tisdag 9 juli 2019
RÖKT BÖNRÖRA MED TOMAT, VITLÖK OCH GRILLAD KALKONFILE'. 4 PORT.
HEJSAN !
Det här måste Ni prova att grilla !
SÅ himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 förpackning (380 g ) bön- mix
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
3 tomater
1 msk olivolja
1 msk sirap
1 msk MUSKOVADO-socker
ca 1 msk rökt BBQ-sås
FLING-salt och peppar
TILL SERVERING :
KALKONFILE'
grillbacon
och sallad
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ bönorna och låt dem rinna av.
Skala rödlök och vitlök , skär rödlöken i
klyftor och hacka vitlöken .
Dela och kärna ur paprikan, skär den och
tomaterna i tärningar .
FRÄS lök, vitlök och paprikan i olivoljan.
Tillsätt tomaterna och låt koka i några min.
Tillsätt bönorna och låt det koka upp .
Rör ner sirap, MUSKOVADOSOCKER
och BBQ - såsen efter smak .
Smaksätt med salt och peppar.
SERVERA bön-röran med grillad skivad
KALKONFILE', grillat grillbacon eller
KALKON-bacon och sallad .
Det hela tar under 30 minuter.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
måndag 8 juli 2019
SILVIAKAKA, CA 12 BITAR .
HEJSAN !
SILVIAKAKAN är en riktigt gammaldags kaka
den är otroligt god med sin fluffiga botten
och vaniljsmakande glasyr .mmm...!
Lättbakad kaka som är omöjlig att bara ta en bit av .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vatten, ljummet
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
GLASYR :
100 g smör / margarin
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dl riven kokos
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 175 grader .
SMÖRJ och bröa en rund form ca 23 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt .
TILLSÄTT vattnet till smeten .
Blanda ihop och sikta ner vetemjöl och bakpulver.
Vänd ner det tills smeten är slät .
HÄLL smeten i formen .
Grädda kakan mitt i ugnen i 30 - 35 minuter.
Låt den svalna i formen .
GLASYR :
BLANDA alla ingredienserna i en kastrull och låt
det sjuda upp sakta under omrörning tills sockret
löst sig och glasyren tjocknat en aning .
LÅT den svalna något innan Du brer glasyren över
kakan . STRÖ kokos över kakan .
LYCKA TILL !
söndag 7 juli 2019
HALLONRUTOR, 35 ST.
HEJSAN !
De här är mumsiga och smarriga, och snabba att fixa .
Krämiga rutor utan bakpulver med knäckigt täcke .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g margarin eller smör
4 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
200 g hallon
KOKOSTÄCKE :
75 g margarin eller smör
200 g kokos
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet . VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
TILLSÄTT matfett, vetemjöl och vaniljsocker till smeten .
Rör så allt blir blandat .
BRED ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna,
ca 25x35 cm . STRÖ över hallon och grädda kakan mitt
i ugnen i 175 grader ca 30 minuter .
KOKA matfett, kokos, sirap, socker och vispgrädde i 5 min .
TA ut kakan och bred kokossmeten ovanpå .
Grädda i ytterligare 10 - 15 minuter.
Låt kakan svalna och skär den i rutor.
Sätt gärna ett hallon på varje skuren kaka.
LYCKA TILL !
lördag 6 juli 2019
KRUSBÄR - OCH HASSELNÖTSPAJ, 10 - 12 BITAR.
HEJSAN !
Detta är en - festlig paj för fikasugna,...mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
MÖRDEG :
4 dl vetemjöl
3/4 dl socker
150 g smör /margarin
1 ägg
FYLLNING :
5 dl krusbär
1 ask hasselnöts-massa (220 g)
2 ägg
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjöl och socker.
Tillsätt det kalla smöret i klickar och hacka samman
till en grynig massa .
Tillsätt ägget och arbeta snabbt samman till en deg.
Låt vila kallt .
TRYCK ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Nagga bottnen med en gaffel .
Tryck fast aluminiumfolie längs kanten för att förhindra
att den glider ner.
