onsdag 21 augusti 2019
ANANAS - OCH INGEFÄRSDRYCK, TILL FLERA.
HEJSAN !
HIMLA GO' !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 STOR ananas
1 msk färsk - riven ingefära
några isbitar
socker - (smaka Dig fram)
mineralvatten eller vanligt vatten
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär ananasen i bitar.
Kör is, ananas och ingefära i en mixer.
Tillsätt vatten och socker till lagom konsistens
och smak .
LYCKA TILL !
BANANMACKOR, 3 PERS.
HEJSAN !
Snart är det väl skolstart ?
Tillsammans med en SMOOTHIE har Du
en komplett och närande frukost eller mellanmål.
HÄR ÄR RECEPTET :
honung eller jordnötssmör
banan
äpple
apelsin
solroskärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
BRED honung eller jordnötssmör på rostade brödskivor .
LÄGG sedan på skivade bananer blandat med äpple
och apelsiner eller vilka frukter som helst .
STRÖ solroskärnor över .
LUCKA TILL !
BANAN OCH JORDNÖTSSMÖR, - DRINK, 3 PERS.
HEJSAN !
Himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 Bananer
2 msk jordnötssmör
8 torkade aprikoser
6 dl Havremjölk
2 msk havrekli
4 isbitar och citronmeliss till garnering
SÅ HÄR GÖR DU :
KÖR alla ingredienserna i en mixer .
GARNERA med citronmeliss och några
krossade isbitar .
LYCKA TILL !
tisdag 20 augusti 2019
MINUTGLASS, 3 - 4 PERS.
HEJSAN !
GOTT , SMALT OCH SNABBLAGAT !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl frysta bär - svarta vinbär ,
hallon, jordgubbar , blåbär
2 dl mild yoghurt
2 msk florsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
MOSA bären i en matberedare och häll
sedan ner yoghurt och socker .
DE frysta bären gör att det blir glass-
konsistens .
LÄGG upp glassen i portionsskålar och
servera omedelbart .
Från en Dietistkurs -00 .
LYCKA TILL !
UGNSBAKADE ÄPPLEN MED VANILJYOGHURT, 2 PERS.
HEJSAN !
Ugnsbakade äpplen är en god och lättlagad efterrätt
värd att komma ihåg .
Men glöm inte den klassiska smörklicken , kanske
den inte behövs -men blir det lika gott utan ?
Prova också med mild vaniljyoghurt till. Det är så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 äpplen
3 msk sirap
10 sötmandlar , hackade
SÅ HÄR GÖR DU :
TA ur kärnhusen och ställ äpplena i en
ugnseldfast form.
Häll sirap på sirap och strö hackad mandel över .
LÅT stå i 125 - 150 graders ugn 45 - 60 minuter.
Är det lite bråttom så öka ugnsvärmen eller fortsätt
laga i mikron- pröva först med 1 minut per äpple.
LYCKA TILL !
ÄPPELKOMPOTT MED MJÖLK, 4 PORT .
HEJSAN !
Jag behåller de fiberrika skalen och
tar bara bort en liten del av kärnhusen .
Tvätta gärna äpplet innan Du använder det.
HÄR ÄR RECEPTET :
8 - 10 äpplen
3 dl vatten
3 msk vatten
1 msk potatismjöl
1 kanelpinne
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL vatten och socker i en kastrull och
låt det börja upp medan Du delar äpplena
i 4 klyftor och skär bort det innersta av kärn-
husen .
DELA klyftorna i mindre bitar och lägg ner
dem efter hand i sockerlagen + kanelpinne.
Rör om när äpplebitarna inte längre täcks av
lagen, det förhindrar att de mörknar .
NÄR allt är skuret och klart behöver kompotten
bara några minuters ytterligare koktid - godast
om det inte är för genomkokt - helst så DU
känner äppelbitarna . Plocka upp kanelpinnen.
LYCKA TILL !
måndag 19 augusti 2019
TERIYAKIMARINERAD LAX MED NUDLAR, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... Så himla gott !
DET finns utmärkta marinader på flaska, här väljer jag
japansk TERIYAKIMARINAD till laxen .
Det blir en läcker festrätt .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g LAXFILE' utan skinn
1 dl TERIYAKIMARINAD
1 msk riven färsk ingefära eller
1 tsk malen ingefära
200 g äggnudlar
3-4 salladslökar i skivor eller
ca 3 dl strimlad purjolök
1 fänkålshuvud i strimlor
1 röd paprika i tärningar
1 msk olivolja eller smör & rapsolja
1 tsk salt, malen svartpeppar eller pepparmix
1 dl dill
TILLBEHÖR
1 PÅSE TERIYAKIWOKSÅS.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i 2 - 3 cm stora bitar.
Lägg dem i en skål, häll över marinaden blandad med
ingefära och vänd försiktigt laxen i marinaden .
LÅT STÅ 5-10 MIN.
KOKA nudlarna enligt beskrivningen.
Förbered grönsakerna .
Ta bort den grova rotstocken på fänkålen.
HETTA upp olja i en wokpanna eller stor stekpanna.
Lägg i lök, fänkål och paprika .
Woka ett par minuter eller tills grönsakerna är knappt mjuka.
BLANDA ner nudlarna .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)