lördag 28 september 2019
SNABBFIXAD NJUTNING, 4 PORT. DESSERT.
HEJSAN !
HONUNGSYOGHURT
PÅ GREKISGT VIS .
HÄR ÄR RECEPTET :
10 torkade aprikoser
1 dl blandade nötter, t ex valnötter ,
pistaschnötter och pinjenötter
4 dl grekisk yoghurt (10 %)
4 msk honung flytande
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA aprikoserna. (Saltå Kvarns
OSVAVLADE aprikoser, de är godast )
BRYT sönder eventuellt stora nötter.
Rosta alla nötter i en torr het panna.
VARVA yoghurt, aprikoser, nötter
och honung i vackra glas och servera.
LYCKA TILL !
INGEFÄRSSMÖR LYFTER BÖNORNA
HEJSAN !
Smaka på det här ! mmm....!
SESAMSTEKT LAX
MED INGEFÄRSSMÖR.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 vitlöksklyfta
2 dl basmatiris
1 krm salt
1 msk riven ingefära, ca 3 cm
25 g smör, RUMSTEMPURERAT
4 lax- FILE'ER, (a' 125 g)
1/2 dl sesamfrön
1 msk rapsolja
2 krm salt
300 g Haricots VERTS
TILL SERVERING :
japansk soja
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA riset enligt anvisningen på förpackningen.
SKALA vitlöken. Stöt vitlök och salt i en mortel.
Skala och riv ingefäran. Rör ihop vitlök, ingefära
och smör .
SÄTT på vatten till Haricots VERTSEN .
SKÄR laxen i stora skinnfria kuber, rulla dem
i sesamfröna och stek i oljan tills fröna får lite
färg. Salta .
KOKA bönorna i välsaltat vatten några minuter.
Häll av kokvattnet, rör ner smöret .
SERVERA med lax, ris och soja .
LYCKA TILL !
torsdag 26 september 2019
GRATINERAD HÖNÖKAKA, 2 PERS.
HEJSAN !
mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
2 HÖNÖKAKOR
1 pkt bacon, 140 g
1 gul lök
1 röd paprika
2 dl CREME Fraiche
1-2 vitlöksklyftor
salt, peppar
riven ost
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka löken.
Kärna ur och hacka paprikan.
Fräs lök, paprika och bacon i lite matfett.
Låt det svalna .
RÖR ner CREME Fraiche och tillsätt
pressad vitlök.
Smaka av med salt å peppar .
BRED krämen över HÖNÖKAKORNA
och strö på lite riven ost .
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
SKÄR kakorna i snibbar och bjud till soppa
eller bara till mys-kväll !
LYCKA TILL !
DINKELBAGUETTER, 4 ST.
HEJSAN !
Perfekta bröd på BUFFE'BORDET ,
eller till goda ostar .
Jag bakade dessa lite i förväg och de
var goda även efter någon dag .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl yoghurt
2 msk matolja
2 tsk salt
1 msk flytande honung
4 dl DINKELMJÖL - fullkorn
6 - 7 dl vetemjöl
GARNERING: valfri kross, sesamfrön
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en degbunke .
Värm upp vattnet till 37 grader , lös upp jästen i
lite av vattnet .
Tillsätt resterande mängd vatten, yoghurt, olja ,
salt, flytande honung och DINKELMJÖL.
Tillsätt vetemjöl spara lite till utbakningen .
ARBETA samman degen väl, använd gärna
maskin, annars knåda för hand så länge Du orkar.
Låt degen jäsa väl övertäckt ca 40 minuter .
TA UPP degen på mjölat bakbord och dela den i
4 lika stora delar .
Rulla med lätt mjölad hand ut avlånga bröd, vrid
dem ett par gånger och placera på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter .
SÄTT ugnen på 225 grader .
Pensla bröden med vatten och strö över kross och sesamfrö.
GRÄDDA mitt i ugnen 15 - 20 minuter tills de fått färg.
Låt svalna på galler .
LYCKA TILL !
onsdag 25 september 2019
APELSIN OCH MANGOKICK, 1 PERS. (mellanmål)
HEJSAN !
Vitaminer och antioxidanter får Du på köpet !
Och det är ju så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl apelsinjuice
2 dl tärnad mango
1 msk nyponpulver
1 msk flytande honung (ACACIA)
1 tsk riven färsk ingefära
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL apelsinjuice, mango, nyponpulver,
honung och ingefära i en mixer och kör tills
allt är blandats. SERVERA .
LYCKA TILL !
JORDGUBBSSMOOTHIE, 2 PERS.
HEJSAN !
Super- nyttiga, mättande mellanmål
NJUT !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl naturell yoghurt
2 dl jordgubbar
1 banan
TOPPING:
kiwi
jordgubbar och mynta.
SÅ HÄR GÖR DU :
Mixa yoghurt, jordgubbar och banan ,
fördela i två glas.
Strö över tärnad kiwi och jordgubbar,
dekorera med hackad mynta .
Hoppas att det smakar !
tisdag 24 september 2019
RÖRA MED SQUASH , 4 PERS.
HEJSAN !
Till lunch kanske, jättegott i alla fall !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
400 g stekfläsk
1 squash
1 aubergine
3 tomater
1 kruka färsk salvia
1 kruka romansallad
1 röd paprika
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka lök- och vitlök .
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken .
Skär fläsket i mindre bitar och bryn med löken i
några minuter .
SKÄR squash, aubergine och tomat i bitar och
stek tillsammans med fläsket i ca 5 min.
HACKA salvian, men spara några kvistar till
garnering och blanda ner i grönsaksröran precis
innan servering.
FÖRDELA salladen på 4 tallrikar och lägg upp
röran på salladsbladen.
Skär paprikan i långa stavar och dekorera med
paprika och salvia .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)