns lätt .Låt svalna något och blanda sedan i
russin och nyponsoppspulver . Häll upp på tät burk.
Trevlig Frukost !
torsdag 27 december 2018
FRUKOSTSCONES MED BLÅBÄR., 12 ST.
HEJSAN !
Har Du frysta blåbär ? Ta fram ca 1 dl !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl blåbär
1 msk strösocker
4 1/2 - 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
50 g kallt smör/margarin
2 dl mjölk eller filmjölk
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda blåbär och socker i en skål.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en annan skål.
Tillsätt smöret i kuber och finfördela det i mjöl-
blandningen till en grynig massa .
Tillsätt mjölk eller fil och arbeta snabbt ihop degen.
Låt den vila kallt 5-10 minuter .
Klicka ut degen till 12 bullar på bakpappersklädd plåt.
Gör en fördjupning i mitten med en mjölad sked och
fyll hålet med blåbären.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
LYCKA TILL !
HALVGROV FORMLIMPA , 1 ST
HEJSAN !
Detta är ett snabb- bakat bröd som Du bara rör ihop
och gräddar . Gott att rosta dagen efter .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl havregryn
1 dl DINKEL flingor
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
4 dl lättfil
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
KLÄ en bröd-form , rymd 1 1/2 liter, med bakplåtspapper.
RÖR ihop alla ingredienserna till en lös deg/ smet.
HÄLL i formen och grädda längst ner i ugnen ca 50 min.
TA brödet ur formen och låt det svalna på galler under bak-duk .
Jättegott att rosta dagen efter bakningen.
LYCKA TILL !
tisdag 25 december 2018
RIS a' la MALTA , 4 PORT
HEJSAN !
GOD FORTSÄTTNING PÅ JUL-HELGEN !
Idag ska jag göra RIS a' la MALTA .
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 sats risgrynsgröt (ca 5 dl )
1 1/2 dl vispgrädde.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA kall risgrynsgröt med vispad grädde.
Smaksätt med lite vaniljsocker och eventuellt lite
strösocker .
SERVERA med fördel mandariner till , (på burk)
eller saftsås .
HIMLA GOTT ! Det är dagens höjdpunkt !
GOD-JUL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)