torsdag 28 mars 2019
QUORNBIFFAR MED OSTSMAK , 4 PORT.
HEJSAN !
Hittar Du inte färskost med tacosmak,
kan den ersättas med naturell färskost
och smeten smaksätts med chilipulver
och spiskummin, ca 1/2 tsk av varje .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 påse (300 g)djupfryst QUORN-färs
1 ägg
100 g färskost med tacosmak
3 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1-2 msk smör/margarin till stekning .
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA QUORNFÄRSEN. Blanda färsen med ägg ,
ost och potatismjöl.
Tillsätt salt och peppar. Forma färsen till små biffar.
HETTA upp matfettet i en stekpanna.
När det är ljusgult och slutat skumma läggs biffarna
i och får steka på medelstark värme ca 3 min/per sida.
SERVERA QUORN-biffarna med klyftpotatis ,
tomatsalsa och en blandad sallad.
GOTT !
LYCKA TILL !
AVOKAOAIOLI MED KRÄFTSTJÄRTAR , 4 MACKOR.
HEJSAN !
Å, vad gott det här var !
Trots att min goda vän sa att hon inte hade något hemma !
Men vi blandade av det som kom fram på bordet .
Så blev det så här, -med många skratt !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 avokado
1 dl aioli
250 g skalade kräftstjärtar
eller räkor, väl avrunna
1 röd paprika
1 msk skuren gräslök
salt och peppar
några salladsblad
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA avokadorna och gröp ur innehållet .
Blanda med aiolin i en skål.
VÄND ner kräftstjärtarna.
Tärna paprikan fint och vänd ned med
gräslöken i avokadoröran.
FÖRDELA röran i fyra nygräddade bröd.
Bottna eller toppa med ett par salladsblad.
LYCKA TILL !
TONFISKSMÖRGÅS FÖR MÅNGA, 8 BITAR.
HEJSAN !
mmm...det här är godare än godast !
HÄR ÄR RECEPTET :
7 runda polarkakor, runda ca 18 cm i diameter.
2 burkar tonfisk i vatten
1 dl lättmajonnäs
1 dl kesella gourmet
1 dl bostongurka
1 msk kapris
1 morot
4 blekselleristjälkar (2 till garnering)
salt och svartpeppar från kvarn.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT tonfisken rinna av i durkslag .
Blanda majonnäs och kesella med bostongurka och kapris.
Skala och tärna moroten fint, tärna 2 blekselleristjälkar fint
och vänd ner i majonnäsen.
RÖR ned tonfisken och smaka av med salt och peppar.
LÄGG hälften av tonfisken åt sidan till att toppa med.
Varva polarkakor och tonfiskblandning .
TÄCK sidorna och toppen med resterande tonfisk .
HYVLA blekselleristjälkarna tunt med en potatisskalare
och lägg i kallt vatten att krispa till sig .
TOPPA med den hyvlade bleksellerin .
LYCKA TILL !
KESO - FETAOST-RÖRA, 4 mackor.
HEJSAN !
Keso- fetaoströran är god till mackor ,
men passar även utmärkt till grillat .
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk naturell keso
150 g fetaost
100 g sockerärter
2 tomater
svartpeppar från kvarn
SÅ HÄR GÖR DU :
SLÅ av lite vätska från keson, smula ned fetaosten i keson .
Strimla sockerärtorna och lägg i kallt vatten .
SKIVA tomaterna. Bottna mackorna med keso- fetaoströran,
toppa med strimlade sockerärtor och tomater,
vrid svartpeppar över tomaterna .
DET är även gott att blanda i oliver, paprika eller rostade
grönsaker .
LYCKA TILL !
tisdag 26 mars 2019
BÖNMIDDAG , till flera. TIPS !
HEJSAN !
Hemma igen och dags för middag !
HÄR ÄR RECEPTET :
Köp en burk med röda Kidneybönor.
Stek lite kyckling- eller kalkonfärs med en lök,
krydda , pressa i vitlök, toppa med en tsk honung
för att lyfta fram smaken .
Tillsätt bönorna och riv morötter medan röran kokar ihop.
Ta en frukt till efterrätt, t ex rivet äpple med kanel .
LYCKA TILL !
STÄRKELSETUNN LUNCH 1 PORT. TIPS !
HEJSAN !
För mycket stärkelse i form av vitt bröd, pasta
och bakad potatis till lunch .
Det är mat som får blodsockret att stiga -
och djup-dyka.
För att undvika det kan man dricka ordentligt
med vatten innan man äter, och maten ska
bestå av kött, fisk, brunt ris bönor och grönsaker,
- rivna morötter med rivet äpple.
Ta med matlåda !
LYCKA TILL !
EFTERMIDDAGSSUG , TIPS !
HEJSAN !
Visst kan man tappa energi framåt eftermiddagen .
Prova detta suveräna tips - Ät lite frukt, tillsammans
med protein .
HÄR ÄR RECEPTET :
Äpple med en bit ost,+ några nötter
eller
en msk osötat jordnötssmör, som ger stabilare
blodsocker än om man bara äter frukt .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)