söndag 6 januari 2019

PLOMMONKAKA MED VANILJSÅS - DESSERT.




                            HEJSAN !

Det här blir också 1 kaka, men räcker till flera,
Servera pajen kall tillsammans med den
hemmagjorda vaniljsåsen . mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET:
100 g rumsvarmt smör/margarin
1 dl STEVIASTRÖ
3 dl MANDELMJÖL
2 ägg
3 plommon
1/2 citron

VANILJSÅS :
2 dl grädde
2 äggulor
1 krm vaniljpulver
2 msk STEVIASTRÖ
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smör och blanda ner STEVIASTRÖ,
MANDELMJÖL och ägg i en bunke .
TRYCK ut degen i en smörad och bröad form.
Kärna ur plommonen och skär dem och
citronen i skivor .
TRYCK  ner skivorna i pajen
(1 citron-+1 plommonskiva) och
grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter .
Vispa grädden och vänd ner äggulor, vanilj
och STEVIASTRÖ.
LÅT stå kallt till servering.
SERVERA  pajen  tillsammans med vaniljsåsen .

LYCKA TILL !





CHOKLADKAKA - DESSERT .




                     HEJSAN !

Det blir 1 kaka och den är smäktande god !

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g mörk choklad
150 g smör/margarin
5 ägg
1/2 dl STEVIA STRÖ
1 tsk vaniljpulver
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl MANDELMJÖL
1 tsk bakpulver

TILLBEHÖR : 
HALLONGRÄDDE,
1 dl grädde
1 dl hallon

SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält choklad och smör i vattenbad .
Vispa ägg och STEVIASTRÖ pösigt .
Vänd ner den smälta choklad- och smör-
blandningen .
Blanda alla torra ingredienser i en skål
och vänd försiktigt ner dem i smeten .
Häll smeten i en silikonform och
grädda mitt i ugnen i ca  25-30 minuter
tills smeten har stelnat inuti .
Vispa grädden med några av hallonen och
spritsa ut hallongrädden i mitten på den av-
svalnade kakan.
DEKORERA ,  med några färska hallon
i grädden .

LYCKA TILL !

lördag 5 januari 2019

HIMLA GO' FRUKOST...4 PORT




                         HEJSAN !

Vaniljkvarg med hallon och grapefrukt, mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk vaniljkvarg, 180 g
3 msk turkisk yoghurt
150 g färska hallon
2 st grapefrukt

SÅ HÄR GÖR DU :
Tina hallon och lägg i en skål.
Skär bort skalet på grapefrukten med en vass kniv
och skär ut fina FILE'ER och lägg i en skål.
Lägg upp vaniljkvarg i en skål och blanda ner
turkisk yoghurt.
Toppa med hallon och färsk mynta .
Servera med grapefrukten .

Hoppas att det smakar !

OSTGRATINERAD KASSLER MED GRÖNSALLAD ....4 PORT.



                  HEJSAN!

Det här är mmm...riktigt gott !
Jag hade det som bjud-mat, alla åt med god aptit !

HÄR ÄR RECEPTET :
5oo g kassler
150 g  CAMBOZOLAOST
100 g bladspenat
100 g valnötter
1 gul paprika
50 g solrosskott
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kasslern i en ugnsfast form.
Skär snitt i kasslern och fyll med smulad
GAMBOZOLAOST. Sätt in i ugnen i
ca 20 minuter .
Servera på ett uppläggningsfat med färsk
bladspenat, skivad paprika, valnötter
och solrosskott .

SMAKLIG MÅLTID !



fredag 4 januari 2019

STEKT ÄGG OCH BACON MED CHAMPINJONER OCH TOMAT.,,, 1 PERS.




                    HEJSAN !

Vad sägs om detta till frukost ?
Jag gillar det faktiskt .

SÅ HÄR GÖR DU :
Stek 2 ägg och 4 skivor bacon tillsammans med
4-5 champinjoner och 4 små kvisttomater.
Låt baconskivorna torka på hushållspapper
innan Du serverar .

SMAKLIG MÅLTID

GORGONZOLA INBAKAD FLÄSKFILE' MED BLOMKÅLSPURE' 4 PERS.




                       HEJSAN !

Bra till vardag och fest , - så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 små FLÄSKFILE'ER
1 stort blomkålshuvud
200 g  grönmögelost
1 msk smör/margarin
1 dl grädde/ CREME fraiche

SÅ HÄR GÖR DU .
Polera köttet och stek på hög värme i panna
för vacker stekyta .
Ta av från pannan och skär ett djupt snitt i
köttet  när Du trycker ner bitar av osten.
Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Bryt blomkålen i mindre bitar och koka tills
den blir mjuk.
Mixa kålen med  stomp eller mixer tillsammans
med smör, salt och peppar .
Servera,  med grönsallad och sås gjord på det sista
av osten som får koka ihop med grädde / CREME fraiche.

LYCKA TILL !



STEKT KASSLER MED SMAKRIK SÅS , 4 PERS.




                         HEJSAN !

På en av våra träffar, serverades denna jättegoda rätt !
Smaka Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
800 g kassler
4 schalottenlökar
3 dl CREME fraiche
1 burk krossade tomater
2 msk hackad ättiksgurka
lite paprikapulver
lite kajennpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
Fräs löken utan att den får färg.
Rör ner CREME fraiche, tomatkross, ättiksgurka
och kryddor och låt sjuda i några minuter.
Skiva och stek kasslern.  Häll  såsen på ett varmt
fat.  Lägg kasslerskivorna på såsen .
Servera ,  med en fräsch sallad .

SMAKLIG MÅLTID !