söndag 6 januari 2019
PLOMMONKAKA MED VANILJSÅS - DESSERT.
HEJSAN !
Det här blir också 1 kaka, men räcker till flera,
Servera pajen kall tillsammans med den
hemmagjorda vaniljsåsen . mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET:
100 g rumsvarmt smör/margarin
1 dl STEVIASTRÖ
3 dl MANDELMJÖL
2 ägg
3 plommon
1/2 citron
VANILJSÅS :
2 dl grädde
2 äggulor
1 krm vaniljpulver
2 msk STEVIASTRÖ
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smör och blanda ner STEVIASTRÖ,
MANDELMJÖL och ägg i en bunke .
TRYCK ut degen i en smörad och bröad form.
Kärna ur plommonen och skär dem och
citronen i skivor .
TRYCK ner skivorna i pajen
(1 citron-+1 plommonskiva) och
grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter .
Vispa grädden och vänd ner äggulor, vanilj
och STEVIASTRÖ.
LÅT stå kallt till servering.
SERVERA pajen tillsammans med vaniljsåsen .
LYCKA TILL !
CHOKLADKAKA - DESSERT .
HEJSAN !
Det blir 1 kaka och den är smäktande god !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g mörk choklad
150 g smör/margarin
5 ägg
1/2 dl STEVIA STRÖ
1 tsk vaniljpulver
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl MANDELMJÖL
1 tsk bakpulver
TILLBEHÖR :
HALLONGRÄDDE,
1 dl grädde
1 dl hallon
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält choklad och smör i vattenbad .
Vispa ägg och STEVIASTRÖ pösigt .
Vänd ner den smälta choklad- och smör-
blandningen .
Blanda alla torra ingredienser i en skål
och vänd försiktigt ner dem i smeten .
Häll smeten i en silikonform och
grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter
tills smeten har stelnat inuti .
Vispa grädden med några av hallonen och
spritsa ut hallongrädden i mitten på den av-
svalnade kakan.
DEKORERA , med några färska hallon
i grädden .
LYCKA TILL !
lördag 5 januari 2019
HIMLA GO' FRUKOST...4 PORT
HEJSAN !
Vaniljkvarg med hallon och grapefrukt, mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk vaniljkvarg, 180 g
3 msk turkisk yoghurt
150 g färska hallon
2 st grapefrukt
SÅ HÄR GÖR DU :
Tina hallon och lägg i en skål.
Skär bort skalet på grapefrukten med en vass kniv
och skär ut fina FILE'ER och lägg i en skål.
Lägg upp vaniljkvarg i en skål och blanda ner
turkisk yoghurt.
Toppa med hallon och färsk mynta .
Servera med grapefrukten .
Hoppas att det smakar !
OSTGRATINERAD KASSLER MED GRÖNSALLAD ....4 PORT.
HEJSAN!
Det här är mmm...riktigt gott !
Jag hade det som bjud-mat, alla åt med god aptit !
HÄR ÄR RECEPTET :
5oo g kassler
150 g CAMBOZOLAOST
100 g bladspenat
100 g valnötter
1 gul paprika
50 g solrosskott
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kasslern i en ugnsfast form.
Skär snitt i kasslern och fyll med smulad
GAMBOZOLAOST. Sätt in i ugnen i
ca 20 minuter .
Servera på ett uppläggningsfat med färsk
bladspenat, skivad paprika, valnötter
och solrosskott .
SMAKLIG MÅLTID !
fredag 4 januari 2019
STEKT ÄGG OCH BACON MED CHAMPINJONER OCH TOMAT.,,, 1 PERS.
HEJSAN !
Vad sägs om detta till frukost ?
Jag gillar det faktiskt .
SÅ HÄR GÖR DU :
Stek 2 ägg och 4 skivor bacon tillsammans med
4-5 champinjoner och 4 små kvisttomater.
Låt baconskivorna torka på hushållspapper
innan Du serverar .
SMAKLIG MÅLTID
GORGONZOLA INBAKAD FLÄSKFILE' MED BLOMKÅLSPURE' 4 PERS.
HEJSAN !
Bra till vardag och fest , - så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 små FLÄSKFILE'ER
1 stort blomkålshuvud
200 g grönmögelost
1 msk smör/margarin
1 dl grädde/ CREME fraiche
SÅ HÄR GÖR DU .
Polera köttet och stek på hög värme i panna
för vacker stekyta .
Ta av från pannan och skär ett djupt snitt i
köttet när Du trycker ner bitar av osten.
Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Bryt blomkålen i mindre bitar och koka tills
den blir mjuk.
Mixa kålen med stomp eller mixer tillsammans
med smör, salt och peppar .
Servera, med grönsallad och sås gjord på det sista
av osten som får koka ihop med grädde / CREME fraiche.
LYCKA TILL !
STEKT KASSLER MED SMAKRIK SÅS , 4 PERS.
HEJSAN !
På en av våra träffar, serverades denna jättegoda rätt !
Smaka Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g kassler
4 schalottenlökar
3 dl CREME fraiche
1 burk krossade tomater
2 msk hackad ättiksgurka
lite paprikapulver
lite kajennpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
Fräs löken utan att den får färg.
Rör ner CREME fraiche, tomatkross, ättiksgurka
och kryddor och låt sjuda i några minuter.
Skiva och stek kasslern. Häll såsen på ett varmt
fat. Lägg kasslerskivorna på såsen .
Servera , med en fräsch sallad .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)