fredag 21 juni 2019
ROSTADE MANDLAR OCH CASHEWNÖTTER .
HEJSAN !
Rostade mandlar och nötter är en riktig fullträff
att strö över något som Du gillar,- det där lilla extra !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g skållad mandel
100 g naturella cashewnötter
1 tsk olivolja
1 tsk FLINGSALT
1/2 tsk torkad rosmarin
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Lägg alla ingredienser på en plåt och blanda om.
Sätt in i ugnen i 20 minuter.
SERVERA direkt när de blivit ljumma .
LYCKA TILL !
MYNTASMOOTHIE, 1 GLAS.
HEJSAN !
Varsågoda, mmm...riktigt gott ! Och fräscht !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 eko - banan
1 dl frusen mango
1/4 färsk ananas
några myntablad
1 1/2 - 2 dl vatten
1/2 dl kokosskivor
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG banan, kokos, ananas och mynta
i en matberedare .
Häll på vatten och mixa till en jämn SMOOTHIE.
HÄLL upp på glas och servera med kokosskivor .
LYCKA TILL !
tisdag 18 juni 2019
KIKÄRTSRÖRA , 6 PERS.
HEJSAN !
mmm.... god som dipp-sås men passar även
till kött- eller kycklingrätter .
Eller som smörgås-pålägg .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk kikärter ca 400 g
2 pressade vitlöksklyftor
strimlade soltorkade tomater i olja
1 dl persiljekvistar
1 burk, 250 g, kesella
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ kikärterna i kallt vatten och lägg
dem i en matberedaren tillsammans med
vitlök, tomater och persilja.
Kör till en jämn pure' .
TILLSÄTT kesella och smaka av med salt
och spiskummin .
LÅT röran mogna i kylen någon timme .
LYCKA TILL !
måndag 17 juni 2019
KORNGRYNSSALLAD MED APRIKOS OCH MYNTA, 4 PERS.
HEJSAN !
mmm,,, !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g korngryn
100 g torkade aprikoser
1 bunt vårlök
färsk mynta
DRESSING :
3 msk citronsaft
3 msk olivolja
1/4 tsk stött spiskummin
salt, peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT aprikoserna ligga i blöt i kallt vatten över natten.
Tillaga korngrynen enligt anvisning på förpackningen.
BLANDA korngrynen i en skål tillsammans med
skivade aprikoser, finskuren vårlök och hackad mynta.
RÖR samman dressingen och häll ner den i salladen .
Låt dra minst 30 minuter före servering .
SMAKLIG MÅLTID !
KYCKLINGSAUTE' MED KOKOS & CURRY. 4 PERS.
HEJSAN !
mmm,,, så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILE'ER
1- 2 msk olivolja
2 tsk söt paprikapulver
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
4 dl kokosmjölk
2 tsk röd curry
150 g purjolök, strimlad
2 gula paprikor, strimlade
150 g champinjoner, skivade
TILLBEHÖR :
färsk mynta
jasminris
sallad
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA och strimla kyckling- FILE'ERNA.
STEK dem i olivolja och pudra över paprikapulver.
Salta och peppra . BLANDA kokosmjölk och curry
och häll över . LÅT allt koka ihop i 10 minuter .
FRÄS grönsakerna och svampen några minuter.
Lägg över i grytan . KOKA upp och smaka av med
salt och peppar . STRÖ över lite mynta .
SERVERA med jasminris och en bladsallad.
LYCKA TILL !
PARMASKINKA MED EXOTISK FRUKTSALSA , 4 PERS.
HEJSAN !
mmm,,,så himla gott ! tyckte vi alla .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g parmaskinka
1/2 granatäpple
2 mangor eller fryst tärnad, 250 g
1 stjärnfrukt
2 dl rucola
25 g pinjenötter
4 msk balsamvinäger med mandarinsmak
eller vanlig balsamvinäger
2 msk olivolja
salt och peppar
SERVERA TILL :
en bit bröd.
SÅ HÄR GÖR DU :
KÄRNA ur granatäpplet och ta bort alla vita hinnor .
Det är de små röda kärnorna vi vill åt.
SKALA och skär mangon i tärningar.
Tärna stjärnfrukten .
Blanda frukten med rucolan .
ROSTA pinje nötterna i en torr panna .
Lägg upp skinkan på tallrikar och fördela fruktsalsan
bredvid . Ringla över balsamvinäger och olja .
STRÖ över nötter . Krydda.
LYCKA TILL !
lördag 15 juni 2019
GRILLSPETT MED LINSSALLAD OCH KRYDDIG KORV, 4 PORT.
HEJSAN !
SPETT fyllda med kryddig korv, röd och gul paprika
samt rödlöksklyftor.
Till spetten en god linssallad på gröna eller röda linser.
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 kryddig korv som bratwurst eller chorizo
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
1 rödlök i klyftor
träspett
LINSSALLAD :
1 förpackning, ca 400 g kokta gröna eller röda linser.
1 burk, ca 400 g, majskorn.
3-4 salladslökar eller 1/2 purjolök i tunna skivor
3 urkärnade tomater i mindre bitar
DRESSING
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk DIJONSENAP
ÄDELKESO
250 g keso
100 g ädelost
1 dl hackad gräslök
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG trä spetten i kallt vatten så blir de inte brända.
Blanda till salladen ; linser, majs och lök.
Klyfta tomaterna och ta bort kärnorna, skär köttet i bitar
och tillsätt. VISPA samman olja, vinäger och senap.
Häll dressingen över salladen och ställ den i kylen.
STAVMIXA keso och ost till en slät röra .
Blanda ner gräslök .
SKÄR korven i skivor. FÖRBERED paprikor och lök.
Trä växelvis upp korv, paprika och lökklyftor på spetten.
Får Du grönsaker över blanda ner dem i salladen.
LÄGG spetten på en oljad plåt.
Sätt ugnen på grill och grilla spetten runt om i övre delen
av ugnen 5 - 10 minuter eller
grilla dem på utomhus grillen .
SERVERA spetten med linssallad och ädelkeso.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)