torsdag 25 juli 2019
PASTA MED KASSLER OCH AJVARSÅS, 4 PORT.
HEJSAN !
Denna gjorde jag härom dagen , riktigt bra
med den färdigköpta kryddiga paprikaröran .
Kassler, gurka och paprika tillsammans med
marinerad fetaost gör den här pastarätten
extra festlig.
HÄR ÄR RECEPTET :
7 dl kokt pasta som PENNE eller skruvar
1 - 1 1/2 dl mild AJVAR RELISH
ca 300 g kassler eller rökt skinka i strimlor
eller tärningar
3 stjälkar selleri i skivor
1/2 gurka
eventuellt salt
1 burk, ca 300 g, örtmarinerad fetaost
12 - 15 svarta oliver
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på paketet.
Förbered kassler och selleri .
Skiva gurkan och dela skivorna på mitten.
BLANDA den avrunna pastan med AJVARSÅSEN .
Tillsätt kassler, selleri och gurka.
Eventuellt kan det behövas lite salt.
Låt fetaosten rinna av, ta vara på marinaden .
BLANDA ner fetaost .
Häll på några matskedar marinad .
Lägg på oliver och servera .
LYCKA TILL !
TIPS !
HEJSAN !
KAFFEDRINK ,
2dl mjölk, varm eller kall
1/2 dl CREME Fraiche
1/2 msk snabbkaffe
1 krm kardemumma, malen
strösocker efter smak
BLANDA alla ingredienser och smaka av.
VARSÅGODA !
KESO a' la' MALTA, 2 PORT.
HEJSAN !
Enkelt, lätt och mmm.. himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g keso
1 dl CREME Fraiche, matyoghurt
eller vispad grädde
ca 1 tsk vaniljsocker
eventuellt 1 msk florsocker
bitar av apelsin eller bär
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA grädde om det används.
Blanda ihop keso, CREME Fraiche/
matyoghurt/grädde med vaniljsocker
och eventuellt med bitar av apelsin
bär eller sylt.
LYCKA TILL !
onsdag 24 juli 2019
GRÖN SHOT MED KICK AV INGEFÄRA , 2-4 PERS.
HEJSAN !
mmm....så gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 Avokado
1/2 - 1 msk riven ingefära
5 dl citrondryck, färdigblandad
50 g färsk spenat eller frusen
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA, skala och kärna ur Avokadon.
Riv ingefäran och mixa samtliga ingredienser
i en BENDER / matberedare.
SERVERA i små glas
LYCKA TILL !
onsdag 17 juli 2019
KYCKLING FRÅN HAWAII, 4 PORT.
HEJSAN !
Denna snabblagade kyckling- wok från Hawaii
har smak av både apelsin och ananas .Ris är gott till .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 - 3 KYCKLINGFILEER
ca 500 g
2 msk olja
1 tsk salt,
nymalen svartpeppar
3 stjälkar selleri i tunna skivor
1 röd paprika i strimlor
1/2 purjolök i tunna skivor
1 burk ca 450 g skivad ananas
i sin egen juice
SÅS :
1 dl pressad apelsin
1 dl ananas-spad
1 msk vitvinsvinäger
2 msk soja
1 tsk ingefära
2 tsk maizenaredning
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kycklingen i strimlor .
Fräs dem i omgångar i olja i en wok
eller stor stekpanna.
Salta och peppra . Koka ris .
FÖRBERED grönsakerna .
Häll av spadet från ananasen,
spara det. Dela skivorna i mindre bitar.
Blanda ingredienserna till såsen .
LÄGG grönsaker och frukt i woken.
Woka dem tillsammans medkycklingen
under omrörning 4-5 minuter.
Häll på såsen och koka upp under omrörning.
Smaka av .
SERVERA kycklingen med kokt ris och
bladsallad med vattenmelon kulor.
LYCKA TILL !
tisdag 16 juli 2019
TIPS !
TIPS !
TAG 1 dl frysta jordgubbar
och 1 litet äpple
+ 1 dl vaniljyoghurt
Dela äpplet i mindre bitar, skalat
och urkärnat, mixa allt .
Häll upp i glas . Och Njut !
VARSÅGODA !
TIPS !
TIPS !
Blanda vattenmelon i bladsalladen ,
använd en glass- skopa och ös kulor med.
Så himla friskt och gott !
TACK !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)