FÖRRGRÄDDA pajskalet i 175 grader ca 10 minuter .
SKÖLJ och ansa krusbären. SMULA ner hasselnötsmassan
i en bunke . Tillsätt äggen och vispa fluffigt med elvisp.
HÄLL smeten i pajskalet och lägg i krusbären .
GRÄDDA i 175 grader ca 30 minuter eller tills fyllningen
stannat och pajen fått fin färg .
LYCKA TILL !
FRISK LIMERULLTÅRTA, 10 BITAR.
HEJSAN !
Ibland blir jag så trött på allt det söta
i kakor och bullar .
En frisk fläkt av lime göms i den här
ljuvliga chokladrullen .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl farinsocker
1/2 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl = BERTE QVARN
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
kanel, strösocker
FYLLNING :
1 dl marmelad med citrus & lime marmelad)
(ROBERTSON'S Marmelad )
2 dl vispgrädde
skal från 1 lime
2 msk florsocker
DEKORATION :
1 1/2 dl vispgrädde
1 lime
UGN : 225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och farinsocker poröst.
Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao
och bakpulver .
Vänd ner mjöl-blandningen och vattnet
i äggsmeten .
Häll smeten i en bakpappersklädd lång-
panna (30x4o cm).
GRÄDDA mitt i ugnen 5 - 10 minuter,
känn med sticka att kakan känns torr.
Strö kanel och socker på ett bakplåtspapper
och stjälp upp kakan .
Låt rulltårtan svalna .
FYLLNING :
BRED ett tunt lager marmelad över kakan.
Vispa grädde och vänd ner limeskal och
florsocker . BRED grädden över den kalla
kakan och rulla ihop från långsidan .
DEKORATION :
VISPA grädden och skiva limen .
Dela limeskivorna i små bitar .
Spritsa grädden på rulltårtan i en lång rad
och stick i små lime-skivor .
LYCKA TILL !
DROTTNINGENS BÄRSKÅLAR, 20 ST.
HEJSAN !
Nästan som små mini-bakelser blir dessa
mördegsformar med snabb- fixad citron-
fromage .
Extra fin lyster och smak får bären när
man penslar dem med GELE'- socker och
vatten .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl fint strösocker
150 g smör / margarin, kallt
1 äggula
FYLLNING :
1 påse CITRONFROMAGE +
1 1/4 dl mjölk
100 g hallon & blåbär, blandat
1 dl GELESOCKER + 1 1/2 dl vatten
UGN 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA samman degen .
Använd gärna matberedare men tänk på
att bara precis köra samman degen .
Låt degen vila svalt .
TRYCK ut degen i små mazarinformar
eller engångsformar av aluminiumfolie .
Grädda i nedre delen av ugnen 10 - 12 min.
Lossa kakorna ur formarna direkt när de
kommit ur ugnen . LÅT dem svalna .
FYLLNING :
GÖR citronfromagen med mjölk enligt
anvisning på förpackningen .
Skeda eller spritsa den i formarna. LÅT stelna.
LÄGG på bär . GÖR GELE -sockret enligt
anvisning på förpackningen och skeda
över bären . LÅT stelna .
LYCKA TILL !
fredag 5 juli 2019
PASSIONS - OCH HALLONSWISS, 4 PORT.
HEJSAN !
Unna Dig en underbar dessert emellanåt !
Den här är luftig, lätt och helt ljuvlig !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl frysta hallon
2 msk socker
4 passionsfrukter
2 dl passionsfruktssorbet
2 dl hallonsorbet
1 dl vispad mellangrädde 27 %
8 små maränger
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM hallonen tillsammans med sockret på låg värme .
Var försiktig och låt hallonen behålla strukturen,
sockret ska bara smälta. GRÖP ur passionsfrukten .
Varva passionsfruktsorbet och hallonssorbet med lätt-
vispad grädde, maräng, hallonkompott och passions -
frukten i glas eller skålar .
LYCKA TILL !
PSST !
Passionsfrukten ska vara lite skrynklig
i skalet och kännas tung när Du köper den.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)