tisdag 14 januari 2020

SMOOTHIE MED GRANATÄPPLE OCH HALLON . 4 PORT.



                    HEJSAN !

SMOOTHIE, kan man aldrig få för mycket av !  Eller hur ?

HÄR ÄR RECEPTET :
2 Avokador
1 liter granatäppeldryck
1 paket frysta hallon

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA, kärna ur och skala avokadon.
MIXA alla ingredienser i en mixer.
GARNERA eventuellt med granat-
äppelkärnor och servera .

HOPPAS DET SMAKAR !

SALLAD MED SVARTA BÖNOR OCH OST , 4 PORT.




                                HEJSAN !

Ibland blir jag så rådvill vad jag
ska ha för sallad till maten ,
då har jag gjort den här och den
passar till det mesta !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 Burkar kokta svarta bönor , 400 g
1 burk APETINA SMOKED Chili
1/2 rödlök
5 dl rucolablad

SÅ HÄR GÖR DU :
SPOLA bönorna och låt dem rinna av.
Häll av 1 dl olja från osten .
Skala och skiva löken .
Blanda bönor, osten med resterande
olja och kryddor, lök och rucolablad.

Den chilikryddade oljan som osten
varit marinerad i, blir en spännande
dressing .

HIMLA GOTT !
Hoppas Ni gillar det !

FRÖCRUNCH MED KANEL , 4 DL .



                 HEJSAN !

Här är ett annat recept, med lite andra frön,
som också är himla gott .
Knaprigt rostade frön smakar gott som TOPPING
på en blandning av keso och yoghurt .
Smaka DU också !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl havrekärnor
1 dl melonkärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 tsk kanel
2 krm FLINGSALT
1 msk smör & rapsolja
2 msk flytande honung
Mild naturell yoghurt+
Keso

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ner smör & rapsolja och honung .
Bred ut på bakplåtspapper på en plåt.
Rosta i mitten av ugnen 12 - 15 min.
Rör om ett par gånger.  Låt kallna.
Rör ihop lika mängd COTTAGE CHEESE
och yoghurt i en tallrik .
SERVERA med frö-Crunch och klyftor av
apelsin och grapefrukt .

HOPPAS DET SMAKAR !

måndag 13 januari 2020

SOJABÖNSOPPA , 2- 3 PORT.



                     HEJSAN !

En grön vitaminkick med sojabönor och
rotselleri mixade till en värmande soppa.
mmm...!
VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 purjolök
1 bit rotselleri, ca 200 g
1 msk smör & rapsolja
3 dl mjölk 3%
6 dl grönsaksbuljong
250 g sojabönor
1 dl hackad bladpersilja
1 krm salt 1 krm peppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA purjolöken.
Skala och skär rotsellerin i små bitar .
Fräs det i smör & rapsolja .
Tillsätt mjölk, buljong och sojabönor.
KOKA ca 3 minuter .
Rör ner persilja och mixa soppan slät .
SMAKA av med salt och peppar .

SMAKLIG  MÅLTID !

MOAS FRESTELSE, 6 PORT.



                      HEJSAN !

mmm....!  Barnen och alla andra
älskar denna rätt, den  blir snabbt en ÄLSKLINGSRÄTT !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 - 2 purjolökar
4 hg blandfärs
3 dl kaffegrädde
2 tsk salt + 1/2 tsk vitpeppar
1 tsk curry

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJA  en form .
STRIMLA  potatisen  och skiva  purjolöken,  stek i panna,  utan att ta färg.
LÄGG ett lager potatis - purjolök i formen .
KRYDDA färsen med salt å peppar + curry.
PLATTA ut färsen färdigkryddad  i  formen , över  potatis- purjolök +
ett nytt  lager potatis - purjolök  över färsen .
BRYN först i 200 - 225 grader, späd med grädden .
LÅT stå i 45 minuter .

SERVERA med kokt broccoli och bladsallad, - med  små varma tomater,
mmm... himla gott !  Vatten att dricka till .

SMAKLIG MÅLTID !


lördag 11 januari 2020

HAVRESCONES, 8 SMÅ.



                   HEJSAN !

SCONES  på ett nyttigare sätt,
med havre och rapsolja ...kan bli ett
hälsosammare alternativ.

HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 d havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl kvarg , 10 %
mjölk till pensling
DEKORATION:
Havregryn
SERVERING:
100 g färskost + snabbrörda bär .

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Blanda de torra ingredienserna i en bunke
och blanda i oljan.
NYP ihop till en smulig deg med rena händer.
TILLSÄTT kvarg och arbeta ihop till en deg.
DELA degen i 8 bitar och rulla till bollar .
Platta till dem lite och lägg på en plåt med
bakplåtspapper .
PENSLA  med mjölk och strö på havregryn.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 15 minuter eller
tills de får fin färg .
LÅT svalna lite innan DU skär dem mitt itu
och SERVERAR med lite färskost och snabb-
rörda bär .

LYCKA  TILL !

KYCKLINGWRAP MED AVOKADO OCH ... 4 PORT



                       HEJSAN !

...SOLROSKÄRNOR .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 färdig grillad kyckling
2 avokador
200 g färskost med fruktig curry
4 stora tortillabröd
100 g ärtskott
1 dl rostade solroskärnor

SÅ HÄR GÖR DU :
RENSA och strimla kycklingen .
Dela,  kärna ur och gröp ur avokadorna.
Bred färskost på bröden och fördela
kyckling, avokado, ärtskott och sol-
-roskärnor ovanpå.
Vik upp nedre kanten och rulla ihop
till en wrap .

SMAKLIG MÅLTID !