fredag 20 september 2019
KOKOSMUFFINS MED PECANNÖTTER, 8-10 MUFFINS.
HEJSAN !
Placera smeten i formar - gärna placerade i en muffinsplåt -
så lyfter sig muffinsen fint .
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g RUMSTEMPERERAT smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kokosflingor
8 - 10 PECANNÖTTER
8 - 10 muffinsformar
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
VISPA smör och socker till en kräm.
Vispa äggen .
BLANDA mjöl, bakpulver och kokos.
Vänd in i smörblandningen .
FÖRDELA smeten i muffinsformarna.
Stick ner en PECANNÖT i varje kaka.
BAKA muffinsen gyllens mitt i ugnen
ca 20 minuter. Låt dem svalna på galler.
LYCKA TILL !
onsdag 18 september 2019
GRÖN LASAGNE , 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
3 lökar
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 msk örtsalt
1 stor burk keso (500 g)
4 dl riven mager ost
12 lasagneplattor (förkokta)
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA lök, vitlök och morot .
Fräs i oljan. Häll i tomaterna,
krydda och låt puttra på svag värme
i ca 15 minuter .
SMÖRJ en ugnsfast form och täck
botten med lasagneplattor .
Varva sedan sås, keso, riven ost och
lasagneplattor .
Det ska vara ost överst.
GRÄDDA ca 30 minuter i 225 grader.
LYCKA TILL !
GRÖNSAKS- & ROTFRUKTS-GRATÄNG, 2-3 PERS.
HEJSAN !
Här är lite andra grönsaker, ägg och Keso i denna .
mmm... himla god.
HÄR ÄR RECEPTET :
LÄGG skivad potatis, broccoli, purjolök,
spenat, palsternacka eller de grönsaker Du
har hemma, på ett ugnsfast fat .
Blanda en liten burk keso med 2 dl mjölk ,
2 ägg och 1 dl riven mager ost .
Krydda gärna med basilika eller dragon .
HÄLL röran över grönsakerna och
gratinera i 225 grader i ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
RÅRIVEN GRATÄNG, 2 PERS.
HEJSAN !
Det här var inte dumt alls !
HÄR ÄR RECEPTET :
7 dl rårivna rotfrukter
(t ex potatis, morötter, palsternacka, selleri )
1 stor gul lök
2 dl mjölk
salt, och peppar
1 dl lagrad riven ost
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och riv rotfrukterna och lägg dem
sedan i en kastrull .
Blanda ner hackad gul lök och mjölk .
Smaka av med salt och peppar .
KOKA blandningen under omrörning i ca 5 min
och häll sedan ner allt i en ugnsfast form .
STRÖ den rivna över och gratinera 5 - 10 min
i 250 grader . SERVERA med bladgrönsaker.
SMAKLIG MÅLTID !
måndag 16 september 2019
CHAMPINJON - ELLER KANTARELL - PAJ , 6 - 8 PERS.
HEJSAN !
Det här var längesen jag gjorde denna paj
men ack vad god den var !
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
150 g smör /margarin
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk vatten
FYLLNING
300 g kantareller , champinjoner
eller blandsvamp
1 dl finhackad lök
3 msk smör
salt och peppar
3 ägg
1 dl grädde
1 1/2 dl riven ost
1/2 dl hackad gräslök
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop ingredienserna till degen
och arbeta snabbt ihop till en boll , som
får vila minst 1 timme i kylen.
SKIVA svampen . Låt löken puttra guld-
gul i smör på svag värme .
Tillsätt svampen och fräs tillsammans tills
all vätska har avdunstat .
Krydda med salt och peppar .
KAVLA ut degen i en pajform som är
26 -28 cm i diameter .
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 min.
VISPA lätt ihop ägg, grädde och riven ost.
Rör i svamp-hack och gräslök och häll
smeten i pajskalet .
GRÄDDA pajen i 180 grader i 30 - 35 min,
eller tills fyllningen har stelnat och fått fin färg.
SERVERA med blandad sallad .
SMAKLIG MÅLTID !
KOLLA ! Du kan istället för vetemjöl
ta 3 dl fiberhavregryn,+ 1 msk vatten till .
KÖTTFÄRSGRYTA MED FÄRG , 4 PORT.
HEJSAN !
Lätt och enkelt, å himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g köttfärs
2 tsk flytande matfett
1 gul lök
3 morötter
1 squash
400 g krossade tomater
salt , svartpeppar
1/2 tsk timjan
TILLBEHÖR :
kokt pasta.
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA och hacka löken och grov- riv
morötter och squash.
BRYN köttfärsen grynig i matfettet .
Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med
några minuter .
TILLSÄTT tomater, salt och kryddor .
Låt koka på svag värme ca 5 minuter.
SERVERA med pasta .
SMAKLIG MÅLTID !
söndag 15 september 2019
GODA GRÖNA - FÅROSTRISOTTO, 4 PORT.
HEJSAN !
Smaka på det här , mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl AVORIORIS
8 dl grönsaksbuljong
1 rödlök
1 squash
4 tomater
1 röd paprika
peppar
200 g fetaost av fårmjölk
1 dl svarta oliver
1 kruka färsk basilika
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp ris och buljong och sjud
under lock i 20 minuter tills riset mjuknat.
Rör om några gånger .
SKALA och skär löken i tunna klyftor.
Skär squashen i mindre bitar .
Klyfta tomaterna. Skär paprikan i tärningar.
BLANDA ner grönsakerna i det varma riset.
Krydda .
SERVERA med fetaostbitar, oliver och färsk
basilika .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)