torsdag 25 juli 2019

PASTA MED KASSLER OCH AJVARSÅS, 4 PORT.




                 HEJSAN !

Denna gjorde jag härom dagen , riktigt bra
med den färdigköpta kryddiga paprikaröran .
Kassler, gurka och paprika  tillsammans med
marinerad fetaost  gör den här pastarätten
extra festlig.

HÄR ÄR RECEPTET :
7 dl kokt pasta som  PENNE eller skruvar
1 - 1 1/2  dl mild AJVAR RELISH
ca 300 g kassler eller rökt skinka i strimlor
eller tärningar
3 stjälkar selleri i skivor
1/2 gurka
eventuellt salt
1 burk, ca 300 g, örtmarinerad fetaost
12 - 15 svarta oliver

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på paketet.
Förbered kassler och selleri .
Skiva gurkan och dela skivorna på mitten.
BLANDA den avrunna pastan med  AJVARSÅSEN .
Tillsätt kassler, selleri och gurka.
Eventuellt kan det behövas lite salt.
Låt fetaosten rinna av, ta vara på marinaden .
BLANDA  ner  fetaost .
Häll på  några  matskedar marinad .
Lägg på oliver och servera .

LYCKA TILL !

TIPS !



  HEJSAN !

KAFFEDRINK ,
2dl mjölk, varm eller kall
1/2 dl CREME Fraiche
1/2 msk snabbkaffe
1 krm kardemumma, malen
strösocker efter smak
BLANDA alla ingredienser och smaka av.

VARSÅGODA !

KESO a' la' MALTA, 2 PORT.



                     HEJSAN !
Enkelt, lätt och mmm.. himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :

250 g keso
1 dl CREME Fraiche, matyoghurt
eller vispad grädde
ca 1 tsk vaniljsocker
eventuellt 1 msk florsocker
bitar av apelsin eller bär

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA grädde om det används.
Blanda ihop keso, CREME Fraiche/
matyoghurt/grädde med vaniljsocker
och eventuellt med bitar av apelsin
bär eller sylt.

LYCKA TILL !

onsdag 24 juli 2019

GRÖN SHOT MED KICK AV INGEFÄRA , 2-4 PERS.




                   HEJSAN !

mmm....så gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

1/2 Avokado
1/2 - 1 msk riven ingefära
5 dl citrondryck, färdigblandad
50 g färsk spenat eller frusen

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA, skala och kärna ur Avokadon.
Riv ingefäran och mixa samtliga ingredienser
i en BENDER  / matberedare.
SERVERA i små glas

LYCKA TILL !

onsdag 17 juli 2019

KYCKLING FRÅN HAWAII, 4 PORT.



               HEJSAN !

Denna snabblagade kyckling- wok från Hawaii
har smak av både apelsin och ananas .Ris är gott till .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 - 3 KYCKLINGFILEER
ca 500 g
2 msk olja
1 tsk salt,
nymalen svartpeppar
3 stjälkar selleri i tunna skivor
1 röd paprika i strimlor
1/2 purjolök i tunna skivor
1 burk ca 450 g skivad ananas
i sin egen juice
SÅS :
1 dl pressad apelsin
1 dl ananas-spad
1 msk vitvinsvinäger
2 msk soja
1 tsk ingefära
2 tsk maizenaredning

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kycklingen i strimlor .
Fräs dem i omgångar i olja i en wok
eller stor stekpanna.
Salta och peppra .  Koka ris .
FÖRBERED grönsakerna  .
Häll av spadet från ananasen,
spara det. Dela skivorna i mindre bitar.
Blanda ingredienserna till såsen .
LÄGG grönsaker och frukt i woken.
Woka dem tillsammans medkycklingen
under omrörning 4-5 minuter.
Häll på såsen och koka upp under omrörning.
Smaka av .

SERVERA kycklingen med kokt ris och
bladsallad med vattenmelon kulor.

LYCKA TILL !

tisdag 16 juli 2019

TIPS !




       TIPS !

TAG  1 dl frysta jordgubbar
och  1 litet äpple
+  1 dl vaniljyoghurt

Dela äpplet i mindre bitar, skalat
och urkärnat,  mixa allt .
Häll upp i glas . Och Njut !

VARSÅGODA !


TIPS !



TIPS  !

Blanda vattenmelon i bladsalladen ,
använd  en glass- skopa och ös kulor med.

Så himla friskt och gott !

TACK !